E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara küçük yatırımcı hücumu---

Borsalara küçük yatırımcı hücumu

Borsalara küçük yatırımcı hücumu
25 Haziran 2020 - 12:07 borsagundem.com

Bireysel yatırımcıların ABD'nin borsalarda komisyonsuz işlem yapmaya olanak sağlayan Robinhood uygulamasına olan olağanüstü ilgisinin bir benzeri Avrupa borsalarında da yaşanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bireysel yatırımcılar efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın ünlü “başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol” sözünü dinleyip korona virüs krizi döneminde New York borsasına oranla daha düşük performans gösteren Avrupa borsalarına yönelmiş durumda.

Almanya, İngiltere, Fransa ve Danimarka'daki aracı kurumlar, bireysel yatırımcıların ABD’de sıfır komisyonla hisse alıp-satmaya yarayan Robinhood’a olan yoğun ilğinin bir benzerinin Avrupa hisse senetlerinde de gerçekleştiğini söyledi.

Robinhood benzeri komisyonsuz işlem yapmaya olanak veren Alman Trade Republic’in yetkilisi Andreas Friedrich, korona virüs krizinden önce de yeni yatırımcılar borsaya girmeye devam ederken bu artış borsaların Nisan ve Mayıs ayındaki rallisiyle çok hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Müşterilerinin birçoğu, piyasa hareketlerinin hisse senedi piyasasına girmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Kurumsal yatırımcıların isteksizliğine rağmen pan-Avrupa Stoxx 600 endeksinin işlem hacmi kriz öncesi seviyesinin üstüne çıkarmayı başardı. Bu durum üç aydan daha kısa bir sürede kayıpların üçte ikisini telafi eden borsaların rallisine bireysel yatırımcıların güçlü bir katılım gösterdiğinin en büyük kanıtı.

Saxo Bank günlük işlem hacminin bireysel yatırımcılar sayesinde çok yüksek olduğunu söylerken Danimarka borsasının işlem hacmi 5 ay sonra ilk defa günlük ortalama 5,5 milyar dolara çıktı.

Avrupa borsaları, Haziran başında üç ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, ABD'de kötüleşen Kovid-19 salgını ve diğer bölgelerde salgının ikinci dalgasına ilişkin endişelerle üst üste üçüncü aya taşıdığı kazancını azalttı. Yatırımcıların kötümserliğine ek olarak, Uluslararası Para Fonu (IMF), iki ay öncesine göre daha kötümserdi ve daha derin bir resesyson ve daha yavaş bir büyüme öngördü.

Milyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz

Borsada 730 bin dolar kaybettiğini sanan genç intihar etti

Borsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI26 Haziran 2020 10:58

    Küçük Yatırımcılar veli nimetimizdir.onların sayesinde hisse senetleri 50 kata kadar ulaştı.bizlerde bu sene iyi para kazandık.daha çok gelseler keşke.

  • MELİS MARMARİSLİ25 Haziran 2020 21:48

    Küçük yatırımcı (Keriz Yatırımcılar ) olmassa profesyonellerin ve makinaların karşısında zaten sansımız hiç yoktur.onların sayesinde bir çorba günlük içiyoruz.keşke daha fazla gelseler de küpümü doldursan.

  • Mucise Reis ;)25 Haziran 2020 16:59

    Bizim ülkede derinlik alıyorsun aylık 100 tl takas vb. diğer işlemleri alayım diyorsun 90 tl yani. türkiyede seans izleyen ve 15 dk geriden takip eden insanlarımız var. Yani Tv lerde çıkıyorlar, vay efendim yatırım dnaışması zorunlu olsun. aman aman herkes hisse önermesin küçükleri belgesiz insanlar yanlış yöneltiyor. yok öyle böyle, bu alanda 1 tane konuşan belgeli uzman yok, malum tv de de küçük yatırımcı neden kör bırkılıyor? tartılan yok. türkiye denden böyle sıfır komisyonla işlem yapılan hem usd+avro üzerinden elfasyona göre kazan, hemde dunya devlerine ortak yol kazan . uygulamarı gelınce, HEMEN YASAK, YASADIŞI, GİBİ İŞLEMLERLE FRENLER. ama sormaz, ya türkiyede küçükler sömürülüyor, küçüklerde ücretsiz yerler ekaşıyor demezler. malum usd al sat yüzde 1komisyon alım+satımda :D hisse al sat komisyon :D Türkiye de işi öğrenene kadar amatörler parayı sıfırlıyor zaten ....

  • Vb25 Haziran 2020 20:48

    Her gün bakıyorum hisselere ama biliyorum ki her gün bakılmayacak hisse almak yani günlük hareketleri endişe vermeyecek hisse seçmek gerek, derinlik izlemek bazen oltaya gelmekle sonuçlanabilir

  • YASEMİN KADIRGALI25 Haziran 2020 15:39

    Gelsin gelsinler kerizler olmaz ise bizler nereden para kazanacağız. kime satacağız.benim küçük kuşlarım yavrularım benim.

  • ZAVALLI KÜÇÜK YATIRIMCI25 Haziran 2020 16:12

    Her nefis birgün ölümü tadacaktır.

  • Dd25 Haziran 2020 14:42

    Küçük yatırımcı deyil. Küçük civcivler.7500 den düşen halkbank. Endex 35000 puan yükseldi. O daha zararı, patlama,dı. Üç beş üç kağıt cı hisse gidiyor o kadar.

  • Bika25 Haziran 2020 12:53

    Dünya ekonomisi küçülürken, küçük yatırımcının borsada hisse alması uzun vadeli yatırımcı olacaklarının işareti.