E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi---

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi
27 Nisan 2024 - 20:56 borsagundem.com

Meral Akşener'in genel başkanlık koltuğunu bıraktığı İYİ Parti'de bugün olağanüstü kurultay düzenlendi. Müsavat Dervişoğlu üçüncü tur oylamasında partinin yeni lideri oldu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oldu.

Meral Akşener'in yeniden aday olmadığı kurultayda seçim yarışı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında geçti. İkinci turda da genel başkan belli olmadı ve seçim üçüncü tura kaldı.

Üçüncü turda Müsavat Dervişoğlu, 611 oy alarak 548 oy alan rakibi Koray Aydın'ı geride bıraktı ve İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu.

DERVİŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, seçimin ardından yaptığı ilk açıklama şunları söyledi:

"Bu yolculuğa çıkarken dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık. Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah hepinizden razı olsun. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl bir siyasi hareket olduğunun en büyük delilidir.

Sayın Koray Aydın, benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak, yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da iktidar yolculuğuna yine ağabeyim Koray Aydın ile, kardeşim Tolga Akalın ile, bu dava için alın teri döken sizlerle yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

AKŞENER'DEN TEBRİK

Meral Akşener, seçimi kazanan Dervişoğlu'nu sosyal medya hesabından tebrik etti.

Akşener paylaşımında "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak tebrik ettiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti."

Meral Akşener'den İYİ Parti'ye veda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )29 Nisan 2024 09:50

    Aynı kurultay malum meral hanımı seçimlerde izaya sokmuştur. Meral hanım kurultay kararı doğrultusunda adım atmış ittifakı bozmuş, il ve ilçelerde dahi adar çıkartarak iti partımız heryerde organızedır ekındır  ve sçeimelre girip başarı alacak oy potansıyelındedır mesajı vermeye çalışmıştır. uutulan tek şey, halkın cebinde nakıt kalmamış, bankalara boçlanma olmuştur. budurumda halk cebinde olmayınca kımsenın peşinden gitmemiş, 15 yıl. 10 yıl. 5 yıl vb elde ettıklerının 1 kaç yılda gitmesi ile yoklupu görup birde emekli maaşına mahkul oldugunu hissetmiştir. bu durumda Meral hanımı yonlendıren ıyı kartı kuruluda stratejık hatası sonucu ittifak harıcı adımatmıştır. halk kişisel tepkisini yönetenın zıttı yonunde kullanmıştır. meral hanım burada kurul üzeri yetki alamadığı için, kurul vizyonuna hapıs olup seçime girmişltir. kaybedeceğini bilsede çalışmıştır. ve sonuç. aynı kurul asli isimini ön plana çıkartıp, asıl yöneteni ortay açıkarttı

  • İYİ28 Nisan 2024 21:47

    Akşener veda konuşmasında bile hakaret eden üsten bakan tavırla veda ediyor. Benim tasvip etmediğim davranışlar. Bu tavırlarda olup düşüşte olan yeteri kadar siyasetçi var zaten. Dalgalanan siyaset ile başarılı olması mümkün değildi.

  • Mucise Reis : )29 Nisan 2024 09:54

    Baran efendi farklı nick bulamamış, benim nickimi taklitleri ile yaşatmıştır. İnsanların varlığımı görmesi ve bilmesi, olmadığım dönemlerde beni akıllarda, tutması adına teşekkürler :D  Arada gülücükler atmadığı için kendini ele vermsin :D bu dülücükleride eklesin  :D telif hakkı istemem, bol bol yaşatsın beni nick, rumuzun ile forumlarda. Baran ile yazıp sonra benim nicki kullanmasın 1 dakika fark var yorumlarda, önce BARAN ile yazıp, sonra 2 saat yad a1 gün sonra yazsın ki farklı biri "Mucise Reis :  ) " ile yazıyor diyelim  . Neyse trol meslek yüksek okulu yokki öğretsinler Baran Efendiye :D ,  neşelendik Allah razı olsun bügünde . Taklitler yaşatır... Saol Baran efendi : ))

  • Mucise Reis : )29 Nisan 2024 00:09

    Bire yobaz, bire fetöcü, bire pkk lı seni sen meral akşener in sacındaki kılı dahi olamazsın.Sen sırtını HDP dayamadığı için bu iftiraları yapıyorsun değil mi.

  • kamil28 Nisan 2024 13:55

    Adamın yaşı 64,,önümüzdeki seçime 68 yaşında girecek,,Neden genç birini bulmazlar anlamak mümkün değil.%1 oyu geçemez.

  • Al özhan27 Nisan 2024 23:01

    Naparsanız yapın atı alan Üsküdar’ı geçti. İmamoğu’nu yenemeyeceksiniz. Tek başına Akp Gn Bşk ve tüm Akp’şi bakanları yendi. Türkiye’nin geleceğinde İmamoğlu var 🙏

  • Baran29 Nisan 2024 00:11

    Ekrem imamoğlu nun istanbul a verdiği hiç bir katkı olmayıp 5 yıl sonra istanbul daha da batık hale gelecektir.5 milyar dolar borçu olduğu söylenen bir belediyenin başarılı olmas şansı sıfır.

  • Mertcan 28 Nisan 2024 04:21

    I am ok

  • Mucise Reis : )28 Nisan 2024 00:11

    chp sırtını kandile, ypg ve pkk dayayanlar ile ortaklık yapanlara hiç bir zaman oy verip de iktidara getirmez.bu alınan oylar cumhur ittifakına uyarı için yapılmış bir hareket idi.genel seçimlerde gereken yanıt verilir yine.imamoğlu dediğin kimdir nedir ne yapacak bu ülkeye bilinmeyen bir muaamma.eğer gelir ise kürdistan yanıbaşımızda kurdurur ise abd o zaman ülkemiz parçalanmayacakmı  ukrayna da böyle olmuş idi.ülke yönetmek öyle bakkal yönetmeye benzemez.

  • xyz28 Nisan 2024 00:06

    İmamoğlu nun ne ne özelliği, ne projesi ne vizyonu var söylermisin.Bir zamanlar ukrayna cumhurbaşkanı zeleysky de böyle şişrtir iktidara getirmişler idi ukrayna 100 yıl geri gitti.DEM ile ittifak yapılarak iktidara gelinmesini düşünemiyorum.ülkemiz paramparça olursa ne olacak.

  • borsacı27 Nisan 2024 22:51

    koray aydın yalova depreminde çok konuşuldu seçilmemesine sevinen çok olmuşdur yeni genel başkan inşallah dürüst siyasetle tekrar toparlanır.

  • pazarci27 Nisan 2024 22:07

    kuklacibasi deismis....

  • ALİ TEL27 Nisan 2024 22:07

    Genel başkanımıza başarılar dileriz.....Ülkenin genleri ile oynamak isteyen DEM ile ittifak yapmazlar ise başarılı olurlar.Meral Akşener bunu yaptı halk fişini çekti.Aynı şekilde Kemal Kılıçtaroğlu nunda.ileri ki zamanda Özgür özel in de fişini çekeceklerini düşünmekteyim.