E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar boğa piyasası yatırımcılarını bekliyor---

Borsalar boğa piyasası yatırımcılarını bekliyor

Borsalar boğa piyasası yatırımcılarını bekliyor
22 Mayıs 2020 - 13:24 borsagundem.com

Korona virüs etkisini atlatmaya başlayan borsalar kısa vadeli kâr bekleyen yatırımcıların çekilmesiyle %10 düşebilir. Bu düşüş güçlü yatırımcıların piyasaya girmesi için fırsat olacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda 23 Mart diplerinin ardından gelen yükseliş ayı piyasası yatırımcılarının düşüşten yararlanmasını sağlayarak piyasanın içerisine çekti. Fakat rallinin boğa piyasasına dönüşmesiyle birlikte bu yatırımcıların borsadan ayrılması uzmanlara göre borsalarda düşüşe sebep olabilir.

Yatırım danışmanlığı şirketi Federated Hermes’in Hisse Senedi Piyasaları Baş Stratejisti Phil Orlando CNBC'ye verdiği röportajda Wall Street’te gelecek haftalarda %10 veya daha fazla oranda bir düşüşün gerçekleşebileceğini belirtti.

Phil Orlando açıklamasında ayı piyasasına doğasındaki yatırımcıların %36’lık rallinin içerisine hapsolduğunu belirtiyor. Orlando, “Eğer borsa gelecek haftalarda geri dönüş yaşarsa bu yatırımcılar havlu atıp ‘Borsaya girmemem gerektiğini biliyordum. Borsalar düşüyor. Bu korona virüs beni öldürecek’ diyerek hisselerini satıp borsadan ayrılacaklar” ifadelerini kullandı.

Baş Stratejist’in tahminleri momentuma göre hareket edip fenomeni kaçırma korkusuyla ticaret yapan yatırımcılar için geçerli.

Orlando gerçekleşecek düşüşle ilgili, “Bu piyasaları temizleyecek düzeltme zayıfların çekilerek ekonomik döngüyü anlayan güçlü yatırımcıların bir sonraki sürece katılmasını sağlayacak” dedi.
Phil Orlando piyasaları etkileyecek oldukça acımasız bir veri akışının yakın zamanda gerçekleşeceğini hatırlatarak, “Ufukta ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla rakamları ve ikinci çeyrek şirket bilançoları gibi birkaç temel verinin açıklanması var” dedi. Orlando ayrıca hisselerin 200 günlük ortalamayı yükseltmesinin ardından bir dirençle karşılaşabileceğini de belirtiyor. Perşembe günü S&P 500 endeksi 2.948 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinin %15 aşağısında kapandı.

Son geri çekilme riskleri nedeniyle, Orlando geçen ay yüzde bir oranında portföy konumunu azalttı. Ama hala piyasanın en büyük boğalarından biri. Orlando satışla alakalı, “%4 oranındaki aşırı yükü %3’e indirdik” dedi. Baş Stratejist şimdiyse saldırmaya hazırlanıyor.

Düşüş süreciyle ilgili tahminlerde bulunan Orlando en sevdiği hisse grupları olan sağlık ve teknoloji hisselerinin en son gerçekleşen ralliler nedeniyle birkaç hafta içerisinde savunmasız hale gelebileceğinden şüpheleniyor.

Orlando, "Pek çok yatırımcı, işe yarayan alanlarda orantısız şekilde kâr edebilir" dedi. "Temeller güçlü kalırsa, önümüzdeki yıl için ya da daha uzun vadeli süreçte hisse senetlerindeki yükselişlerin devam etmemesi için bir neden yok."

Soros: Kovid-19 Avrupa Birliği'ni dağıtacak

 

Yatırımcıların favorisi olacak dört hisse

 

Citi'den Avrupa tahvili öngörüsü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)