E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
25 Nisan 2024 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya ile 60 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyor, karşılıklı yatırımların artırılmasına önem veriyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Seçim sonrası program daha güçlü sahiplenildi çünkü halkın mesajı netti: Enflasyonu düşürün.

Fitch Ratings Türkiye Analisti Morales: Bundan sonra, Türkiye'de enflasyonu sürdürülebilir şekilde düşürmek için politikaların ne ölçüde daha da sıkılaştırılacağını görmemiz gerekiyor.

Fitch Ratings: Küresel faiz hareketleri giderek ayrışıyor.

ABD Başkanı Biden, içinde Ukrayna'ya 61, İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini imzaladı.

Whirlpool, ABD'de beyaz eşya talebindeki durgunluğun aşılamaması nedeniyle istihdamda küçülmeye gidiyor.

Güney Kore, 2024’ün ilk çeyreğinde %3,4 büyüdü ve 2021'in 4. çeyreğinden bu yana en hızlı çeyreklik büyüme gerçekleşti.

Almanya hükümeti, 2024 yılı için daha önce %0,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini, %0,3’e yükseltirken, enflasyon tahmini ise %2,8’den %2,4’e düşürdü.

Ne Olacak?

•TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
•ABD’de 1Ç24 GSYH ve İşsizlik Maaşı başvuruları açıklanacak.
•Japonya’da faiz kararı Cuma günü açıklanacak.
•S&P’nin 3 Mayıs’ta Türkiye değerlendirmesi açıklaması bekleniyor.
•Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bugün saat 14:00’da TCMB'nin Nisan ayına ilişkin faiz kararı açıklanacak. Beklentimiz TCMB'nin faizlerde değişikliğe girmeyerek %50 oranında sabit bırakması yönünde.

Mart ayında TCMB yabancı beklentilere paralel 500 baz puan faiz artırmıştı. Özellikle enflasyonun aylık bazda beklenti üstünde gelmesi ile sıkı politikanın devam edeceği mesajları verilmesi sonrasında faizler %50'ye çıkmış, alt bant ve üst bant sınırı da %1,5'tan %3'e yükselmişti. Dolaylı da olsa %53'lere kadar çıkan faiz sonrasında gözler enflasyon verisine çevrilmiş durumda.

Mayıs ayında doğalgaz fiyatlamaları kaynaklı zirve yapması beklenen enflasyon sonrasında baz etkisi ile Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyonda sert düşüş bekleniyor. Bu kapsamda sıkı politikanın devam etmesi bekleniyor olsa da bu sadece faizle değil farklı araçlarla da olacağı görüşü hakim. Veri odaklı gidecek TCMB ve enflasyonu kontrol altına almak için müdahalelerine devam edecek olan TCMB'nin karar metninde geçen ayki metne benzer mesajlar vermesini bekliyoruz. Bu ay süreç içerisinde beklenti altı gelen enflasyon vurgusu da görebiliriz.

Fitch’in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Morales, Türkiye'nin mali duruşunun açıkça genişleyici olduğunu belirtti. Morales, kurumun Türkiye konulu çevrimiçi panelinde para politikasının sıkılaştırılmasını desteklemek için maliye politikası ayarlamasının gerekli olduğunu söyledi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.540 - 10.683 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.617 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 29.864 azalışla 262.015 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.550 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 11.000’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 11.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.300 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 11.000 ve 11.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.600 ve 10.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 25/04/2024

 

BIST 30'un en verimli 16 hissesi

 

Borsada 3 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Borsa İstanbul bir hisseyi brüt takasa aldı

 

Piyasa değeri yüksek 5 bilişim şirketi endeks getirisini 5’e katladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)