E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLeon Cooperman: Wall Street yeni zirve yapamayacak---

Leon Cooperman: Wall Street yeni zirve yapamayacak

Leon Cooperman: Wall Street yeni zirve yapamayacak
08 Eylül 2023 - 15:07 borsagundem.com

ABD borsalarında bu yıl görülen yapay zeka rallisi milyarder yatırımcı Leon Cooperman’a göre yeni rekorlar getirmeyecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa efsanesi Leon Cooperman ABD’de yaklaşan bir resesyona dair beklentilerini korumayı sürdürüyor. Cooperman CNBC’deki açıklamasında ABD Merkez Bankası’nın (FED) hâlâ gerçekleştirmesi gereken faiz artışları olduğunu da sözlerine ekledi.

Omega Advidors’ın kurucusu olan milyarder yatırımcı, “Faizlerin çok yüksek olduğunun işareti nedir? Hisse senetleri piyasası yükseliyor ve borsalar bunu yaparken oldukça spekülatif bir tonla ilerliyor. Georgia’da gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) dair flaş tahminler %5 civarındaydı. FED’in kısıtlayıcı bir politika uyguladığına dair hiçbir belirti yok” ifadelerine yer verdi.

Cooperman şahin bir FED olmadığı takdirde ABD ekonomisinin sert bir inişle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Milyarder borsa uzmanı ABD ekonomisini uçurumun kıyısına itebilecek faktörlere de yer verdi. Cooperman FED’in parasal sıkılaşma hamlelerinin, petrol fiyatlarındaki yükselişin veya dolardaki yükselişin bu faktörler arasında olabileceğini sözlerine ekledi.

Milyarder yatırımcı, “Şimdilik bu faktörler makul derecede iyi davrandı” diyor. Cooperman borsaların son birkaç çeyrektir güçlü performans göstermesini de buna bağlıyor. Zira yılın başlarında petrol fiyatlarında görülen düşüş ve zayıflayan dolar ekonomi için olumlu gelişmeler olarak görülürken bir yandan da yatırımcı duyarlılığını desteklemişti.

Ancak Cooperman ileriye dönük olarak Amerikan borsalarında daha fazla risk almak isteyenleri uyardı. Milyarder yatrımcı S&P’deki mevcut hisse fiyatlarının çok yüksek olduğunu, hisse senedi risk primlerininse çok düşük kaldığını söyledi.

Cooperman, “Borsada uzun bir süre yeni bir zirve görmeyi beklemiyorum” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2,5 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan ünlü yatırımcı borsalardaki olumsuz tabloyla mücadele etmek için de tavsiyelerde bulundu. Cooperman hisse senetleri seçerken iki kritere odaklanılması gerektiğini söyledi: ucuz ve yeniden satın alınabilen hisseler.

Milyarder yatırımcı haziran ayında S&P 500 Endeksi’nin yakaladığı rallinin büyük ölçüde yatırımcı duygularına odaklı olduğunu söyledi. Borsa uzmanı ocak ayındaki 4800 puanlık zirvenin birkaç yıl boyunca tekrarlanması ihtimalinin düşük olduğunu söyleyerek daha önceki öngörülerini tekrarladı.

Cooperman daha önceki bir röportajında da çip üreticisi Nvidia etrafında oluşan yatırımcı çılgınlığı hakkında yorum yapmıştı. Nvidia’nın yaklaşan yapay zeka çağının önemli bir bileşeni olacağına dair spekülasyonlarla birlikte şirketin hisseleri bu yıl %214 değer kazandı. Borsa uzmanı bu olağanüstü yükselişi Cisco hisseleri ile karşılaştırdı:

“2000 yılında herkes internete sıcak bakıyordu. Cisco 80 dolara ulaşmıştı. Teknolojinin gözden düşüşüyle birlikte piyasaların çökmesinin ardından %90 düşüşle 6 dolara geriledi. 23 yıl sonra Cisco hala 2000 yılındaki zirvesinin gerisinde.”

 

Wall Street'in kötümserleri düşüş tahminlerini geri çekiyor

 

Petrolün yükselişi enflasyon kâbusu olabilir

 

Yatırımcılar borsada yöne odaklanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA GÜZELKALE08 Eylül 2023 23:07

    ABD borsaları kaç yıldır kısa alanda top çeviyor ve hiç yükselemiyor.Borsalarının yükselebilmesi için ya sert bir düzeltme yada çökmesi lazım.