E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJPMorgan: Bitcoin’de ralli beklenenden erken geldi---

JPMorgan: Bitcoin’de ralli beklenenden erken geldi

JPMorgan: Bitcoin’de ralli beklenenden erken geldi
18 Nisan 2024 - 16:13 borsagundem.com

JPMorgan, Bitcoin’in gösterdiği yüksek performansı, yarılanma (halving) sonrası beklenen rallinin erken gelmiş olmasına bağlıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan, yarılanma sonrası beklenen ralli erken gelmiş olsa da, Bitcoin’deki geri çekilmenin bir alım fırsatı olduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan paylaştığı araştırma raporunda, Bitcoin yarılanması öncesinde madencilik hisselerindeki son zayıflığın yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunduğunu söylüyor.

Rallinin bir kısmı öne çekildi

Coindesk’ten Will Canny’nin haberine göre, raporda, banka tarafından takip edilen ve ABD'de listelenen 14 Bitcoin madencisinin toplam piyasa değerinin 31 Mart'tan 15 Nisan'a kadar yüzde 28 oranında değer kaybettiği belirtiliyor. Bu, söz konusu hisse senetlerinin toplam piyasa değerinin 5,8 milyar dolarlık kayıpla 14,2 milyar dolara düştüğü anlamına geliyor. Hisse senetlerinin tamamı bu süreçte Bitcoin'in altında performans gösterirken hepsi en az yüzde 20 oranında kayıp yaşadı.

Banka tarafından yayınlanan raporda, Bitcoin'in yılbaşından bu yana yüzde 43, son altı ayda ise yüzde 130 oranında değer kazandığı, zira ‘halving sonrası tipik rallinin bir kısmının öne çekildiği’ belirtiliyor.

Volatilite ve ticaret hacmi artacak

Dört yıllık ödül yarılanması yani ‘halving’, Bitcoin arzındaki büyüme oranını yavaşlatıyor. Bu yılki etkinliğin 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Banka, özellikle aşırı yüklü olduğu Riot Platforms ve Iris Energy’nin cazip göreceli değerlemeler sunması nedeniyle yükselişe geçtiğini belirtiyor. Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce, “Bitcoin yarılanmasının ufukta görünmesiyle birlikte, hem Bitcoin hem de madencilik hisselerinde volatilitenin ve ticaret hacminin artmasını bekliyoruz” diye yazıyor.

JPMorgan, madencilik kârlılığının Nisan ayının ilk iki haftasında daha düşük olduğunu, çünkü ağ hashrate büyümesinin Bitcoin fiyatının değer kazanmasını geride bıraktığını da ekliyor.

‘Kıyamet rallisi’ Bitcoin'i daha da yukarılara taşıyabilir

 

FOMO, Bitcoin fiyatını yarıya indirebilir

 

Bitcoin'in pazar payı 3 yılın zirvesinde

 

Bitcoin'de kritik viraj! Kripto piyasasını ne bekliyor?

 

Halving sonrası Bitcoin'de yön ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)