Ana SayfaPiyasaErhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler---

Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler

1 / 9
Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler
12 Nisan 2017 - 10:20 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Sermaye Piyasalarının duayen ismi, borsa kurdu Erhan Topaç, sektörü zıplatacak…

Her cümlesi yatırımcılar dünyasında heyecan uyandıracak…

Çünkü, aracı kurumlardan halka arzlara, endeksten hisselere, gayrimenkul sertifikasından referanduma , sorularıma öyle yanıtlar verdi ki hepsi birer bomba!

Gedik Yatırım’dayım, tecrübe ve öngörü üstadı karşımda. Her zaman olduğu gibi sakin, güler yüzlü. Sadece piyasaları değil, tasarruf sahiplerinin duyduğu telaşları da ‘güven verici, uyarıcı, çözüm önerici’ cümleleriyle toparlayan bir usta Topaç.

O konuşuyor, ben dinliyorum. Ne olur, ne olmaz! Kaset kayıtta, elim kağıtta...

Kârlar çok düşmüş!

Söze sektörde 2016’da yaşanan kâr düşüşüyle başlıyor. Söylediği rakam çok ciddi, yüzde 22. 2017’deki beklentisi ise yüzde 30. Yani ‘zarar’ artacak. Gerekçesi de yeni düzenleme sonrası kaldıraçlı gelirlerin azalması.

Sermaye piyasalarının büyük sancısı ‘sürekli eksilen yatırımcı sayısı’nı yıl yıl açıklayan Erhan Topaç, yetkililere, tasarruf sahiplerine piyasaları sevdirecek adımlar atılması yönünde çağrı gönderiyor. En önemli vurgu da “Yatırımcıya borsayı sevdirmek lazım”mesajında yatıyor.

Halka açılmaya hazır devler

Bir türlü özlenen patlamayı yakalayamayan halka arzlardaki krizin nedenlerini sıralıyor Topaç. Ama halka arzları cazip hale getirecek , Türkiye’nin dev şirketlerini borsaya çekecek ‘vergi teşviği’ gibi çarpıcı çözüm önerileri de hazır, önüme koyuyor. Bu yıl sürpriz olma ihtimalini soruyorum. Halka arzı planlarına alan isimleri sıralıyor. Gruplar da şirketler de heybetli. Duyunca ‘inşallah’ diyorum.

Borsa İstanbul’a mesaj

Ancak... Öyle bir sitemi var ki içeriği de adresi de önemli...

Erhan Topaç, “Borsa İstanbul borsa paylarında son 2 yılda yüzde 150’den fazla zam artışına gitti. Bu çerçevede yüzde 300’lere varan artışlar gerçekleşti. Tüm bu artışların yatırımcılara yansıdığı ve onları piyasamızdan uzaklaştırdığı aşikardır” diyor. Peki bu sıkıntı nasıl aşılacak? Anlatıyor...

Gayrimenkul Sertifikası için önemli öneri 

Bu arada hemen eklemeliyim, son günlerin gözde yatırım ürünü ‘gayrimenkul sertifikaları’ndan çok umutlu Erhan Bey. Hararetle destekliyor. Tek bir farkla. Dile getiriyor. “Bence daha düzgün bir yapı içinde yapılmalı çünkü gayrimenkul önemli bir sektör. Varlık Fonu benzeri bir Türkiye Gayrimenkul A.Ş’nin kurulmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum...”

Duayen’den ince uyarı. Dikkatinize sunuyorum.

16 Nisan sonrası endeks, dolar...

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündemi 16 Nisan çok yaklaştı. Haliyle ‘siyasi-ekonomik’ hayat referandumun çekim alanında. Peki, önümüzdeki Pazartesi’den itibaren piyasalarda neler bekleniyor?

İlk ikaz geliyor Gedik Yatırım patronundan.

“BİST’te kısa vadede sert hareketlere neden olabileceği aşikar. Endeksin aşağıda 82-84 bini görme olasılığı da yukarıda 93-95 bin aralığını görme ihtimali de mevcut. Yatırımcı da bu riski göz önünde bulundurmalı...”

Peki ya dolar? Kısa vadede, euro, TL karşısındaki ihtimaller neler?

Cevap veriyor. Beklentileri uzunca açıyor. Özetin özeti şu, aşağı yönlü trend, zayıf bir performans.

Beklenen an” Yatırımcıya hisse önerisi

Ve işte en kritik an! Yatırımcıya hangi hisseleri önerecek acaba?

Konuşmasına, “Borcu düşük, büyüyen ve döviz gelirlerine endeksli şirketlerini tercih ediyoruz” diyerek başlıyor.

Peki hangi sektörler, şirketler kimler?

15 isim sayıyor. Vay diyorum, yatırımcıya müjdem var...

Gedik Yatırım hedefleri 

Biraz da ‘içeri’ye dönelim istiyorum. Malum, yatırımcı dünyasının popüler platformu Gedik Trader’da işler nasıl gidiyor, son teknoloji projede hedefler ne alemde merak ediyorum.

Kullanıcıların her gün hızla arttığına işaret eden Erhan Topaç, Gedik Trader’daki beklentiyi, “5 sene içinde 100 bin yatırımcıya ulaşmak” olarak açıklıyor.

Durmak yok, yatırımlara devam. Ekliyor: “2016 yılında yeni 11 şube yatırımıyla beraber 6 milyon TL yatırım yaptık. 2017 yılı için de 3 milyon TL ayırdık...”

Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, Borsagundem.com’un sorularını yanıtlıyor.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)