E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Trump olasılığını fiyatlıyor---

Wall Street Trump olasılığını fiyatlıyor

Wall Street Trump olasılığını fiyatlıyor
24 Ocak 2024 - 10:57 borsagundem.com

Wall Street, şimdiden, Trump’ın olası başkanlığının piyasalar üzerindeki potansiyel etkisini değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanlık seçimlerinin nasıl sonuçlanacağından öte piyasalar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı daha çok merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs ekibi, 2024 ABD başkanlık seçimlerinin büyük bir piyasa olayı olma potansiyeline sahip olduğunu ve dolar ve tahvil getirilerini artıracağını tahmin ediyor.

Güçlü dolar ve borç piyasası

MarketWatch’tan Vivien Lou Chen’in haberine göre, ABD başkanlık seçimlerine hâlâ dokuz aydan fazla süre olmasına rağmen Wall Street, Donald Trump'ın Beyaz Saray'a geri dönme ihtimalini değerlendiriyor ve finansal piyasalarda ortaya çıkabilecek potansiyel tepkilerin haritasını çıkarıyor.

Trump, New Hampshire Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde rakibi Nikki Haley ile karşı karşıya gelirken, Goldman Sachs’tan Dominic Wilson ve Vickie Chang, geçen hafta Iowa önseçiminin ardından görülen piyasa tepkisine daha yakından bakıyor.

Özellikle önseçimden sonraki 13 saatlik bir zaman aralığına odaklanan ekip, ABD Doları’nın emsallerine karşı ‘normal volatilite seviyelerine göre sıra dışı görünmeye yetecek kadar’ güçlendiğine dikkat çekiyor.

Goldman Sach'ın küresel piyasalar araştırma grubundan kıdemli danışman Wilson ve stratejist Chang, dolardaki bu belirgin hamlenin, Trump'ın ticaret ve uluslararası politika odağının ‘dolara anlamlı bir ilave destek sağlayabileceğinin’ bir işareti olduğunu yazıyor.

Goldman Sachs tarafından paylaşılan notta, aynı saatlerde Hazine getirilerinin de yükseldiği ve bunun, Trump öncülüğündeki Cumhuriyetçi kanadın hükümet borç piyasasını da etkileyebileceği yönündeki görüşlerin desteklenmesine yardımcı olduğunun bir göstergesi olduğu ifade ediliyor.

Hisse senetleri için olumlu

Goldman Sachs, Trump'ın 5 Kasım'da zafer kazanma ihtimalini değerlendiren tek kurum değil. TD Securities'in ABD faiz stratejisi başkanı Gennadiy Goldberg de, firmasının seçimin muhtemelen iki aday arasında bir rövanş olacağı yönündeki görüşünü yineliyor.

Goldberg, paylaştığı araştırma notunda, TD'nin temel senaryosunun Trump'ın kazanması ve Cumhuriyetçilerin Senato'yu yeniden ele geçirmesi yönünde olduğunu, ancak Meclis'in kontrolünün az bir farkla Demokratların eline geçebileceği olduğunu ifade ediyor. TD, “Ekonomik koşulların iyileşmesi, tarihsel olarak Başkan Biden'ın yeniden seçilmesi için sağlam ihtimaller ortaya koysa da, ekonomik olmayan faktörler ve hala yüksek olan enflasyonun devam eden hayaleti Trump'ın lehine olabilir” diye yazıyor.

Goldberg'in görüşüne göre, piyasalar seçime tepkilerinde muhtemelen vergi/büyüme, borç, düzenlemeler ve jeopolitik gelişmelere odaklanacak. Goldberg, “Trump’ın zaferi ve bölünmüş bir Kongre, 10 yıllık Hazine getirilerini daha da yukarıya taşıyabilir ve bu ‘kurumlar vergisinin düşük kalacağı yönündeki beklentiler ortasında hisse senetlerinin yükselmesine yardımcı olabilir” diye yazıyor.

Yatırımcılar da benzer görüşte

Geçen hafta, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon da, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Trump hakkında konuştu. İnsanları, 'Make America Great Again' hareketinin destekçilerinin neden Trump'ı seçtiklerini düşünmeye çağırdı ve eski başkanın ‘ekonomiyi oldukça olumlu anlamda büyüttüğü’ ve seçmenlerin önemsediği birçok kritik konu hakkında ‘hatalı olmadığı’ yönündeki görüşünü dile getirdi.

Yatırımcıların da bu hafta olası bir Trump değişikliğine destek verdiği ve bu durumun küçük ölçekli şirketlerin ağırlıkta olduğu Russell 2000 Endeksi’nin yükselmesine yardımcı olduğu gözlendi.

Trump’un ayak sesi piyasalarda dalgalanma yaratabilir

 

Trump, başkanlık ön seçimlerinde Iowa'da rahat kazandı

 

Borsa yatırımcıları için seçim yılının en ideal ayları

 

Başkanlık seçimi borsa yatırımcılarını endişelendiriyor

 

ABD borsalarında seçim belirsizliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)