E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de Republic First Bank iflas etti---

ABD'de Republic First Bank iflas etti

ABD'de Republic First Bank iflas etti
27 Nisan 2024 - 05:24 borsagundem.com

ABD'de Republic First Bank'ın kapatıldığı ve Fulton Bank'a satıldığını duyuruldu. Republic First Bank'ın iflası bu yıl ABD'deki ilk banka iflası oldu

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını ve Fulton Bank'a satıldığını duyurdu.

FDIC'den yapılan açıklamada, kayyum atanan Republic First Bank'ın Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, mevduat sahiplerinin korunması amacıyla FDIC'nin Fulton Bank ile mevduatların neredeyse tamamının ve Republic First Bank'ın varlıklarının büyük ölçüde tamamının satın alınmasına yönelik anlaştığı aktarıldı.

ABD'DE YILIN İLK BANKA İFLASI

Republic First Bank'ın New Jersey, Pensilvanya ve New York'taki 32 şubesinin Fulton Bank'ın şubeleri olarak yeniden açılacağı belirtilen açıklamada, Republic First Bank'ın mudilerinin Fulton Bank'ın mudileri olacağı kaydedildi.

Açıklamada, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıklarının yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatının 4 milyar dolar civarında olduğu, bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin ise 667 milyon Dolar olmasının beklendiği belirtildi.

Republic First Bank'ın iflası bu yıl ABD'deki ilk banka iflası oldu.

ABD borsalarında First Republic Bank etkisi

 

First Republic Bank’ı satın alacak banka belli oldu

 

First Republic Bank’ı kurtarma operasyonu yeniden gündemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI27 Nisan 2024 18:15

    Bana pek de inandırıcı gelmedi.Birileri daha da zengin olsun diye yapılan operesyonlar oduğunu düşünmekteyim.

  • ALİ KODUŞ27 Nisan 2024 11:23

    İstese FED bankayı kurtarabilir idi, ama bunu yapmayıp piyasaya ateş atmek için bilinçli olarak  piyasalarda düzeltme yaptırıp yahudi zengin fonları daha zengin yaptırmak ile bir panik havası oluşturma operesyonu olabilir.

  • Turkogluturk27 Nisan 2024 07:47

    Isler kotuye gittiginde abd asya ve avrupada savas cikartup ekonomiyi kuryarmaya calisir.