E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor---

Fundstrat: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

Fundstrat: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor
07 Şubat 2024 - 11:13 borsagundem.com

Yükseliş yanlısı stratejistlerden Tom Lee, ABD borsalarında bir düzeltmenin oldukça yakın olduğuna işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİS

Wall Street’in en başarılı ve yükseliş yanlısı boğalarından Tom Lee, ABD borsalarında yılın ilk yarısında beklediği düzeltmenin yaklaştığını ifade ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat’tan Tom Lee, ABD hisse senedi piyasalarında yaşanması olası düzetmenin bir iki hafta içinde gerçekleşmesini bekliyor.

Düşüş olağan dışı değil

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Wall Street'in en yükseliş yanlısı stratejistlerinden Lee,  borsada düzeltmenin yakın olduğunu söylüyor.  Fundstrat'tan Tom Lee, paylaştığı notta, S&P 500'ün 14 haftalık dönemde yüzde 21 oranında artmasının ardından gelecek birkaç hafta içinde bir gerilemenin muhtemel olduğunu belirtiyor. Lee, “Sanırım S&P 500’de 5.000 puana yakın bir seviyeye, belki biraz daha yukarısına yaklaşabiliriz ve ardından bir düşüş yaşanacağını düşünüyorum” diye yazıyor.

Lee piyasa geçmişine baktığında, S&P 500'ün 14 haftanın 13'ünde yükseldiği 1927'den bu yana yedi örnek bulguluyor. Bu yedi olayın dördünde borsa gelecek iki hafta içinde zirveye ulaşıyor. Lee, yakında gerçekleşecek bir piyasa düzeltmesinin mantıklı olduğunu çünkü bunun en son Ekim 2022'de ayı piyasasının en düşük seviyesinde meydana gelen modeli taklit edeceğini söylüyor.

Borsa, yüzde 9'luk bir düzeltme yapmadan önce Ekim 2022'den başlayarak 16 hafta boyunca yüzde 20 oranında arttı ve ardından yüzde 11 oranında düşmeden önce 19 haftalık bir süre içinde yüzde 21 oranında yükseldi. Lee'ye göre S&P 500'ün yakın zamanda yüzde 21 oranında arttığı göz önüne alındığında, bir düşüşün olağan dışı sayılmaması gerekiyor.

Beklenti yüzde 7

Lee, yüzde 7'lik bir düşüşün gerçekleşmesini beklediğini ve bunun S&P 500'ü mevcut seviyelere göre yaklaşık 4.600 puan seviyelerine düşüreceğini beklediğini ifade ediyor.

Hangi temel sorunun böyle bir düşüşe yol açabileceği konusunda ise Lee, Fed'in faiz indirimlerinin zamanlamasının, özellikle merkez bankasının çok uzun süre beklemesi ve ekonominin zayıflamaya başlaması durumunda yatırımcılar arasında endişeye yol açabileceği olduğunu belirtiyor.

Kısa vadeli düşüş görünümüne rağmen Lee, 2024 yılında borsaya ilişkin yükseliş görüşünü yineliyor ve S&P 500’ün düzeltmenin ardından 5.200 ila 5.400 puan aralığına yükselebileceğini söylüyor. Lee, “Sonuçta bu iyi bir yıl, boğa piyasasındayız” diye ekliyor.

UBS: Goldilocks senaryosu borsaların daha da yükselmesini sağlayabilir

 

Bank of America'dan borsa rallisini sona erdirecek 4 olası senaryo

 

ABD borsaları için ‘kayıp 10 yıl’ endişesi

 

2024 resesyonu borsaların kaderini belirleyecek

 

Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)