E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinde boğa piyasası 5 yıl sürebilir---

Teknoloji hisselerinde boğa piyasası 5 yıl sürebilir

Teknoloji hisselerinde boğa piyasası 5 yıl sürebilir
03 Ocak 2024 - 16:38 borsagundem.com

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin öncülük ettiği ralli 2023 yılına damga vurdu. Bazı uzmanlar, rallinin uzun yıllar devam edeceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka odaklı ralli ABD borsalarında büyük bir yükselişi de beraberinde getirdi. Uzmanlar, teknoloji devlerinin sürüklediği bu rallinin gidecek daha yolu olduğunu düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deepwater Asset Management’tan Gene Munster, teknoloji hisselerindeki boğa piyasasının 5 yıl daha sürebileceğini söylüyor.

3 ila 5 yıllık bir boğa piyasası

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Munster, “Boğa piyasası önümüzdeki beş yıl içinde teknoloji hisselerini daha da yükseltebilir” diyor. CNBC’ye verdiği röportajda Munster, 2024'ün teknolojide yıllarca sürecek bir boğa piyasasının şafağı olacağını öngörüyor.

Munster, “Sanırım üç ila beş yıllık, teknoloji merkezli bir boğa piyasasına giriyoruz. Bu yapay zeka tarafından destekleniyor. Bu faiz oranlarıyla ilgili değil, bu üretkenlikteki temel bir değişimle ilgili. Ve sanırım teknoloji patlamasının henüz ilk yılındayız ve bu daha da büyüyerek gelecek üç ila beş yıla damga vuracak” şeklinde konuşuyor.

Munster'ın görüşü, teknoloji sektöründe uzun süredir devam eden boğa piyasasının canlanması çağrısında bulunan Wall Street'teki diğer isimler tarafından da yineleniyor. Munster, bu ivmenin büyük ölçüde yapay zekadan kaynaklanan üretkenlik kazanımlarından kaynaklanacağını söyleyerek, daha önce Goldman Sachs’ın yapay zekanın gelecek 10 yıl içinde iş gücü verimliliği artışını yüzde 1,5 puan artırabileceği öngörüsüne paralel bir görüşü de savunmuş oluyor.

Bazı analistler, geçen yıl piyasanın en büyük kazananlarından bazılarının elde ettiği büyük kazançlar göz önüne alındığında spekülatif bir balon oluşumu konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak Munster, oyunun kurallarını değiştiren üretken yapay zeka teknolojisinin ne kadar etkili olacağını kanıtlayacağı göz önüne alındığında teknolojide bir yükseliş beklentisinin olağan bakış açısı olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: “Yapay zeka gibi sismik bir değişim olduğunda bir yükseliş yaşanması tek mantıklı sonuçtur.”

Küçük ölçekli teknoloji hisseleri revaçta olacak

Yine de Munster, ‘Muhteşem Yedi’ hisse senetlerinin artık 2023'teki gibi piyasaya hakim olamayacağına inandığının altını çiziyor. Munster, küçük ölçekli teknoloji şirketlerinin daha güçlü bir yıl geçireceğini söyleyerek Russell 2000 büyüme hisselerinin S&P 500'den daha iyi performans göstereceği öngörüsünde bulunuyor.

Diğer stratejistler de geçen yıl S&P 500'deki kazanımların çoğunu oluşturan ve Apple, Amazon, Tesla, Nvidia, Microsoft, Alphabet ve Meta’dan oluşan ’Muhteşem Yedili'nin gelecekte karşılaşacağı sorunlar konusunda uyarıda bulunuyor. ‘Muhteşem Yedili’ hisse senetleri ile ilgili genel kanaat, bu yedi hisse senedinin değerlemelerinin aşırı olduğu ve Hisse senedi piyasalarının diğer alanlarının 2024’te daha büyük getiriler sunacağı yönünde.

2024 yapay zeka odaklı hisse senetlerinin yılı mı olacak?

Teknoloji hisseleri 2024’e 'akşamdan kalma' başladı

 

Teknoloji devleri uzun vadede yatırımcılara ne vadediyor?

 

'Muhteşem Yedili' 2024’te de aynı performansı gösterebilecek mi?

 

Jim Rogers ‘Muhteşem 7'yi açığa satmak için doğru anı kolluyor

 

'Muhteşem Yedili' 2023’ü domine etti, borsanın geri kalanı 2024’te yükselecek mi?

 

Ralli artık ‘Muhteşem Yedili’den ibaret değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)