E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLeon Cooperman: Borsa yükselirse şaşırırım---

Leon Cooperman: Borsa yükselirse şaşırırım

Leon Cooperman: Borsa yükselirse şaşırırım
16 Ekim 2023 - 12:07 borsagundem.com

Hedge fon milyarderi Leon Cooperman, borsalarda kalıcı bir yükseliş öngörmüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında dördüncü çeyrek rallisi bekleniyor. Ancak bazı uzmanlar, olası bir yükseliş gerçekleşse bile bunun kalıcı ve güçlü olacağından şüpheli.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, hedge fonu milyarderi Leon Cooperman, S&P 500 Endeksi’nin 4.600 puanın üzerine çıkabileceğini düşünmüyor.

Mali kriz tehlikesi

MarketWatch’tan Louis Goss’un haberine göre, Leon Cooperman, “Birçok kişi enflasyona o kadar odaklanmış durumda ki olası bir mali krizdeki büyük tehlikeyi göremiyor” diyor ve S&P 500 Endeksi’nin mevcut seviyesinden daha yükseğe çıkması durumunda ‘şaşıracağını’ söylüyor.

Omega Advisors başkanı ve CEO’su Cooperman, yaptığı açıklamada yatırımcılara, S&P Endeksi için kazançların 20 katını ödemeye istekli olup olmayacaklarını sorarken endeksi ‘ilginç bulmadığını’ belirtiyor. Cooperman, endeksi makro ortama ve faiz oranlarına göre kazançların 20 kat üzerinde işlem gördüğünü ifade ediyor ve yatırımcıların şu anda ‘birçok ucuz hisse senedi' bulabileceğini belirterek, “Beğendiğim ve yanlış fiyatlandırılan hisse senetlerini arıyorum” diyor.

Riskten korunma fonu şefi, mevcut piyasa ortamını kariyerine başladığı 1967'deki durumla karşılaştırıyor ve S&P 500 Endeksi'nin genelinde kazanç elde edilmeyeceğini savunuyor. Cooperman, ayrıca, “1982'de Dow Jones yaklaşık 1000 puan seviyesindeydi. Paramı hisse senedi toplayarak kazandım ve bence içinde bulunduğumuz ortam da bu” diyor.

Faiz oranları muhtemelen yükselecek, resesyon yok

Cooperman, uzun vadeli tahvillere yatırım yapma ihtimalini sert bir dille eleştirerek, ‘dünyada olup bitenler göz önüne alındığında bunların pek mantıklı olmadığını’ söylüyor. Oysa Cooperman, faiz oranlarının düşmeyeceğini, aksine 'muhtemelen yükseleceğini' düşünüyor.

Bu haftanın başlarında yatırımcılar, Tudor Investment'ın kurucusu ve baş yatırım sorumlusu olan başka bir hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones'tan, resesyon korkusu nedeniyle ABD hisse senetlerinden uzak durduğunu ve agresif Fed politikasını resesyon olarak gördüğünü duymuştu. Cooperman, piyasada büyük bir yükseliş görmese de resesyon dışında büyük bir olumsuzluk da görmediğinin altını çiziyor ve bu ihtimalin de 'çok agresif maliye politikası’ nedeniyle pek muhtemel olmadığını öne sürüyor.

Cooperman, hem ABD iç politikasını hem ekonomisini, özellikle de ‘çok rahatsız edici borç birikimi’ni eleştiriyor. Cooperman, pek çok kişinin fazlasıyla enflasyona odaklandığını ve ABD'nin ‘cazip fiyatlarla borç verme’ konusunda başkalarına bağımlı olduğu göz önüne alındığında, potansiyel bir mali krizdeki daha büyük tehlikeyi göremediklerini belirtiyor.

Cooperman ayrıca tüketicilerin fiyatlara ayak uydurmakta zorlanması nedeniyle ABD ekonomisinin ‘küçülme' ile karşı karşıya olduğunu da söylüyor ve ekliyor: “Ve bence gördüğümüz şey parasal bir yanılsama.”

Nereye yatırım yapmalı?

Yatırımcıların paralarını nereye koymaları gerektiğine gelince, Cooperman ilk tercihinin ‘ucuz hisse senetleri’ olduğunu, ardından bir ila iki yıllık kısa vadeli Hazine tahvillerinin geldiğini, ardından ise uzun vadeli tahvilleri en az tercih ettiğini ifade ediyor.

Tecrübeli para yöneticisi, getirisi yüzde 5,5'in altında olan uzun vadeli tahvillere yatırım yapmanın pek mantıklı olmadığını ve tahvil satın almak için faiz oranlarının yüzde 5'in üzerine çıkmasını bekleyeceğini söylüyor ve ekliyor: “Uzun vadede hisse senetlerinde çok daha iyi durumdasınız ve çok sayıda cazip hisse senedi bulabilirsiniz.”

Cooperman, cazip hisse senetlerine örnek olarak ise Kanadalı petrol ve gaz şirketi Paramount Resources’ı beğendiğini söylüyor ve Calgary merkezli şirketin şu anda varil başına yaklaşık 31 dolardan petrol ürettiğini kaydediyor.

Borsaların kazanımlarını koruması neye bağlı?

 

Enflasyon verisiyle yükselen borsa kazanımlarını neden geri verdi?

 

Jim Bianco: Yatırımcılar borsadan çok şey bekliyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri dördüncü çeyrek rallisine hazır

 

Wall Street’teki 6 seanslık ralli ayı tuzağı mı?

 

Wall Street’in hayalindeki senaryo suya mı düştü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)