Ana SayfaPiyasaErhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler---

Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler

8 / 9
Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler
12 Nisan 2017 - 10:20 www.borsagundem.com

VARLIK FONU BENZERİ TÜRKİYE GAYRİMENKUL A.Ş’NİN KURULMASI YARARLI OLUR

-Halka arzda yeni ürün gayrimenkul sertifikaları… SPK Başkanı Ertaş da bu konuda “Sağlam projelere kapımız açık, olmayana kapalı” dedi. Siz bu yeni ürün için düşünüyorsunuz?

Erhan Topaç: Sermaye piyasalarının gelişmesi, yatırımcı sayısının artmasında yeni ürünlerin sunulmasının önemi büyük. Türkiye’de de gayrimenkul yatırımları son derece önemli bir yer tutuyor. Gayrimenkul sertifikaları piyasamıza gayrimenkul yatırımcılarını da kazandıracağından ve ürünün avantajları da göz önüne alındığında son derece faydalı görüyoruz. SPK Başkanı’nın da belirttiği gibi TOKİ benzeri sağlam projelerin borsaya açılması ve başarılı örnekler yaratmaları yatırımcı ilgisinin artmasını sağlayacaktır. Borsadaki işlem hacimlerinin artması için yapılacak piyasa yapıcılık gibi bazı düzenlemeler ve bunların başarıları da ilgi açısından fayda sağlayacaktır.

Bakın bu yapı daha düzgün bir yapı içinde yapılması lazım. Gayrimenkul önemli bir sektör. Tamam proje bazlı ve TOKİ garantisi var ama, bu üç yıl vadeli bir proje. Öneri olarak Varlık Fonu benzeri bir Türkiye Gayrimenkul A.Ş’nin kurulmasının çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu ana şirket olacak. Bu şirketin içinde özel sektör de olabilir. Bu şirket fonlar kuracak, bu fonlarla da yatırımcılardan, yurtdışından para alacak. Mesela belirli boyutta bir gayrimenkule ortak olunduğu zaman likitidesini sağlamak o şirketin görevi olacak. Mesela Amerika’da bu şirket bu işleri yönetir ve çok büyük bir piyasadır. Bu yapılanma olursa, bu işin temeli doğru olur. Bunu Varlık Fon’unun içinde mi yapmak isterler ki biraz karışık olabilir. Ama böyle tek başına bir yapı kurulursa ve çerçevesini doğru yapılandırırlarsa yatırım tarafı son derece sağlıklı gider.

-16 Nisan sonrası nasıl bir Türkiye görüyorsunuz?

Erhan Topaç: 16 Nisan referandumu Türkiye’de siyasi yapılanma ve yönetim açısından önemli bir oylama. Sonuç ne olursa olsun biz Türkiye’nin ve sermaye piyasalarının geleceğine inanıyoruz. Tüm dünyayla barışık, toplumsal birlik beraberlik ve rekabetçi bir yapı kurmamız da çok önemli.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)