E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFerrari, kripto sponsoruyla yollarını ayırdı---

Ferrari, kripto sponsoruyla yollarını ayırdı

Ferrari, kripto sponsoruyla yollarını ayırdı
03 Ocak 2023 - 18:02 borsagundem.com

Kripto endüstrisinin Formula 1 takımları ile ortaklığı yavaş yavaş sona eriyor. F1 takımlarından Ferrari, kripto para birimi Velas ile olan ortaklığını sonlandırıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir süredir devam eden kripto endüstrisi ve F1 iş birliği yavaş yavaş sona eriyor gözüküyor. Formula 1 takımlarından Mercedes’in sponsoru olan FTX borsasının iflası sonrası çatırdayan sponsorluk desteği, son olarak Ferrari’nin sponsorlarından kripto para birimi Velas’la yollarını ayırması sonrası giderek dağılıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasasında yaşanan düşüş ve bir dizi çalkantılı iflas sonrası oluşan güvensizlik, kripto para birimlerinin en önemli ortaklarından bir olan Formula 1 endüstrisine de yayılıyor.

Sports Illustrated’dan Jaden Diaz-Ndisang’ın haberine göre, F1’de yer alan NFT’lerin (Non Fungible Token) değerinin giderek düşmesi, F1’in köklü takımlarından Ferrari’nin kripto sponsoru Velas’ı ortaklıktan çıkarmasıyla sonuçlandı. Velas’ı partner listesinden çıkardığını internet sitesinden yaptığı açıklamayla duyuran Ferrari, Mercedes’in ardından kripto para birimleriyle sponsorluk anlaşmasını sonlandıran ikinci F1 takımı olmuş oldu.

Kripto endüstrisine karşı güvensizlik sürüyor

Scuderia Ferrari’nin, kripto para birimi Velas'ı ortaklık listesinden çıkarması, F1'deki temellerini kaybetmeye devam eden kripto para endüstrisi için bir başka olumsuz gelişme anlamına geliyor. İtalyan takım, 2021'in sonunda, F1 takımlarının kripto şirketleriyle anlaşmaya varma konusunda hevesli göründüğü bir zamanda, Velas ile ortaklığını duyurmuştu. Ancak manzara, son on iki ayda önemli ölçüde değişti ve kripto para birimleri önemli oranda değer kaybetti.

Mercedes'in resmi kripto ortağı FTX, 2022'nin sonunda iflas başvurusunda bulundu ve bu, Formula 1'deki kripto para birimi sponsorlarının güvensizliğinin en bariz örneği olarak öne çıktı.

Kripto ve NFT dünyası hakkında ileri düzeyde bir anlayışa sahip olmadan bile, kripto endüstrisinin kasvetli göründüğünü söylemek oldukça mümkün görünüyor. Geçen yıl, F1 gridinde yer alan takımların çoğunluğu bir kripto sözleşmesi veya sponsorluğuna sahipti. Ancak hâlâ durum böyle olsa da, eğilim oldukça açık bir şekilde ters yönde ilerliyor gibi görünüyor.

F1, kriptonun geleceğine güveniyor

 

Kriptoda likidite düşüyor, çöküş sürebilir

 

30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?

 

Kripto paralarda toparlanma umudu var mı?

 

Ünlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti

 

Bitcoin için en cesur 2023 tahminleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Ocak 2023 18:24

    bu arada Afganistanlıların yerli milli spor aracı gördünüz mü ? katar fuarına çıkartacaklarmış bide. Şaka gibi.