E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia yapay zeka FOMO’suna yeni bir soluk getirdi---

Nvidia yapay zeka FOMO’suna yeni bir soluk getirdi

Nvidia yapay zeka FOMO’suna yeni bir soluk getirdi
23 Şubat 2024 - 13:06 borsagundem.com

Nvidia, yapay zeka merkezli borsa rallisine yeni bir nefes getirdi; soru işaretleri yaratan yükseliş ivmesi kaldığı yerden tam gaz yoluna devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına hakim olan yapay zeka merkezli ralli, birçok teknoloji odaklı şirketin öncülüğünde güçlü seyrini sürdürüyor; ancak bu şirketler arasında Nvidia özel bir yere sahip bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD hisse senedi piyasalarındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği tartışmalarının ortasında gelen Nvidia’nın kazanç raporu, ralliye yeni bir soluk getirmiş görünüyor.

Ralli tam gaz yoluna devam ediyor

Yahoofinance’ten Josh Schafer’ın haberine göre, Nvidia, ‘FOMO' (Fear of Missing Out) yani ‘ralliyi kaçırma korkusu’na ve yapay zeka odaklı borsa rallisine yeni bir hayat getiriyor. Yapay zeka merkezli heyecan, Nvidia'nın büyük kazançlarının aşılmasının ardından, teknolojiye duyulan coşkunun zirveye ulaşmış olabileceğine dair korkulara meydan okuyarak yeniden tam güç kazanmış durumda.

Nvidia'nın yakın zamanda yatırım yaptığını açıkladığı SoundHound ve Arm şirketlerinin hisseleri dün yaklaşık yüzde 5 oranında arttı. Başka bir yapay zeka çip oyuncusu olan AMD hisseleri yüzde 10'dan fazla artarken yapay zeka odaklı Palantir hisseleri de yüzde 3'ün üzerinde artış gösterdi. Bu yıl yüzde 200 oranında hızlı bir artış gösteren Super Micro Computer, sadece Perşembe günü neredeyse yüzde 33 oranında yükseldi.

Nvidia'nın başarısının kapsamı teknoloji alanının ötesine taşmış durumda. S&P 500 Endeksi ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması rekor yüksek seviyelerden kapanış gerçekleştirdi. JPMorgan ve Waste Management dahil olmak üzere yapay zeka odaklı olmayan diğer birçok şirket de dünü şimdiye kadarki en yüksek fiyatlarla kapattı.

Sıcak enflasyon ve yüksek faizlere rağmen

Tüm bu yükselişler, beklenenden daha sıcak enflasyon raporunun piyasada mini bir satış dalgasına yol açmasından sadece bir hafta sonra ve Fed yetkililerinin faiz indirimlerinin çoğu kişinin umduğundan daha geç geleceğini belirtmeye devam etmesine rağmen gerçekleşti. Normalde bu iki rüzgarın piyasayı olumsuz yöne itecek kadar büyük olması beklenirken, beklentiler bir kez daha gerçekleşmemiş oldu.

Evercore’dan Julian Emanuel, “Büyük makro dalgalanmalar ve yüksek hisse senedi değerlemeleri karşısında piyasanın gösterdiği bu dayanıklılık, tek kelimeyle etkileyici” diyor.

Boğa tezine jet yakıtı

Emanuel, “FOMO kendi zaman çizelgesine göre çalışıyor, hisse senetleri daha pahalı hale gelebilir ve momentum sona erdiğinde, ki bu da genellikle uyarı vermeden sona erer, FOMO şimdilik ana oyuncu olmaya devam ediyor” diye ekliyor.

Nvidia CEO'su Jensen Huang Çarşamba gecesi, talebin artmaya devam etmesiyle yapay zekanın bir ‘kritik eşik’e ulaştığını söyledi. Wedbush Securities’den Dan Ives ise, müşterilere yazdığı notta, bu yorumların ve şirketin genel olarak üç aylık kazancının teknolojideki boğa tezine ‘jet yakıtı' gibi geldiğini ifade etti.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen piyasalar bu coşkunun ne kadar süreceğini merak etmeye devam ediyor. Perşembe günkü piyasa hareketi, şimdilik rallinin hala gidecek yeri olduğunu gösteriyor.

Fundstrat Araştırma Başkanı Tom Lee de, “Sonuç olarak, buna yapay zekada balon zirvesi demek için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum” diyerek rallinin devam edeceğini düşünenlerin tarafında yer aldığını belirtiyor.

Küresel piyasalarda Nvidia rüzgarı

 

Nvidia'nın gelirleri rekor seviyeye ulaştı

 

Nvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı

 

2 trilyon dolarlık soru: Nvidia rallisi devam eder mi?

 

Yatırımcılar Nvidia hisselerinden ne kadar kazandı?

 

Nvidia'nın piyasa değeri rakiplerini bir bir geride bırakıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)