E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJPMorgan: Bitcoin’de düşüşe hazır olun---

JPMorgan: Bitcoin’de düşüşe hazır olun

JPMorgan: Bitcoin’de düşüşe hazır olun
22 Nisan 2024 - 12:54 borsagundem.com

JPMorgan, Bitcoin’de gerçekleşen ‘yarılanma’ sonrası yatırımcıları düşüş konusunda uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan, Bitcoin'in uzun zamandır beklenen yarılanma etkinliğinin ardından “Düşüşe hazır olun” uyarısından bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzun zamandır beklenen Bitcoin ‘yarılanma’sı gerçekleşti ancak henüz daha hızlı kazanımlara güvenilmemesi gerekiyor. JPMorgan, dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatının olaydan kısa bir süre sonra düşebileceğini söylüyor.

Yarılanma sonrası fiyatta artış beklenmiyor

Insider’dan Yuheng Zhan’ın haberine göre, dört yılda bir gerçekleşen yarılanma, madencilere verilen ödül miktarını yarı yarıya azaltarak dolaşıma giren yeni Bitcoin miktarını azaltıyor. Piyasa, bu olayı büyük ölçüde yükseliş katalizörü olarak tanımlıyor ve kripto paranın yeni rekor seviyelere çıkmasına yardımcı oluyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler ise paylaştıkları notta, “Halihazırda fiyatlandırıldığı için Bitcoin fiyatının yarılanma sonrasında artmasını beklemiyoruz. Aslında yarılanma sonrası Bitcoin fiyatında çeşitli nedenlerden dolayı olumsuzluklar görüyoruz” şeklinde yazıyor.

Aşırı alım bölgesi ve risk sermayesi finansmanının düşüklüğü

İlk olarak JPMorgan, Bitcoin piyasasının Mart ayında rekor seviyelere çıkmasının ardından hala aşırı alım bölgesinde ve yüksek seyrettiğini söylüyor. Panigirtzoglou, bunu doğrulayan çeşitli göstergelere dikkat çekiyor: “Piyasada fiyatların yıl sonuna kadar önemli ölçüde artacağı ihtimaline ilişkin hatırı sayılır bir iyimserlik var; bu iyimserliğin önemli bir bileşeni, yarılanma olayından sonra Bitcoin arzı azalsa bile spot ETF'ler yoluyla Bitcoin talebinin aynı hızda devam edeceği görüşünden kaynaklanıyor.”

JPMorgan ayrıca, kripto piyasasındaki son canlanmaya rağmen risk sermayesi finansmanının düşük kaldığını ve bunun da fiyat açısından başka bir olumsuzluk olduğunu öne sürüyor.

Banka bu ayın başlarında paylaştığı bir notta, “Daha önce kripto risk sermayesi akışlarındaki toparlanmanın, kripto piyasalarında sürdürülebilir bir toparlanma için gerekli bir koşul olduğunu tartışmıştık, bu nedenle yıllık bazda zayıf risk sermayesi akışlarının aşağı yönlü bir risk oluşturduğunu düşünüyoruz” demişti.

Madencilik şirketleri darbe alacak

Analistler, madencilik şirketlerinin yarılanma sonrasında darbe alacağını, bazılarının ise daha düşük ödül beklentisiyle karşı karşıya kaldıkları için verimliliği artırmak amacıyla yer değiştirebileceğini söylüyor ve ekliyor: “Diğerleri ise halka açık daha büyük madencilerle birleşebilir."

JPMorgan analistleri, “Yarılanma olayının ardından, bazı Bitcoin madenciliği firmalarının Latin Amerika veya Afrika gibi düşük enerji maliyetli bölgelere yönelerek verimsiz madencilik makinelerini konuşlandırmaları ve aksi takdirde atıl durumda kalacak olan donanımlardan kurtarma değerleri elde etmeleri muhtemel” diye yazıyor.

Şirketinin milyarlarca dolarlık kaybını Bitcoin ile karşıladı

 

Bitcoin'de yarılanma fiyata nasıl etki edecek?

 

Uzmanlardan Bitcoin'de 'konjonktürel etki' uyarısı

 

JPMorgan: Bitcoin’de ralli beklenenden erken geldi

 

‘Kıyamet rallisi’ Bitcoin'i daha da yukarılara taşıyabilir

 

FOMO, Bitcoin fiyatını yarıya indirebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Nisan 2024 16:21

    yaaa en sonund kabul ettiler :D nereden nereye..şimdide akılv eriyorlar bizlere :D  çünku bılındık ekonomık krallıkları ve bilindik spekulasyon yapmalarına vesile haber tv sosyal medya şahıs açıklamları vb etkisiz. korkuyorlar. çunku kaybetmekten çok korkuyorlar. kaybetmemek için bu işlere girip merkeziyetsiz ortamda spekulatif oynayamıyorlar. istedikleri dalgalanmayı yapamıyorlar :D