E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?---

30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?

30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?
02 Ocak 2023 - 15:32 borsagundem.com

Kripto para piyasasında yaşanan çöküş, piyasalara yönelik kalıcı düzenleme gerekliliğinin daha fazla dillendirilmesine neden oldu. Bu noktada ise tüm gözler SEC’e çevrilmiş durumda.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasında yaşanan çöküş tüm piyasa paydaşlarının ve aktörlerinin aklına, piyasaya yönelik düzenleme gerekliliğini getirdi. Düzenleme deyince de akla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasasının en popüler davalardan biri olan RIPPLE davası, 30 Ocak’ta gerçekleştirilecek duruşmayla yeni bir seyir izleyebilir. Davanın sonucunun, kripto para endüstrisinin tamamını derinden etkilemesi bekleniyor.

Ripple ve LBRY

Cryptonewsflash’tan Bhushan Akolkar’ın haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), 2013'teki XRP satışı sırasında menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği için blockchain girişimi Ripple'a dava açmasının üzerinden tam iki yıl geçti.

2022 yılı boyunca Ripple ve avukatları, çok sayıda mahkeme duruşmasında duruşlarını güçlü bir şekilde savundu. San Francisco merkezli blockchain girişimi Ripple, eski SEC belgelerine erişim söz konusu olduğunda birkaç mikro kazanım bile elde etti.

Özet karar hızla yaklaştıkça, Ripple ve SEC arasındaki dava giderek daha büyüleyici hale geliyor. Hem sanıklar hem de iddia makamı, yorumlarını mahkemeye saklamaya çalışıyor. Ayrıca SEC, Ripple'ın kripto para birimi XRP'yi yasa dışı yollardan sattığını iddia ediyor ancak henüz bu iddiasını ispatlayacak herhangi bir önemli kanıt sunabilmiş değil.

Son gelişmelere göre, bu davada Ripple'ı temsil eden Avukat John E. Deaton, 30 Ocak'taki duruşmanın Ripple için en önemli duruşmalardan biri olacağını kaydediyor. Bu duruşmayı önemli kılan ise, SEC'in erişimlerini sınırlamak için verdiği önergenin sözlü bir argümanına dinleme izni verilen Ripple'ın müttefiki LBRY ile ilgili olması. Mahkemeler, blockchain tabanlı bir dosya paylaşım ve ödeme ağı olan LBRY'nin taleplerini ve iddialarını dinlemeyi kabul etmişti. Avukat Deaton, bunun Ripple'ın SEC ile savaşında belirleyici bir an olabileceğine inanıyor.

SEC'in talepleri

Avukat Deaton, SEC'in taraf olmayan bir kuruluşa karşı potansiyel olarak daha büyük etkileri olabilecek ve kötü bir örnek teşkil edebilecek bir tasfiye arayışında olduğunu kaydediyor. Ek olarak, Avukat Deaton, SEC'in ikincil piyasalara ulaşmasına ve işlemlere izin vermemesine izin verebilecek kalıcı bir yönerge öneren SEC'in niyetini de vurguluyor. Ayrıca Deaton, SEC'i uygunsuz cezalandırıcı tasfiye talep ettiği için de suçluyor.

SEC'in Ripple ile mücadelesinde birden fazla dönemeç yaşandı. SEC, ‘Hinman Konuşması Belgeleri’ni ifşa etme konusunda geri adım attı. Son dosyalarında SEC, Hinman belgelerini halka açıklamaya hala hazır olmadıklarını söyledi. SEC, şunları kaydetti: “SEC, Hinman Konuşma Belgelerinin ayrıcalıklı şekilde korunduğunu kabul ediyor. Ancak bu belgeler kamu kayıtlarının bir parçası haline gelirse, SEC'in gelecekte (bu davada veya başka bir davadaki temyiz üzerine) böyle bir iddiada bulunması engellenecek ve bu da SEC için oldukça zararlı olacaktır.”

Başka bir gelişme ise, Ripple'ın, ABD Adalet Bakanlığı'nın yakın zamanda MNGO ve CRV gibi dijital varlıkları menkul kıymetler olarak değil emtia olarak sınıflandırmasıyla SEC üzerinde bir avantaj elde etmesi. Bu da, Ripple'a SEC'i XRP'nin bir menkul kıymet olma talebini yeniden değerlendirmeye zorlaması için hareket alanı sağlayabilir.

SEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?

 

SEC agresifleştikçe kriptoya talep artıyor

 

Kripto paralarda toparlanma umudu var mı?

 

İki kripto parada balina hareketliliği

 

Kriptoda 2022’nin sürpriz kazananı

 

Kripto 2023’te daha zorlu bir kışa hazır olmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)