SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAYITLI SERMAYE TAVANI YÜKSELDİ-
SORU : GSDHO sermaye tavanını yükseltti. Hisseye ne gibi etkisi olur? Şirket verilerine göre bedelli veya bedelsiz sermaye artışı mı söz konusu ? Gönderen : Özgür03.06.2021, 22:44

Kayıtlı sermaye sistemine tabi firmalar beşer yıllık sürelerle kayıtlı sermaye tavanı sınırlarının süresini uzatmaları gerekmektedir. Kimi firma, bu uzatım sırasında tavanı yükseltebildiği gibi mevcut kayıtlı sermaye tavanını yeterli görenler de olabilmektedir. Bu anlamıyla her kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesi sermayenin de yükseltileceği şeklinde yorumlanmamalı. GSD Holding de kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarırken süresini de 2025 yılına kadar uzattı. Firmanın geçmiş verileri incelendiğinde çok defa sermaye artırımına gittiği görülüyor. 2001 yılından bu yana beş kez bedelli sermaye artırımı yaparken üç defa da bedelsize gitti. Aynı süre zarfında üç defa da nakit temettü ödemesinde bulundu. Son olarak 2016 yılında hem bedelsiz hem de nakit temettü verdi. Şirket son beş yılda değişen tutarlarda da olsa kârlı yapısını sürdürüyor. Son iki yılda ise kârda düşüş gözden kaçmıyor. Açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da düşüş eğilimi varlığını sürdürüyor. Aynı ivmenin varlığı halinde bu yıl sonunda da düşen bir kârlılık gündeme gelecek. Hissenin fiyatı ise Şubat 2020’de test ettiği en yüksek seviyesi 2,87 TL’nin ardından düşen bir eğilim sergiliyor. Son işlem günü ise kapanışını 1,94 TL’den kapattı. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise dolaylı iştirakleri üzerinden alınacak iki kuru yük gemisi ile ilgili. Alımlar biri yüzde 100 bağlı ortaklığı diğeri ise yüzde 68 bağlı ortaklığı üzerinden gerçekleşecek. Söz konusu gemilerin tesliminin ne zaman olacağı ve şirketin gelir ve kârlılığına ne ölçüde katkısının olacağı hakkında bilgi verilmedi.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

GSD HOLDING GSDHO

Alış0,00

Satış4,39

Gün İçi En Düşük4,29

Gün İçi En Yüksek4,39

PD/DD0,72

FK4,41

Fiyat4,39

Değişim1,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI