E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti---

Ünlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti

Ünlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti
03 Ocak 2023 - 13:45 borsagundem.com

2022 yılında fiyatlarda sert düşüş yaşanacağı konusunda tahminlerde bulunun ünlü borsacı Mark Mobius yeni bir fiyat tahmini daha yaptı.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

2022 kripto para birimleri için zor bir yıl oldu. 1,3 trilyon dolardan fazla kayıp yaşanırken, en büyük dijital para birimi olan Bitcoin yaklaşık %60 değer kaybetti. 2021 yılı kasım ayında 70 bin dolar sınıra kadar yükselen ve 100 dolara kadar tırmanması beklenirken bir anda çökerek bugün 16 bin dolar seviyesine gelen dijital para için farklı öngörüler kafaları karıştırıyor.

Bu konuda en iyi tahminde bulunan ünlü yatırımcı Mark Mobius, yeni bir kehanette daha bulundu. 2022'deki büyük düşüşü nispeten doğru bir şekilde tahmin etmiş olan deneyimli yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin'in 10.000 dolara gerileyeceğini tahmin ediyor.

Mobius bu görüşünü ise, merkez bankalarının faiz oranlarını daha da artırması ve Amerikan Merkez Bankası'nın para politikasını daha geniş ölçüde sıkılaştırması nedeniyle ilgili giderek daha azalacağını belirtiyor.

CNBC ile konuşan Mobius, "Faiz oranları yükseldikçe, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin çekiciliği azalıyor" dedi.

Tüm dünyada faiz oranları artıyor ve bu durum yatırımcı güvenini olumsuz etkilemeye devam edecek. FTX platformunun yakın zamanda çökmesi ve eski kripto para birimi gurusu Sam Bankman-Fried'in tutuklanması da ilgiyi azaltıyor.

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, zaman zaman uçuk kaçık görüşler de ortaya atılıyor. ABD'li milyarder yatırımcı Tim Draper , Bitcoin'in yıl sonuna kadar 250.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu seviyeye ulaşmak için Bitcoin'in %1.400'lük bir ralli yapması gerekiyor, çünkü bugün fiyat sadece 16.700 dolarda, yani son 2 yılın en düşük seviyesine yakın.

Kendisinin de belirttiği gibi, 2024 yılında her dört yılda bir gerçekleşen ve yeni Bitcoin üretenlerin ücretlerinin "yarıya indirileceğini" öngören "halving" veya "halving" olgusu yaşanacak. Draper'ın görüşüne göre bu, fiyatlarda önemli bir artış sağlayacak çünkü birçok üretici azaltılan ücretler nedeniyle madenciliği durdurduğu veya yavaşlattığı için arz seviyeleri baskı altına alınacak.

Öte yandan Standard Chartered, en kötüsünün henüz gelmediğine inanıyor ve Bitcoin'in 5.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Bitcoin için en cesur 2023 tahminleri

 

Bitcoin'de 2023 beklentileri

 

30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercrkler03 Ocak 2023 15:07

    Bu coinleri üretenler sistene göstermeden isttdiği kadar yeni coin üretip, her fiyattan satabilirler, yeterki alıcı bulsunlar. Sonuçta üretim maliyetileri sıfıra yakın. Tahüüt miş projey miş hepsi hikaye, bu muhabetlrr alıcı toplamakmin argumanlar. Üşüşen sazanların kucağına hayali sahte paraları dök , gerceknparaları euro liraları kasaya doldur operasyonları hepdi