E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar‘Kıyamet rallisi’ Bitcoin'i daha da yukarılara taşıyabilir---

‘Kıyamet rallisi’ Bitcoin'i daha da yukarılara taşıyabilir

‘Kıyamet rallisi’ Bitcoin'i daha da yukarılara taşıyabilir
17 Nisan 2024 - 15:25 borsagundem.com

Uzmanlar, jeopolitik riskler ve riskten korunma arayışının Bitcoin’in fiyatını çok daha yukarılara taşıyabileceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin rallisi hız kesmiş gibi gözükse de yatırımcılar ve bazı uzmanlar rallinin devam edeceği noktasında hala umutlu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Tyr Capital'in baş yatırım sorumlusu Edouard Hindi, özellikle jeopolitik riskler nedeniyle Bitcoin’de rallinin devam edeceğini ve fiyatın 120 bin dolar seviyesine kadar tırmanabileceğini söylüyor.

Riskten korunma arayışı

Coindesk’ten Shaurya Malwa’nın haberine göre, jeopolitik olaylar ve yatırım riskinden korunma arayışı, bazı yatırımcıların son hafta Bitcoin fiyatındaki yüzde 10'luk düşüşe rağmen gelecek aylarda yükselebileceğini söylemesine yol açıyor.

Bitcoin ile geleneksel piyasa varlıkları arasındaki korelasyon yüksek seyretmeye devam ediyor ancak bazı yatırımcılar kripto para birimini geçerli bir riskten korunma ve yatırım seçeneği olarak görüyor ve fiyatının önümüzdeki aylarda 120 bin dolara ulaşabileceğini düşünüyor.

Bitcoin uzun zamandır jeopolitik olaylara karşı olası bir korunma aracı olarak görülüyor. Bunda kripto paranın ilk olarak 2008 mali krizinin ardından yaratılmış olmasının da büyük etkisi bulunuyor. Bazı yatırımcılar, Bitcoin’in birkaç yıldır geleneksel piyasa varlıklarıyla yüksek korelasyona sahip olmasına rağmen, riskten korunma söyleminin hâlâ geçerli olduğunu söylüyor.

Kıyamet rallisi

Tyr Capital'in baş yatırım sorumlusu Edouard Hindi, “Bitcoin, altın ile korelasyonu yakın zamanda arttığından ve yatırımcılar geleneksel finansal varlıklardan uzaklaşmaya devam ettiğinden, 2024'te de geçerli bir ‘kıyamet günü’ varlığı olmayı sürdürüyor” diyor.

Hindi, “ETF şu anda bu 'Kıyamet rallisi’ne öncülük ediyor. Küresel jeopolitik bozulma devam ederken ve orta sınıflar servetlerini korumanın yollarını ararken, Bitcoin’in gelecek aylarda 120 bin doların üzerine tırmanması gayet olası gözüküyor” diyor.

Düşüşte halving ve jeopolitik risklerin etkisi

Kripto para piyasaları, 20 Nisan'da ağ ödüllerini yüzde 50 oranında azaltacak teknik bir olay olan Bitcoin ödülünün yarıya indirilmesi (halving) öncesinde kar almanın yanı sıra İran ile İsrail arasındaki gerilimin artmasıyla hafta sonu düşüşe geçti.

Büyük hacimli kripto paralar, son dönemde yaşanan kayıpların bir kısmını tersine çevirmeden önce, geçen haftanın en yüksek fiyatlarına kıyasla hafta sonu yüzde 18'e kadar kayıp yaşadı. Düşüş, İsrail, İran'ın kendi topraklarına 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlatmasına tepkisini değerlendirmesi üzerine ise yeniden başladı.

Bu süreçte Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) girişlerin yavaşladığı görüldü. Veriler yalnızca bir ürünün, BlackRock'un IBIT'inin Pazartesi günü giriş gördüğünü, diğer 10 ETF'nin ise çıkış gördüğünü gösteriyor.

Kritik seviyede

Bazı piyasa gözlemcileri, Bitcoin'in kısa vadeli fiyat hareketinin gelecek haftalarda daha geniş kripto pazarının gidişatını belirleyeceğini söylüyor. FxPro kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich, “ABD hisse senedi piyasalarındaki satışlar Pazartesi günü geç saatlerde küresel risk iştahını etkileyerek başlangıçtaki pozitifliği tersine çevirdi. Piyasa Mart ayının en düşük seviyelerine yakın seyrediyor” diyor.

Kuptsikevich, “Bu, önümüzdeki haftalarda piyasanın yönünü seçmede önemli bir an. Bu bölgeden yukarı yönlü bir çıkış, paritenin yakın zamandaki yüksek seviyelere erken bir toparlanma beklentisine olanak tanıyacak. Bunun altına bir düşüş ise muhtemelen pozisyonların daha geniş bir tasfiyesini tetikleyecek” diye ekliyor.

FOMO, Bitcoin fiyatını yarıya indirebilir

 

Bitcoin'in pazar payı 3 yılın zirvesinde

 

İran'ın drone saldırısı Bitcoin'i vurdu!

 

Bitcoin'de kritik viraj! Kripto piyasasını ne bekliyor?

 

Halving sonrası Bitcoin'de yön ne olur?

 

Bitcoin ve hisse senedi piyasalarında paralel seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)