E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ABD'ye gitmiyor---

Erdoğan ABD'ye gitmiyor

Erdoğan ABD'ye gitmiyor
26 Nisan 2024 - 19:59 borsagundem.com

Reuters'ın bir Türk yetkiliyi kaynak olarak belirttiği haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretin ertelendiği açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme ertelendi. Reuters 'son dakika' gelişmesi olarak duyurduğu haberi bir Türk yetkiliye dayandırdı. Gizlilik kaydıyla konuşan yetkili, Erdoğan-Biden görüşmesi için yeni tarihin kısa süre içinde belirleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da görüşmesi bekleniyordu.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Erdoğan-Biden görüşmesinin Erdoğan'ın programındaki değişiklikten dolayı ertelendiğini ifade etti.

Gizlilik kaydıyla Reuters'a konuşan yetkili, yeni tarihin kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama yapmamıştı.

Ancak Mart ayı sonunda Reuters'a konuşan bir yetkili, teklifin Beyaz Saray'dan gittiğini ve Ankara'nın da Erdoğan-Biden buluşması için 9 Mayıs tarihini kabul ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti bir ilk teşkil edecekti. ABD lideri Biden, Erdoğan'ı daha önce hiç Washington'da ağırlamamıştı.

Erdoğan: Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez

 

Beyaz Saray'dan Erdoğan açıklaması

 

Erdoğan: Türkiye ve Almanya savunmada engelleri aşmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :