Ana SayfaPiyasaErhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler---

Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler

9 / 9
Erhan Topaç’tan müthiş eleştiri, bomba öneriler, işte o hisseler
12 Nisan 2017 - 10:20 www.borsagundem.com

BAKYD, BİRLİK’İN İSTEDİĞİ ÇALIŞMAYI İLETECEK, BEKLİYORUZ

- “Sesimizi duyurmak istiyoruz” diyen ve TSPB Yönetiminde daha fazla söz hakkı isteyen banka kökenli olmayan Aracı Kurumlar kazan kaldırdı. İmzalar toplandı, Birlik yönetimine sunuldu. Siz Gedik olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?   

Erhan Topaç: Finansal sistemin içinde Sermaye piyasalarının payının artırılması hedeflenirken TSPB Yönetim Kurulu Bankaların iştiraklerinden oluşmuştur. Yeni adıyla Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Yönetim Kurulu 11 üyeden oluşmakta olup mevcut yönetim kurulunda hiçbir bağımsız (Banka dışı) yatırım kuruluşu temsil edilmemektedir. Birlik yeni statüsünde bankalar iştirakleri ile oy vermede ezici bir şekilde çoğunluğa sahip olduklarından sadece banka iştiraki olan yatırım kuruluşları seçilmektedir.

Ayrıca gene yönetim kurulunun aracı kurumlar dışındaki temsil ağırlığının banka ve portföy yönetimi şirketleri, yatırım ortaklıklarına kayması ayrıca Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) ve bağımsız yönetim kurulu üyeleriyle çok geniş üyeli bir yapıyla verim sağlamasını beklemiyoruz.

-Son genel kurulda yönetim kurulunda yer alma talebi gündeme nasıl geldi, herhangi bir karar alındı mı? 

Erhan Topaç: Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği (BAKYD) üyesi kurumlar ağırlıklı olarak borsada genelge verildiğini ve genel kurulda kabul görerek Birlik Yönetim Kurulunun bir sonraki kurulda değişiklik önerisini genel kurula getirmesi kabul edildiğini biliyoruz. Birlik’in son yönetim kurulu toplantısında BAKYD’den çalışma yapmasını istedi. Derneğin çalışmayı haftaya Birlik’e iletmesini bekliyoruz. Gelişmeleri izleyeceğiz. Sonuç olarak, bu konuda son karar tabii ki düzenleyicilerin.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)