E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street boğaları rallide duraklama öngörüyor---

Wall Street boğaları rallide duraklama öngörüyor

Wall Street boğaları rallide duraklama öngörüyor
03 Ocak 2024 - 11:16 borsagundem.com

Wall Street’in önde gelen boğaları, ABD borsalarındaki yükseliş trendinin duraklayabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yatırımcılar, 2023 yılına damga vuran rallinin borsa rallisinin devam edip etmeyeceğine odaklanmış durumda. Wall Street boğaları ise olası bir duraklama konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'in önde gelen boğaları hisse senedi yükselişinde bir duraklama konusunda uyarıda bulunuyor ancak bu S&P 500 Endeksi’nin 2024'te daha da yükseleceği öngörülerini zedelemiyor.

Verilere bağlı seyir

MarketWatch'tan Isabel Wang’ın haberine göre, Oppenheimer'dan John Stoltzfus, ABD borsasının gelecek Cuma kazanç sezonu başlayana kadar verilere bağlı kalacağını söylüyor.

Oppenheimer Asset Management'taki stratejistler, “ABD hisse senetlerinin 2024'e bir soluklanma ile başlaması ve dördüncü çeyrek kazanç sezonunun başlangıcına kadar verilere bağımlı kalması muhtemel, çünkü üç ana endeksin geçen yıl çift haneli büyüme sonrasında gördüğü boğa koşusu Ocak ayı başlarında gücünü kaybedebilir” diyor.

Oppenheimer Baş Yatırım Stratejisti Stoltzfus liderliğindeki stratejistler, paylaştıkları notta, “ABD hisse senetlerinin 27 Ekim'den bu yana en düşük seviyeden bu yana kaydettiği güçlü yükseliş göz önüne alındığında, yatırımcıların Ekim'in en düşük seviyesinden geçen Cuma'ya kadarki fırsatı değerlendirmiş olmaya ihtiyaç duyması sürpriz olmamalı” şeklinde yazıyor.

Borsa, Fed'in bu yılın ilk yarısı kadar erken bir zamanda faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğine dair artan iyimserliğin ortasında, inişli çıkışlı seyreden 2023 yılının kapanış aylarında kayda değer bir yükseliş ivmesi yaşadı. S&P 500 Endeksi, yalnızca Aralık ayındaki yüzde 4,4'lük yükselişle birlikte dördüncü çeyrekte yüzde 11,2 oranında artışla yıllık yüzde 24,2'lik kazanç elde etti. Dow Jones Piyasa Verilerine göre bu aynı zamanda büyük ölçekli gösterge endeksinin 2020'nin son üç ayından bu yana en iyi çeyreği oldu.

Duraklama alışılmadık bir durum değil

Stoltzfus ve ekibi, dün paylaştıkları notta, “Piyasaların, henüz yeni sona eren dördüncü çeyrekte yaşanan büyüklükteki boğa koşusunu sindirmek için duraklaması alışılmadık bir durum değil" diye yazıyor.

Ayrıca ekip, S&P 500 Endeksi’nin yaklaşık iki yıl önceki rekorunun hemen altında seyretmesi ile kanaati körükleyecek kazanç raporları gibi bu ay sonuna doğru piyasayı harekete geçirecek daha fazla katalizör gelene kadar borsanın 'verilere bağımlı' kalacağını da öngörüyor.

ABD’nin önde gelen şirketleri, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo ve Citigroup dahil olmak üzere ülkenin dev yatırım bankalarıyla birlikte 2023'ün dördüncü çeyreğine ilişkin kazançlarını gelecek hafta sonunda raporlamaya başlayacak.

Yıl boyu yükseliş varsayımı hala geçerli

Ancak Stoltzfus, hisse senedi yükselişindeki potansiyel duraklamayı, S&P 500 Endeksi’nin, 2024 sonuna kadar belirledikleri 5.200 puanlık fiyat hedefine ulaşmasını engelleyecek bir şey olarak görmüyor. Bu öngörü, S&P 500 Endeksi’nin 2024 sonuna kadar yüzde 9,4'lük bir ilerlemeye işaret ettiği anlamına geliyor. Endeks, bu yılın ilk işlem gününde 4.747 puan civarında seyretti.

Stratejistler, bu yıl hisse senedi fiyatlarındaki ‘daha fazla yükseliş’in borsadaki ‘temel iyileşmeler' tarafından destekleneceğini söylüyor. Ekip, paylaştıkları notta, hisse senetlerinde aşırı yüklü pozisyonda oturmaya devam ediyor ve defansif sektörler yerine döngüsel sektörleri tercih ediyor.

Oppenheimer ayrıca ABD kurumsal gelirlerinin ve kazançlarının 2024 yılı boyunca artmaya devam etmesini bekliyor. Şirket, Aralık ayı başında S&P 500 şirketlerinin kazançlarının hisse başına 240 dolara ulaşacağını ve endeksin fiyat-kazanç oranının 2024'e doğru 12 aylık ileriye dönük kazancın 21,7 katına kadar genişleyeceğini öngörüyor. FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi dün itibarıyla vadeli kazançların 19,6 katı seviyesinde işlem görüyor.

2024’te boğa piyasasını tehdit eden 5 büyük risk

 

Boğa piyasası riskleriyle birlikte geliyor

 

Yapay zeka destekli boğa piyasası gelecek yıllarda da devam edebilir

 

Boğalar Wall Street’e geri döndü

 

ABD borsalarında rallinin ömrü tükeniyor mu?

 

Rallide düşüşler alım fırsatı mı düzeltme göstergesi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)