E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Hisse senetleri 3 nedenle rekor kırmaya devam edecek---

Fundstrat: Hisse senetleri 3 nedenle rekor kırmaya devam edecek

Fundstrat: Hisse senetleri 3 nedenle rekor kırmaya devam edecek
11 Mart 2024 - 14:03 borsagundem.com

Fundstrat’tan Tom Lee, ABD borsalarındaki rallinin devam edeceğini öngörüyor ve bunu 3 nedenle ilişkilendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında geçen yıl başlayan ve artık sürpriz sayılmayan ralliyi öngören birkaç isimden biri olan Tom Lee, yükselişin süreceğini öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat'a göre hisse senetlerinin yeni rekorlar kırmaya devam etmesinin 3 nedeni bulunuyor.

3 neden

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat'tan Tom Lee, borsanın hala rekor seviyelere doğru yükselişini sürdürmesini bekliyor. Lee, Şubat ayındaki sağlam istihdam raporundan sonra bile borsada bir miktar kar alımının devam ettiğini ancak buradan daha fazla yükseliş beklemek için 3 geçerli neden olduğunu söylüyor. Bunlar arasında sağlam kazanç sonuçları, bu yılın sonlarında faiz oranlarını düşürmeye hazırlanan Fed ve yatırımcıların riskten kaçınma davranışlarındaki eksiklik yer alıyor.

Lee, “Kazançlarda artış var. İlk çeyrekte kazançlar yüzde 7 oranında arttı; yani zaten çeyrektesiniz ve eğer fikir birliği 245 dolarsa, bu sadece bu yıl için yalnızca kazançlarda 10 - 15 dolar artış olabileceği anlamına geliyor” diyor.

Şirket kazançları artmaya devam ederken Lee'ye göre, değerlemeler çok da gergin görünmüyor ve bu da hisse senedi fiyatlarında daha fazla artışa neden oluyor. Lee, “Fiyat/kazzanç çarpanına koymanız gereken risk primi konusunda, eğer Fed faiz indirimine başlarsa ve ekonomi dirençliyse, fiyat’kazanç oranı FAANG’ın yani Alphabet, Amazon, Meta, Apple ve Microsoft’tan oluşan grubun 15 katı olur” şeklinde konuşuyor.

FactSet'in verilerine göre, S&P 500, mega büyük teknoloji hisseleri dahil edilse bile 20,7x'lik ileri fiyat/kazanç çarpanıyla işlem görüyor. Bu da beş yıllık ortalama olan 19x'in yalnızca biraz üzerinde.

Son olarak Lee, yatırımcıların piyasa döngülerinin zirvesinde sıklıkla görülen risk alma davranışını sergilemediklerini söylüyor. Lee, “Hala kenarda 6 trilyon dolar nakit var. Marj borcu neredeyse hiç değişmedi ve sadece birkaç ay önceki yani Ekim 2023'teki seviyenin altında seyrediyor. Bu yüzden yatırımcıların o kadar riske gireceğini düşünmüyorum. Yani piyasanın teknik olarak aşırı alımda olduğunu biliyoruz ancak Teknik Strateji Başkanımız Mark Newton aşırı alımı bir satış sinyali olarak kullanmak istemediğimizi söylüyor çünkü güçlü piyasalar bu seviyelerde güçlü kalıyor” şeklinde konuşuyor.

Yatırımcılar tarafından tutulan marj borcunun olmaması, sonuçta yatırımcıların düşüşü satın alma arayışına girmesi nedeniyle satışların kısa ömürlü olabileceği anlamına geliyor. Lee, “Kaldıraç borcu, marjı borcu gibi düşük olduğunda, yatırımcıların henüz yoğun şekilde uzun pozisyonda olmadığı ve arka planın iyileştiği anlamına geliyor; bu da onların bu geri çekilmeleri uzun pozisyonda kazanç elde etme şansı olarak kullanmaları gerektiği anlamına geliyor” diyor.

Yüzde 7'lik geri çekilme ihtimali

Lee, Şubat ayı TÜFE raporunun borsada yüzde 7'ye kadar kısa vadeli bir satış dalgasına yol açabileceği konusunda ise yatırımcıları uyarıyor ancak sonuçta, pek çok yatırımcı zirveyi görmek isterken Lee, en az direncin olduğu yolun yükseliş tarafında olduğunun da altını çiziyor.

Lee, “Şu anda borsalara akın eden o kadar çok ziyaretçi var ki bu rallide tankta hala gaz bulunmasının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum” diyor.

Bank of America: Borsada rallinin anahtarı 'aşırı alım' bölgesinde kalmak

 

Rallinin devamı için ekonomiye dair kötü haberlere ihtiyaç var

 

Bugünkü büyüme hissesi rallisi 90'ların teknoloji balonuna mı benziyor

 

Yapay zeka rallisine uzmanlar ne diyor?

 

Tek günlük güçlü ralliler ayı piyasası işareti

 

Charles Schwab: ABD borsalarına boğa değil 'ördek' piyasası hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)