SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYÖNETİM KURULU ÜYELERİNE 10 MİLYON TL KÂR PAYI VERECEK-
SORU : GSD Holding’in beklentisi nedir? Orta vadede beklentisi var mı? Gönderen : Abdulmuttalip Tekyıldız10.08.2023, 19:22

Hisselerin fiyatını artıran ya da düşüren önemli nedenlerden birisi de beklentilerdir. Eğer firmanın geleceğine dair gelir ve kâr büyümesinin olacağı yönünde güçlü bir beklenti varsa hisseye ilgi artacaktır. Neticesinde hissenin değerinin yükselme ihtimali artacaktır. Diğer taraftan şirkete yönelik bir beklenti yoksa ya da rutin bir faaliyet söz konusu ise o taktirde ilgi zayıf kalacaktır. Bunun sonucunda hissenin çıkış ihtimali zayıflayacaktır. Bu itibarla firmaların geleceğine yönelik beklentiler hissenin yükselmesi ya da düşmesine ilişkin önemli bir faktördür. GSD Holding, geride kalan beş yılın ilk üçünde düşen bir kârlılık sergilerken son iki yılda güçlü bir kârlılığa ulaştı. Yansıması hissenin fiyatında da gözlenmekte. Nisan 2021’de düzeltilmiş verilerle en düşük 67 kuruşa kadar inen hisse, Aralık 2022’de 4,58 TL’ye kadar çıktı. Şirket 2023’ün ilk çeyreğinde ise kârını düşürürken hissenin fiyatı da geriledi. Öte yandan piyasadaki genel çıkışın da etkisiyle mayıstan bu yana yükselen bir ivme söz konusu. Piyasadaki iyimser beklentiden olumlu yönde etkilenirken fiyatı 6,08 TL’ye kadar çıktı.10 Ağustos 2023 günü son işlem gününde ise kapanışını 4,57 TL’den gerçekleştirdi. Bu durum aynı zamanda şirkete yönelik beklentinin de güçlendiği şeklinde yorumlanabilir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise dağıtılacak temettü ile ilgili. Şirket hissedarlarına toplamda 100 milyon TL nakit temettü ödemesi yapacak. Yönetim Kurulu üyelerine ise 10 milyon TL temettü ödemesi yapılacak. Ödemeler 14 Ağustos günü yapılacak.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

GSD HOLDING GSDHO

Alış0,00

Satış4,70

Gün İçi En Düşük4,43

Gün İçi En Yüksek4,67

PD/DD0,77

FK4,72

Fiyat4,70

Değişim5,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI