E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America'dan borsa rallisini sona erdirecek 4 olası senaryo---

Bank of America'dan borsa rallisini sona erdirecek 4 olası senaryo

Bank of America'dan borsa rallisini sona erdirecek 4 olası senaryo
06 Şubat 2024 - 13:17 borsagundem.com

Bank of America’ya gore uzun vadede borsa rallisini sona erdirebilecek 4 ayı piyasası senaryosu bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasalarında geçen yıldan bu yana devam eden ralli rekor seviyelerin yenilenmesiyle devam ediyor. Bank of America ise ralliyi sona erdirmek potansiyeli olan 4 senaryoya daha derinden bakıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, ABD hisse senetleri rekor seviyelere ulaşırken borsadaki ralliyi altüst edebilecek potansiyel riskleri yakından takip ediyor.

4 ayı piyasası senaryosu

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America hisse senedi stratejisti Savita Subramanian'ın paylaştığın not, boğa piyasasını bitirmesi muhtemel 4 senaryoya odaklansa da,  Subramanian, çok da endişeli olmadığının altını çiziyor.

Subramanian, yatırımcıların akıllarında bulundurması gereken dört ayı senaryosunun altını çiziyor ve ardından her birinin çürütülmesine yönelik olumlu değerlendirmeler yapıyor.

Subramanian, geçen yıl boyunca hisse senetlerinde sürekli yükseliş eğilimi sergiledi ve yıl sonu S&P 500 Endeksi fiyat hedefi 5.000 puan oldu. Bu, endeksin mevcut seviyesinden sadece yüzde 1'lik potansiyel bir yükselişe karşılık geliyor. İşte Subramanian’ın borsa için dört ayı piyasası senaryosu ve bunların yükselişe yönelik karşı argümanları.

Talep çok zayıf

S&P 500 şirketlerinin yaklaşık yarısı dördüncü çeyrek kazançlarını açıklamışken sonuçlar o kadar da etkileyici değil. Hisse başına kazanç şu ana kadar geçen yıla göre yüzde 6 oranında artarken gelirler ise yalnızca yüzde 3 oranında arttı. Bu da enflasyon dikkate alındığında negatif bir rakam olarak öne çıkıyor.

Nota göre, tüketici odaklı şirketlerin kazanç görüşmelerinde ‘zayıf talep’ ifadesi yüksek seyrediyor ve bu iyi bir işaret değil. Ancak Subramanian, göstergelerin talebin istikrara kavuştuğunu ve toparlanmaya hazır olduğunu gösterdiğini savunarak buna inanmıyor.

Subramanian, “Talebin yükseldiğine dair cesaret verici işaretler var. Üretim siparişleri ve stoklar aynı zamanda şu anda yeniden stoklama döngüsünde olduğumuzu gösteriyor. Marjlar zaten iyileşmeye başladı ve talep iyileşmeye başladığında daha da iyileşme bekliyoruz” diyor.

İşten çıkarmalar manşetlerde

Her geçen gün daha fazla şirket işçi çıkarıyor. Snap, Pazartesi günü 500 kişiyi, yani şirketin yüzde 10'unu işten çıkaracağını söyledi ve aralarında Microsoft ve Alphabet'in de bulunduğu bir dizi diğer teknoloji şirketi, personel sayısında daha fazla azalma olduğunu duyurdu.

İşten çıkarmaların anlamlı bir seviyeye ulaşması Subramanian'ın talebin artmaya başladığı yönündeki yükseliş görüşünü raydan çıkarabilir. Ancak Subramanian, son zamanlarda yaşanan çok sayıda işten çıkarmanın çoğunlukla mevsimsel olduğunu ve bu yılki işten çıkarmaların geçen yıla göre yüzde 20 daha az olduğunu söylüyor.

Subramanian, “2024'te beklediğimiz kazanç artışı, kurumsal işten çıkarmaların zirve döngüsünün muhtemelen geride kaldığına işaret ediyor. İş piyasası güçlü kalmaya devam ediyor” diyor.

Sermaye maliyeti temettüleri tehlikeye atacak

New York Community Bancorp, geçen hafta temettüsünü yüzde 70 oranında kestikten sonra bölgesel banka sektörüne şok dalgaları gönderdi. Bu durum, Fed'in agresif bir şekilde faiz oranlarını düşürmediği sürece kurumsal nakit getirilerinin ve sermaye harcamalarının risk altında olduğu yönündeki argümanı güçlendiriyor.

Ancak Subramanaian'a göre, Meta'nın hisse başına 0,50 dolarlık sürpriz temettü duyurusu, kurumsal temettülerdeki son düşüşleri fazlasıyla telafi ediyor. Dahası, nota göre, New York Community Bancorp'un şok dalgası sistemik değil, kendine özgü.

Subramanian, “Yurtiçi bir yatırım döngüsünün yapay zeka yatırım döngüsüyle birleştiğinde, uzun süreli bir sermaye harcaması döngüsüyle sonuçlanacağına inanıyoruz” diyor ve Meta'nın temettü ihracının aynı zamanda temettülere daha fazla odaklanan bir toplam getiri dünyasında olduğumuzu gösterdiğini ekliyor.

Kızıldeniz ve Panama Kanalı sıkıntıları

Husilerin Kızıldeniz'deki kargo gemilerine yönelik saldırıları ve Panama Kanalı'ndaki kuraklığın birleşimi, bazı düşüş yanlısı isimlerin enflasyonda bir yükselişin yakın olduğuna inanmasına yol açtı. Enflasyondaki herhangi bir toparlanmanın Fed'in planladığı faiz indirimlerini askıya alması muhtemel olduğundan bu, hisse senedi piyasası için zor bir senaryo olacaktır.

Ancak Subramanian, nakliye maliyetlerinin S&P 500 şirketlerinin toplam işletme harcamalarının yalnızca yüzde 2'sini oluşturduğunu ve nakliye kesintilerinin sonuçta daha fazla üretim faaliyetini başlatabileceğini belirtiyor.

Bank of America: Piyasalar Fed’in hata yapacağına inanıyor

 

Bank of America: Borsada yükseliş ivmesi artarak sürecek

 

Bank of America CEO’su Moynihan faizlerin düşmeme olasılığından endişe etmiyor

 

ABD borsaları için ‘kayıp 10 yıl’ endişesi

 

2024 resesyonu borsaların kaderini belirleyecek

 

Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor mu?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAGKUR PRIM BORCU07 Şubat 2024 19:41

    ACIZ AC... ODEYEMIYORUZ BU BAGKUR PRIMLERINI. SILDIRME HAKKI GETIRIN BAGKUR GUNLERINI, BEDAVA BI SEY ISTEMIYORUZ KARDESIM ODUYEMIYORUZ. PRIMIDE GUNU DE ALIN ISTEMIYORUZ. ESNAF ZORDA ODEYEMIYORUZ