E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla hisseleri yükselişe hazır mı?---

Tesla hisseleri yükselişe hazır mı?

Tesla hisseleri yükselişe hazır mı?
26 Nisan 2024 - 14:39 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Ron Baron, Tesla hisselerinde dip seviyelerin görüldüğünü ve bundan sonra ivmenin yukarı yönlü olduğunu öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla hisseleri, kabus gibi geçen 2024 yılı boyunca yüzde 34’ten fazla değer kaybetti. Ancak yatırımcı Ron Baron, düşüşün sona erdiği görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Ron Baron, Tesla hisselerinin dibe vurduğunu ve daha uygun fiyatlı araçlar vaadiyle ‘çok daha fazla yükseleceğini’ söylüyor.

Çok büyük bir artış olacak

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Baron, “Tesla'nın hisseleri olumlu bir dönüm noktasına ulaştı ve şirket yatırımcılara istediklerini verdiği için son zamanların en düşük seviyelerini geride bırakacak” diyor. Baron, “Çok büyük bir artış olacak, şu anki seviye dip” diye ekliyor.

Tesla hisseleri bu yıl şu ana kadar yüzde 34'ten fazla değer kaybetti. İlk çeyrekte teslimatta yaşanan aksaklıklar, otonom araçlara yönelme raporları ve bir dizi liderlik tartışması nedeniyle şirketin hisseleri düşüşe geçmişti.

Ancak Baron Capital'in kurucusuna göre, şirkete dair aşınan hissiyat, elektrikli araç üreticisinin performansından çok, CEO Elon Musk'ın hâlâ vaat edilen projeleri gerçekleştirmeye kararlı olup olmadığıyla ilgiliydi.

Düşük maliyetli 5 milyon yeni araç

Baron, “Hisse senedinin düşüş nedenlerini düşündüğümde, bunun nedeni insanların onun düşük maliyetli bir arabaya sahip olma fikrinden vazgeçip tamamen otonom araçlara yöneleceğinden endişe etmesiydi” diyor.

Şüpheler ilk olarak bir Reuters makalesinin Tesla'nın bu tür planları iptal ettiğini duyurmasının ardından ortaya çıktı; ardından Elon Musk, söz konusu raporu yalanladı. Ancak şimdi şirketin son kazanç açıklaması, daha uygun fiyatlı bir modelin üretimini hızlandıracağını ve aynı zamanda otonom araçları bu yılın sonlarında tanıtacağını açıkça ortaya koydu.

Baron, firmanın yeni düşük maliyetli araçtan 5 milyon adet üretmesini bekliyor. Ayrıca Baron, Tesla’nın, tamamen kendi kendine sürüş teknolojisini diğer otomobil üreticilerine satarak kâr elde edebileceğini de belirtiyor.

Maliyet verimliliği

Tesla'nın kazancı ilk çeyrek gelirinde yüzde 9'luk bir düşüş gösterirken hisseleri o zamandan bu yana yüzde 18'e yakın bir artış gösterdi.

Salı günkü sonuçlar yayınlanmadan önce bazı analistler, elektrikli araç satışlarındaki durgunluk ve yurt içi veya yurt dışı pazarlarda artan rekabet de dahil olmak üzere şirket üzerinde ağırlık oluşturmaya devam edecek uzun vadeli yüklere vurgu yapıyordu.

Ancak Baron, Tesla'nın liderliğini sürdürdüğünü belirterek firmanın maliyet verimliliğine dikkat çekiyor. Baron’a göre 10 ila 15 yıl içinde tüm arabalar elektrikli olacak ve rakipler arasında popüler olan hibrit araçlar da bu rekabete uzun süre dayanamayacak. Bu arada Baron, Çin'in yükselen elektrikli araç markası BYD’nin ülkedeki tek karlı firma olduğunu ve hâlâ Tesla kadar kazanamadığını ekliyor.

Tesla, Baron Partners Fund'daki en büyük holding olarak öne çıkıyor. Daha önce Baron, 10 yıl önce alım yapmaya başlamasından bu yana Tesla yatırımının neredeyse 20 katına çıktığını açıklamıştı.

Musk'ın 'daha ucuz model' sözü Tesla hisselerini uçurdu

 

Tesla'nın net karında keskin düşüş

 

Tesla’nın son yılların en düşük kâr marjı beklentisi

 

Tesla batıyor mu?

 

Tesla yatırımcılarının sabrı tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kız selim maçka parkından 26 Nisan 2024 15:06

    ay çok fena oldum .bu musk ismi bilem acaip.kzının isini bile x koydu güvercini kaldırıp x koydu twite.adam su katılamış kibir .güvenilmez biri .bulaşmayın buna .

  • seyfi gıl boyar26 Nisan 2024 14:56

    ya diyoz diyoz kimse dinlemiyo .bu elun mask diilmi .adam üçkaatçı herkes biliyo .2 dane kripto çıkardı biri köpek olanı battı .piyasada yok fena çarptı bu elun mask milleti. diğeri şiba mı ne oda sürünüyo yılalrdır.elun mask böle biri dikkat edin bu tesla falan batakta bu herif çarpıp kaçar araba elinizde kaluır