E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYapay zeka destekli boğa piyasası gelecek yıllarda da devam edebilir---

Yapay zeka destekli boğa piyasası gelecek yıllarda da devam edebilir

Yapay zeka destekli boğa piyasası gelecek yıllarda da devam edebilir
21 Aralık 2023 - 13:32 borsagundem.com

Bu yıla damgasını vuran yapay zeka destekli rallinin, uzun soluklu bir boğa piyasasının başlangıcı olabileceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok uzmanı yanıltan ve ABD borsalarına bu yıl hakim olan yapay zeka destekli rallinin, uzun yıllar sürecek bir boğa piyasasına da kapı aralama ihtimali bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Main Street Research Baş Yatırım Yetkilisi James Demmert, hisse senetlerindeki yapay zeka destekli boğa piyasasının 10 yıl daha devam edebileceğini söylüyor.

10 yıl sürecek bir boğa piyasası

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Demmert, “Yapay zeka, hisse senetlerinde önümüzdeki on yıl boyunca sürecek bir boğa piyasasını körükleyebilir” diyor. 30 yılı aşkın tecrübeye sahip yatırım uzmanı Demmert, Wall Street'in üretken yapay zekaya yönelik heyecanının ortasında S&P 500 ve Dow Jones’un bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesiyle birlikte hisse senetlerindeki devasa yükselişe dikkat çekiyor.

Demmert, kısmen yapay zekadan kaynaklanan artan üretkenlik nedeniyle hisse senetlerindeki bu yükseliş eğiliminin muhtemelen uzun süreceğini söylüyor.

Demmert, paylaştığı notta, “Piyasanın son zamanlardaki gücü, yapay zekanın üretkenlik artışı ve diğer destek rüzgarları sayesinde 10 yıl sürebilecek yeni ve çok gerçek bir yapay zeka odaklı boğa piyasasının ve iş döngüsünün göstergesi” diyor ve ekliyor: “Deneyimli yatırımcılar, tüm sektörler ve sermayedarlar, bu tür geniş tabanlı gücün, yol boyunca kaçınılmaz düzeltmelerle birlikte daha çok ilerlemesi gereken önceki boğa piyasalarının ilk yılını anımsattığını biliyor.”

Yapay zeka çılgınlığı mı?

Yine de, bazı piyasa yorumcuları, yapay zeka yatırımı çılgınlığının hisse senetlerinde oluşan spekülatif bir balonun işareti olabileceği konusunda uyarıyor. S&P 500'ün bu yılki kazanımlarının çoğunun mega büyük teknoloji hisselerinden kaynaklanmasının bunda büyük etkisi bulunuyor. Buna rağmen, piyasa genişliğinin son haftalarda artış eğilimi gösterdiği görülüyor ve bunun da gücün devam ettiğine işaret ediyor olabileceği düşünülüyor.

Hisse senetleri aynı zamanda 2024 yılına kadar daha yüksek seviyelere çıkabilecek bazı katalizörleri de arıyor. Soğuyan enflasyon, yatırımcıların gelecek yıl Fed'den büyük faiz indirimleri beklemesine yol açmışken bunun muhtemelen hisse senetleri için olumlu bir gelişme olacağı düşünülüyor.

Değerlemeler oldukça ‘cazip’

Daha da önemlisi, Atlanta Fed ekonomistlerine göre ABD ekonomisi genel olarak dirençli görünüyor ve GSYİH’nın bu çeyrekte yüzde 2,7 oranında büyümesi bekleniyor. Demmert, bu arada kurumsal kâr büyümesinin güçlü kalmaya devam ettiğini, hisse senedi değerlemelerinin ise ‘cazip' göründüğünü söylüyor.

Demert, “Yatırımcılara, piyasalara son zamanlarda hakim olan güçlü durumun, hisse senetlerinin dışına çıkmasına veya katılıma engel olmasına izin vermemelerini tavsiye ediyoruz. Her türlü piyasa geri çekilmesi sırasında hisse senedi eklemek, boğa piyasasının bu erken aşamasında doğru strateji gibi görünüyor. Buradaki temeller oldukça ilgi dikkat çekici ve muhtemelen uzun ömürlü ve bu süre muhtemelen aylar değil, yıllara karşılık geliyor” diyor.

Wall Street de, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyelerini ilan etmesiyle hisse senetlerinin görünümüne ilişkin giderek daha fazla yükselişe geçmiş durumda. Bank of America, Deutsche Bank ve Fundstrat'ın öngörüsüne göre hisse senetleri 2024 yılında büyük olasılıkla yeni rekorlar kırma yolunda ilerliyor.

Yapay zeka boğaları için yeni hedef 2024

 

Warren Buffett da 'yapay zeka'ya kayıtsız kalamıyor

 

Goldman Sachs: Yapay zekaya yatırım yapmak için hala çok erken

 

Goldman Sahcs: Yapay zeka hisselerinde değerlemeler aşırı değil

 

Ralli artık ‘Muhteşem Yedili’den ibaret değil

 

2023 rallisini bilen borsa uzmanından 2024 için 10 kötü sürpriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)