Ana SayfaPiyasaErhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler---

Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler

6 / 9
Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler
12 Nisan 2017 - 10:20 www.borsagundem.com

BORCU DÜŞÜK, BÜYÜYEN VE DÖVİZ GELİRLERİNE ENDEKSLİ ŞİRKETLERİ TERCİH EDİYORUZ

-Borsada hangi sektörler ve şirketler öne plana çıkıyor?

Erhan Topaç: Tüm sektörlerin içerisinde yönetimsel, bilanço veya iş modellerinden dolayı kendilerini ayrıştıran şirketler bulunmakta. Ve piyasa trendi ne olursa olsun her sene bu tip şirketler kendilerini performans olarak ayrıştırıyor. Dolayısıyla borcu düşük, büyüyen ve döviz gelirlerine endeksli (ve/veya emtia) şirketlerini tercih ediyoruz. Bunlar Tüpraş, Otokar, Ulusoy Elektrik, Otokar, Petkim, Enka, ve Migros (borcu olmasına rağmen Migros’u beğeniyoruz, zira hem ucuz, hem büyüme ve marjları sürdürülebilir, hem de borcu işletme sermayesi kredisi değil)

Bankacılık sektörünün düzelen karlılık marjlarına karşın, piyasa değerlerinin hala iskontolu olduğunu düşünüyoruz. banklar içinde aktif kalitesi ve karlılık büyümesi gibi kriterleri baz aldığımızda İSCTR, AKBNK, GARAN ve TSKB’yi piyasadaki geri çekilmelerde uzun vade için portföye eklenebileceğini düşünüyoruz. Bunun yanında nakit pozisyonu ve yeni iş yapma kabiliyeti yüksek olan TAVHL, yüksek döviz yükümlüğüne karşın büyüme potansiyeli devam eden CCOLA, istikrarlı satış büyümesi ve kurlardaki yüksek seyrin desteklediği SODA, Trakya Cam ile Avrupa oto pazarında güçlü konumunu devam ettiren FROTO’yu öneriyoruz.

- Borsa İstanbul sıkışıklığı nasıl ve ne zaman aşabilir, önümüzdeki günleri için öngörünüz nedir?

-Referandum sonrası belirsizlik biteceğinden ilk borsadaki yükseliş trendi sürebilir. Dünyadaki özellikle de ABD faizlerinin gelişmekte olan ülkelere yansımaları ve büyüme, önümüzdeki dönemde borsa üzerinde belirleyici olacaktır. Bu dönemde yeni bir siyasi ya da jeopolitik risk oluşmaz ise büyüme, ihracat rakamlarındaki olumlu gelişmeler, enflasyon ve faizdeki düşüşün başlaması ile birlikte borsanın yeni bir yükseliş trendi yakalayabileceğini düşünüyoruz.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)