E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandemi risklerine karşı borsalarda kalma yolları---

Pandemi risklerine karşı borsalarda kalma yolları

Pandemi risklerine karşı borsalarda kalma yolları
25 Haziran 2020 - 10:19 borsagundem.com

Şu anda boğa piyasasının erken bir aşamasında olduğumuzu düşünsek bile artan korona virüs vaka sayısı borsalardaki riskleri artırmakta. İşte analistlere göre korona virüs yeniden hortlarken borsalarda hayatta kalma yolları;

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa algısı, virüsün yayılmasının politika yapıcıların işletmelerin açılmalarını yavaşlatmalarına neden olacağı ya da süreci tersine çevireceği endişeleriyle hızla negatife dönüyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki ticaret gerginliğinin yeniden gündeme gelmesi ihtimali var.

Korona virüs sürecinde şirketler için evden çalışma çok önemli bir hal aldı. Bu durumda Amazon gibi online perakende şirketlerinin yararına oldu.

Araştırma şirketi Ned Davis’in Çarşamba günü yayınladığı nota göre günümüzde yatırım yapmak için dikkat edilmesi gereken faktörleri sıraladı.

Şirketin stratejistlerinden Brian Sanborn ve Dung Nguyen, yatırımcıların şirketlerin satış oranlarındaki uzun vadeli artış, beklenen fiyat momentumu, nakit pozisyonlarındaki büyüme ve şirketlerin kasasındaki paranın işletme değerine oranına göre yatırım yapmalı.

Stratejistler beklenen fiyat momentumunu, yatırımcıların hisse senedi fiyatının gelecek seneki hedefi olarak tanımladı. Ünlü isimler ayrıca yatırım yaparken hisse senetlerinin gelecek seneki potansiyel fiyat tahminini yaparak yatırım yapmalarını gerektiğini söyledi.

Yatırım yaparken bir diğer önemli konunun, şirketlerin satış oranlarındaki uzun vadeli artış ve kasalarındaki nakit miktarı olduğunu düşünen stratejistler şirketlerin toplam aktiflerine göre büyük bir miktarda likiditeleri varsa kriz dönemine daha büyük finansal güçleri olacağını ve krize başarı bir şekilde dayanabileceklerini belirtti.

Son olarak şirketler kasasındaki nakit parayı temettü, hisse senedi geri alım, borç azaltma, yeniden yatırım ve satın alım gibi alanlarda kullanabilir. Sanborn ve Nguyen, kriz döneminde ucuzlamış ve kasasında nakitti çok olan şirketlerin çok daha yüksek bir güvenlik marjı olduğunu iletti.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Küresel borsalarda ikinci dalga freni

Virüs kapıyı kaç kere çalar?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)