Ana SayfaPiyasaErhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler---

Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler

2 / 9
Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler
12 Nisan 2017 - 10:20 www.borsagundem.com

GEDİK TRADER İLE 100 BİN YATIRIMCIYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ      

Borsagundem.com: Gedik Yatırım, son teknoloji yatırım platformu Gedik Trader ile Türkiye'de bir ilke daha imza attı. Yatırımcı bu platformdan nasıl faydalanacak? Projede hedefiniz ne, yatırımcıların ilgisi nasıl?

Erhan Topaç: Gedik Trader, alt yapı olarak tamamen yurtdışı normlarında çok özel bir platform. Hatta bu altyapıyla Türkiye’de bir ilk diyebilirim. Bu uygulamayı Gedik Yatırım müşterisi olsun olmasın isteyen herkesin kullanabilmesi için tasarladık. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü bilgiye erişimi sağlayıp, kendileri uygun gördüğünde Gedik Yatırım’da hesap açarak en kolay şekilde piyasaya erişimlerini sağlamayı hedefledik.

Mevcut durumla ilgili bilgi vermek gerekirse, aktif yatırımcılarımızın %20’si platformumuzu kullanmaktadır. Yaz sonuna kadar eklenecek yeni özellikler ile kullanımın yıl sonuna kadar %50’yi geçmesini hedefliyoruz. Bu platform sayesinde yatırımcı sayımızın da daha hızlı artmasını hedeflemekteyiz.

Her ay eklenen özellikler, tamamen yatırımcıların isteklerine göre şekilleniyor. Bu yüzden Türkiye’nin Yatırım Platformu sloganımız ile ilerliyoruz. Bazı özelliklerin eklenmesi tabii ki zaman alabiliyor, ancak yaz sonunda yatırımcıların şu ana kadar talep ettikleri özellikleri eklemiş olacağız. Yaz sonundaki versiyonda yatırımcıları bazı sürprizler ve yenilikler de bekliyor.

Sektörün öncü kurumu olarak hedeflerimizi de küçük tutmadık. Yurtdışı örneklere bakılınca küçük gözükmekle birlikte Türkiye Sermaye Piyasası için yüksek bir hedefimiz bulunuyor platformun 5 sene içerisinde 100.000 yatırımcıya ulaşmasını hedefliyoruz. Şu anda hedefimizin sadece yüzde 3’ünde olduğumuzu belirtmek isterim.

Bu arada 1996 yılında Ericsson’la ilk mobil borsa işini biz yaptık. Bunu çok az kişi bilir. Hatta dünyada bu uygulamayla ödül aldık. Bundan bir sene sonra da internet şirketi aldık ve borsada ilk internet bizimdir. Şu anda bu şirketi kapattık ama senelerce kullandık ve yazılım bize aitti.

- Bu platformun maliyeti nedir? Gedik olarak 2017’de yatırıma ne kadar bütçe ayırdınız?

Erhan Topaç: 2016 yılında alternatif dağıtım kanallarımızdan elde ettiğimiz gelirlerin yarısın teknoloji yatırımlarına ayırdık. Önümüzdeki sene de aynı şekilde devam etmeyi planlıyoruz.

2016 yılında yeni 11 şube yatırımıyla beraber 6 milyon TL yatırım yaptık. 2017 yılında yine şube yatırımlarıyla birlikte 3 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz.

Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ olarak geçtiğimiz yıl açtığımız şubeler, İstanbul -Batı Ataşehir, İstanbul -Levent Loft, İzmit, Kuşadası, Bodrum, Adana, Trabzon, Edirne, Aydın-Nazilli, Bursa Nilüfer, Antalya-Muratpaşa.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)