E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsada rallinin anahtarı 'aşırı alım' bölgesinde kalmak---

Bank of America: Borsada rallinin anahtarı 'aşırı alım' bölgesinde kalmak

Bank of America: Borsada rallinin anahtarı 'aşırı alım' bölgesinde kalmak
06 Mart 2024 - 14:50 borsagundem.com

Bank of America, “Aşırı alımlı bir piyasa sağlıklı bir piyasadır” diyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America, ABD borsalarının 'aşırı alım’ seviyesinde olduğunu öne söylüyor ve bunun sağlıklı biri yükseliş göstergesi olduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Kasım ayından bu yana yanıp sönen bir teknik gösterge, Bank of America’ya göre, 2024 yılındaki istikrarlı yükselişin anahtarı olabilir.

Hisse senetleri için belirleyici

Insider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, 2024 yılına üç ay kala ABD borsaları muhteşem bir ralli yaptı. Rekorlar art arda geldi ve yatırımcılar, Nvidia ve Microsoft gibi hisse senetlerindeki rallilere güç veren yapay zeka odaklı coşkuya katılmak için adeta haykırdı.

Hisse senedi piyasasındaki koşulların 'aşırı alım' seviyesinde olduğuna işaret eden teknik bir gösterge dört aydır yanıp sönüyor ve Bank of America, bunun, hisse senetlerinin yıl sonuna kadar sıcak kalıp kalmayacağı konusunda belirleyici olabileceğini iddia ediyor.

Stratejistler, paylaştıkları notta, “28 aylık Williams %R endeksinde (28-month Williams %R) -20’nin üzerinde kalıcı bir aşırı alım, S&P 500 için yükseliş eğilimi gösteren bir aşırı alımdır. Bu uzun vadeli fiyat momentum göstergesi Kasım 2023'te aşırı alıma geçti ve Aralık, Ocak ve Şubat aylarında aşırı alımda kaldı” diye yazıyor.

Yüzde 100 oranında pozitif

Banka, göstergenin tüm takvim yılı boyunca ‘aşırı alım’ olarak yanıp sönmesi durumunda S&P 500'ün yüzde 100 oranında pozitif olduğunu belirtiyor.

Bu olumlu örneklerde S&P 500'ün ortalama ve medyan getirisi sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 16,8 olarak gerçekleşiyor; ancak aynı zamanda, o yıllardaki ortalama gerilemeler de yüzde 6,4 ve yüzde 6,9 seviyesinde oluyor.

Öte yandan, gösterge endeksin Ocak ayında aşırı alımda olduğu ancak yılın ilerleyen aylarında aylık kapanış bazında bu değeri kaybettiği yıllarda, özellikle gösterge art arda üç ay veya daha fazla sürede ‘aşırı alım’ seviyesinden çıktığında piyasalar daha ‘düzensiz' bir hale geliyor. Stratejistler, “Aşırı alımda kalmak 2024'ün anahtarı” diyor.

Bu arada Bank of America'nın son fon yöneticisi anketi, yatırımcıların iki yıldır hisse senetleri konusunda hiç bu kadar iyimser olmadığını ve birçok firmanın teknoloji ticaretine yöneldiğini gösteriyor.

Balon potansiyeli

Yine de, hisse senetlerinde son dönemdeki güçlenme, potansiyel bir balonun fısıltılarına davetiye çıkarıyor. Piyasa emektarı Jon Wolfenbarger, yıla başlarken olduğu gibi hala düşüş eğilimin, koruyor. Kazançlarda bir bozulmanın yolda olduğu konusunda uyarıda bulunan Wolfenbarger, 2000'lerin başındaki ‘teknoloji balonu’na benzer sinyallere işaret ediyor.

Wolfenbarger, paylaştığı notta, “Piyasa, yeni ayı piyasasındaki düşük seviyelere düşmeye karşı oldukça savunmasız. Çoğu yatırımcı, bir avuç megacap teknoloji hissesinin ısrarcı gücü tarafından yanıltıldığı için bunun geleceğini görmüyor. Bu hisse senetlerinin 2022'de ne kadar düştüğünü hemen unuttular. Teknoloji hisselerinin ne kadar aşırı değerlendiğinin yakında kendilerine hatırlatılacağına inanıyoruz” diyor.

S&P 500 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 7'den fazla artış gösterdi. Dün öğleden sonra endeks 5.086,39 puan seviyesinde seyrediyordu.

Bugünkü büyüme hissesi rallisi 90'ların teknoloji balonuna mı benziyor

 

Ünlü milyarder açıkladı: Balon piyasasının 6 kriteri

 

Wall Street rallisi ‘balon’ mu, gerçek mi?

 

Muhteşem Yedili rallisi internet balonundan çok farklı

 

Rallinin devamı için ekonomiye dair kötü haberlere ihtiyaç var

 

Yapay zeka rallisine uzmanlar ne diyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)