E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: FOMO odaklı ralli sürdürülemez seviyede---

Morgan Stanley: FOMO odaklı ralli sürdürülemez seviyede

Morgan Stanley: FOMO odaklı ralli sürdürülemez seviyede
13 Mart 2024 - 16:28 borsagundem.com

Morgan Stanley’den Mike Wilson, hisse senedi piyasalarında yüzde 13’lük düşüş öngörüsünde ısrarcı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de rallinin devam edip etmeyeceğine dair varsayımlar birbirinden oldukça farklılaşıyor. Son dönemde ise düzeltme olasılığı uzmanlar tarafından daha sık dillendiriliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, FOMO odaklı yatırımcıların rekorları sürdürülemez hale getirdiğini söyleyen Morgan Stanley CIO’su Mike Wilson, S&P 500'de yüzde 13'lük satış öngörüsüne sadık kalıyor.

Yüzde 13’lük düşüş öngörüsü

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Morgan Stanley CIO'su Mike Wilson, yatırımcılar arasında daha fazla spekülasyon işareti gördüğünü söyleyerek borsadaki düşüş yönlü görüşünü yineliyor. Wilson, “Spekülatif faaliyetlerin anlamlı bir şekilde arttığını görüyoruz” diyor.

Wilson yıl sonu S&P 500 fiyat hedefini 4.500 puan olarak belirledi ve bu, mevcut seviyelere göre yaklaşık yüzde 13'lük potansiyel bir düşüş anlamına geliyor. Wilson'dan daha düşüş eğilimli tek Wall Street stratejisti, 4.200 puanlık yıl sonu fiyat hedefi olan JPMorgan'dan Marko Kolanovic.

Wilson, bir yılı aşkın bir süredir hisse senetlerine ilişkin düşüş yönlü bir görüşe sahip ve hisse senetlerinin Ekim sonundaki en düşük seviyelerinden bu yana görülen yüzde 26'lık yükselişe hazırlıksız yakalandığını itiraf ediyor. Ancak Wilson'a göre yatırımcılar arasındaki spekülasyonlardaki artış, borsanın gidişatına karşı temkinli davranmak için iyi bir neden olarak öne çıkıyor.

Spekülatif hareketlerde artış

Wilson, artan spekülasyonun kanıtı olarak günlük vade seçeneklerindeki alım satım patlamasının altını çiziyor. Wilson, “Günlük vadeli opsiyon piyasalarının muhtemelen bunun en iyi kanıtı olduğunu söyleyebilirim. Bu, coşkunun oldukça yüksek olduğuna dair bir işaret” diyor.

Wilson, “Coşkunun gözyaşlarıyla bitmesi gerekmiyor ama aynı zamanda yatırımcıların son ralliyi takip etmesi gerektiği anlamına da gelmiyor. FOMO nedeniyle insanların riske girdiği bir durumla karşı karşıyayız. Sarkacın şu anda durduğu yer burası. İşte bu yüzden muhtemelen bazı meslektaşlarımızdan biraz daha temkinliyiz” şeklinde konuşuyor.

Endeks değil hisse senetleri

Wilson'ın hisse senedi piyasasına ilişkin olumsuz görüşü, yalnızca rekor seviyelerde bulunan borsa tarafından değil, aynı zamanda arayı kapatmak için son haftalarda fiyat hedeflerini yükselten Wall Street'teki emsalleri tarafından da sorgulanıyor. Ancak Wilson bundan etkilenmediğini şu sözlerle ifade ediyor: “Sanırım pek çok kişi, daha yüksek katlara dayalı olarak fiyat hedeflerini yükseltmekten başka bir şey yapmadı ve biz bunu yapmaya istekli değiliz çünkü bu koşulu görmüyoruz, daha yüksek katlar için bir gerekçe göremiyoruz. Ekonominin genelinde temelde kazanç artışı olmadığı göz önüne alındığında bu katlar çok yüksek; bu durum hala zorlu bir ortama işaret ediyor.”

Bununla birlikte Wilson, bireysel hisse senetleri satın almanın daha geniş bir endeks satın almaktan daha mantıklı olduğunu öne sürüyor. Wilson, “Çok seçici olacağız ve bu yüzden burada hisse senedi seçici olmanız gerektiğini düşünüyoruz; öylece endeksi satın alamazsınız” şeklinde konuşuyor.

Rallide FOMO’dan bahsetmek için erken

 

Nvidia yapay zeka FOMO’suna yeni bir soluk getirdi

 

FOMO borsalara giriş yaptı

 

Borsalarda ralliyi FOMO devraldı

 

Wall Street’te FOMO rallisi neden durdu?

 

Yapay zeka rallisini korku mu yönlendiriyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)