E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’i %10’luk yeni bir düşüş bekliyor---

Wall Street’i %10’luk yeni bir düşüş bekliyor

Wall Street’i %10’luk yeni bir düşüş bekliyor
25 Haziran 2020 - 13:08 borsagundem.com

Borsalarda politik risklerin artması ve ekonomik verilerde iyileşmenin beklenenden yavaş sürmesi Wall Street’te %10’luk bir düşüşe neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Artan korona virüs vakaları ve ABD başkanlık seçimlerinin yaklaşması Wall Street borsalarında ralli atmosferinin kırılmasına neden oluyor. Borsalarda ekonomideki resesyon sürecinin yılın ikinci yarısına taşma korkusu da yaşanıyor.

Borsa araştırmaları şirketi Federated Hermes’in Baş Hisse Senetleri Stratejisti Phil Orlando borsalarda üç kısa vadeli riskin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Orlando’ya göre bu kısa vadeli risklerin en önemlisi ABD’nin en büyük eyaletlerinde artan korona virüs vakaları.

Orlando CNBC’ye verdiği röportajda “Yeni vakalardaki artışın oluşturduğu durum endişe verici zira nisan ortalarında salgının zirve yaptığını ve düşüşe geçtiğine inanıyorduk. Şu anda aklımızda birçok soru var ve bu soruların çoğunluğunun cevabı yok” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl boğa piyasasının en büyük temsilcilerinden birisi olan Baş Stratejist Wall Street’in kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri dolayısıyla da ürkek davrandığını belirtiyor. Wall Street’in ticaret dostu politikaları nedeniyle Trump’ı tercih ettiğini belirten Orlando geçtiğimiz birkaç haftada Trump’ın anket sonuçlarında önemli bir düşüşün yaşandığına dikkat çekiyor. Joe Biden’ın başkanlığı kazanması ve Demokratların ABD Senatosu’nu kazanması ihtimalinin Wall Street’te korku yarattığını belirtiyor.

%10'luk geri çekilme bekleniyor

Phil Orlando borsaların yakın zamandaki gidişatına ilişkin, “Gerçek şu ki gelecek altı hafta gibi bir sürede %10’dan daha fazla geri çekilebiliriz” açıklamasında bulundu.

Politik risklerin yanı sıra Baş Stratejist ikinci çeyrek kazanımlarının da belirsizlik oluşturduğunu belirtiyor. Orlando, “Gelecek ay göreceğimiz sıkıntılı verilerin ikinci çeyreğe ait olmadığını kim iddia edebilir?” sorusunu yönelterek şu ifadelere yer verdi:

“Borsa bir ölçüde resesyonun senenin ikinci yarısına taşmasından korkuyor”

Bu açıklamalar Orlando’nun geçen ay yaptığı uyarıların ardından ikinci geri çekilme uyarısı. Orlando geçtiğimiz ay korona virüs etkisini atlatmaya başlayan borsaların kısa vadeli kâr bekleyen yatırımcıların çekilmesiyle %10 düşebileceğini belirtmişti.

Borsalar boğa piyasası yatırımcılarını bekliyor

Savunmaya geçme zamanı

Orlando S&P 500’de izlenmesi gereken seviyenin 2.800 ila 2.850 arası olduğunu belirtti. 606 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu borsa uzmanı, “Ay ortasında %8’lik bir geri çekilme yaşadık. Bunun dışında küçük bir ralli yapma imkânı da oldu. Görünüşe göre biraz daha zayıflık göreceğiz” dedi.

Phil Orlando’nun yatırımcılar için en önemli tavsiyesi portföylerini çeşitlendirmeleri ve ani hareketlerde bulunmamaları. Baş Stratejist, “Belki biraz savunmaya dönmek isteyebilirsiniz” dedi. Orlando, “Borsa temmuz ayında yaşadığı baygınlığı gelecek birkaç haftada devam ettirebilir. Bu nedenle biraz daha dikkatli olmak isteyebilirsiniz” ifadelerinde bulundu.

Dolardan korkan yatırımcılar nereye kaçacak?

 

Borsalara küçük yatırımcı hücumu

 

Pandemi risklerine karşı borsalarda kalma yolları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 25 Haziran 2020 22:52

    Satmış yükselişide kaçırmış, şimdide düzeltme olsada girsem diye bekliyor, çok beklersin. Tek adres borsa...

  • Sahinkus25 Haziran 2020 13:39

    adam satmış malını geri çekilmesini  umuyor tekrar alıp satmak için,başka bir yere gidecek hali yok,faiz eksi durumda emtialar düşüyor altın pahalı,geriye tek borsa kalıyor,arada bir milleti korkutup uçuzdan mal almak ve yükseltip satmak tezgah bu