E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsada yükseliş ivmesi artarak sürecek---

Bank of America: Borsada yükseliş ivmesi artarak sürecek

Bank of America: Borsada yükseliş ivmesi artarak sürecek
02 Şubat 2024 - 11:05 borsagundem.com

ABD borsalarındaki yükselişin devam edeceğine yönelik koro giderek daha da kuvvetleniyor. Bank of America, yatırımcıların, bir geri çekilmeyi tetikleyecek coşkuya henüz sahip olmadıklarını söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçen yılki güçlü rallinin ardından yeni yıla sessiz girse de, kazanç dönemiyle birlikte yeniden yükselişe geçti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, yatırımcıların henüz yeteri kadar coşkulu hissetmemesi nedeniyle hisse senetlerindeki boğa piyasasının hala yükselişte olduğunu öne sürüyor.

Coşku henüz yeterli değil

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Wall Street'te bir coşku eksikliği var ve bu, Bank of America hisse senedi stratejisti Savita Subramanian'a, hisse senetlerindeki mevcut boğa piyasası için depoda daha fazla benzin olabileceğini düşündürüyor.

Bankanın ‘Satış Tarafı Göstergesi’ (Sell Side Indicator) Wall Street stratejistlerinin hisse tahsisi tavsiyelerini takip ediyor ve Subramanian'ın paylaştığı nota göre, gösterge, şu anda karşıt bir ‘satış' sinyalini tetikleyecek yükseliş seviyelerinin yakınında bile seyretmiyor.

Subramanian, “Duygular geçen yıla göre ısınmış olsa da boğa piyasalarının genellikle sona erdiği coşku seviyelerini henüz görmüyoruz” diyor.

Nötr bölge

‘Satış Tarafı Göstergesi’ Ocak ayında 24 baz puan düşüşle yüzde 54,4 seviyesine gerileyerek ‘nötr bölge'de yer alıyor ve 2021'de ulaştığı yüzde 59,8'lik zirvenin oldukça altında seyrediyor. Gösterge ‘nötr’ bölgede sıkışıp kaldığında hisse senetleri genellikle sağlam getiriler görme eğiliminde oluyor.

Subramanian, “Satış Tarafı Göstergesi’nin mevcut seviyesi, önümüzdeki 12 ayda beklenen yüzde 14'lük bir fiyat getirisine veya 2024 yıl sonuna kadar S&P 500 Endeksi için 5.450 puana işaret ediyor. Satış Tarafı Göstergesi, bu seviyelerde veya daha düşük olduğunda, 12 aylık ileri S&P 500 getirileri yüzde 94 olasılıkla olumlu seyrediyor. Bu, tüm zamanların yüzde 81’lik ortalamasının üzerinde bir ihtimale karşılık geliyor; ve bu seviyelerde ortalama getirinin yüzde 20 olduğu görülüyor” diye yazıyor.

Makro endişeler

Nota göre, Çin'deki zayıf ekonomik büyüme, artan jeopolitik gerilimler ve Fed'in beklenen faiz indirimi etrafındaki belirsizlik de dahil olmak üzere Wall Street'teki hisse senetlerinin zayıf görünümünü körükleyen çok sayıda makro endişe bulunuyor.

Subramanian, “Çok az yatırımcı makro toparlanmaya hazır görünüyor” diyerek döngüsel ve küçük ölçekli hisse senetleri gibi riskli hisse senetlerine olan talebin geçmişe göre görece düşük olduğunu gözlemlediklerini belirtiyor.

Subramanian, paylaştığı notta öngörüsünü, ABD’li yatırımcı John Templeton’ın ünlü sözünü hatırlatarak destekliyor: “Boğa piyasaları karamsarlıkla doğar, şüpheyle büyür, iyimserlikle olgunlaşır ve coşkuyla ölür.”

Jeremy Siegel: Boğa piyasası Fed’e bağımlı değil

 

'Sıkıcı' borsalar boğa piyasası işareti

 

ABD’de boğa piyasası dolu dizgin

 

2024’te yatırımcılar neden boğa piyasası bekliyor?

 

Teknoloji hisselerinde boğa piyasası 5 yıl sürebilir

 

2024’te boğa piyasasını tehdit eden 5 büyük risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİMET GERÇEKKALE02 Şubat 2024 11:37

    1 Sene öncede Erdeğli söyle uçak söyle kaçak dedin bana alttın 1 sene önce 10 000 adet Ereğli hisse senetlerini 41 00 TL den altın bozdurarak aldım fakat hiç yükselmiyor bir sürü zarardayım