E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLeon Cooperman: Hisse senetleri aşırı pahalı---

Leon Cooperman: Hisse senetleri aşırı pahalı

Leon Cooperman: Hisse senetleri aşırı pahalı
08 Şubat 2024 - 15:47 borsagundem.com

ABD’li yatırımcı Leon Cooperman, ABD hisse senedi piyasasının pahalı göründüğünü ve değer kaybetmesi gerektiğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li deneyimli yatırımcı Leon Cooperman’ın hisse senedi piyasalarına yönelik öngörüsü oldukça kötümser. Cooperman, hisse senetlerinin pahalı göründüğünü ve düşmesi gerektiğini söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Cooperman, “Dünyada olup biten her şeye baktığınızda ve piyasanın 21 kat değerlemeyle fiyatlandığını gördüğünüzde, bu bana oldukça pahalı görünüyor” diyor.

Hisse senetleri bu yıl düşecek

Insider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, Cooperman, gerek ABD hisse senedi piyasaları gerekse ABD ekonomisi hakkında oldukça karamsar bir tablo çiziyor. Milyarder yatırımcı, hisse senetlerinin pahalı göründüğünü ve bu yıl muhtemelen düşeceğini ve ulusal borcun saatli bir bomba olduğunu söylüyor. Milyarder yatırımcı, verdiği röportajda, “Dünyada olup biten her şeye baktığınızda ve piyasanın 21 kat değerlemeyle işlem gördüğünü fark ettiğinizde, bu bana piyasaların çok pahalı olduğunu gösteriyor” diyor.

Cooperman, S&P 500'ün geçen yıl yüzde 24 artış gösteren ve bu yıl da yüzde 4 artışla rekor seviyelere ulaşan fiyat/kazanç oranından bahsediyor. Omega Advisors hedge fonunu 2018 yılında bir aile ofisine dönüştüren Cooperman, geçen yıl borsanın düşüş tahminlerine meydan okuduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Herkes şu anda olumlu ve benim tahminim yıl sonuna kadar belki düşüşe geçeceğimiz yönünde” diyerek yatırımcılara ‘temkinli bir bakış açısı’ benimsemelerini tavsiye ediyor.

Goldman Sachs'ın varlık yönetimi bölümünün eski şefi, Meta ve Amazon gibi şirketlerin son dönemdeki kazanç düşüşlerine aldırış etmeden, hisse senetlerinin zaten güçlü kurumsal kârlar ve iyileşen ekonomik görünümle fiyatlandığını söylüyor.

İki ya da üç faiz indirimi

Güçlü büyüme ve istihdam verileri, son aylarda enflasyonun yüzde 4'ün altına düşmesi ve Fed'in faiz oranlarını neredeyse sıfırdan yüzde 5'in üzerine çıkardıktan hemen sonra düşürebileceğinin sinyalini vermesi nedeniyle bu yıl gerileme korkuları azalmış durumda. Cooperman, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl iki veya üç kez faiz indirimine gidebileceğini öne sürüyor.

Cooperman, “Resesyon çağrısında bulunmuyorum ancak piyasanın bu iyi haberi dikkate almadığını düşündüğümü söylüyorum. Gelecekten borç aldık ve bu nedenle piyasa iyi iş çıkardı” şeklinde konuşuyor.

Tecrübeli yatırımcı, son on yılda 23 trilyon dolardan 34 trilyon dolara yükselen devlet borcunun ‘kontrolden çıktığı’ konusunda da uyarıda bulunuyor. Cooperman, “Hiç kimse bu şeyin ne zaman etkileneceğini bilmiyor. Ya önemi yok ya da bir gün önemli olacak, ki bence bir gün gerçekten önemli olacak” diyor.

Cooperman'ın ekonomi ve finans piyasalarına dair çizdiği son tablo pek iç açıcı olmasa da, Ekim ayında resesyonun yanı sıra inatçı enflasyonla mücadele için daha fazla faiz artırımı beklediğini söylemesinden bu yana, genel kanaatinin daha da parlaklaştığını söylemek mümkün gözüküyor.

Leon Cooperman: Borsa yükselirse şaşırırım

 

Leon Cooperman: Wall Street yeni zirve yapamayacak

 

Paul Tudor Jones: ABD ekonomisi borçlanmayla büyüyor

 

Borsalarda kazanç sezonu ‘zayıflığa’ işaret ediyor

 

Wall Street borsalarında ‘düzeltme’ başladı mı?

 

Fundstrat: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)