E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street boğaları veteranları korkuttu---

Wall Street boğaları veteranları korkuttu

Wall Street boğaları veteranları korkuttu
01 Mart 2024 - 15:42 borsagundem.com

ABD borsalarında boğa piyasasının mutlu yatırımcıları Wall Street veteranlarını endişelendiriyor. Boğa piyasası yorumlarıyla bilinen ünlü borsa uzmanı Ed Yardeni yatırımcılardaki aşırı iyimserliğin tehlikelerine dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’teki durdurulamaz boğa piyasası rallisi Wall Street’in tecrübeli isimlerini endişelendiriyor. Benzinga’nın haberine göre borsa araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün kurucu başkanı Ed Yardeni Amerikan borsalarındaki son yükselişlere şüpheyle yaklaşıyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca borsalara dair sürekli olarak boğa piyasasına yatkın öngörüler paylaşan Yardeni son zamanlarda Wall Street’teki kontrolsüz ilerleyiş nedeniyle bir miktar gergin olduğunu söyledi.

Yardeni konuyla ilgili paylaşımında, “Bugün piyasalarda biz de dahil olmak üzere birçok mutlu boğa bulunuyor. Ancak bu boğaların sayısı daha az olsaydı daha memnun olurduk” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq 100 Endeksi Ekim 2023’ün sonundan bu yana %28 artarak son on yedi haftanın on beşini haftalık bazda yükselişle geçirdi. S&P 500 Endeksi’nin en iyi performans gösteren hisse senedi olan Nvidia 2023’teki %240’lık rallinin üzerine 2024’ün ilk iki ayında %60’ın üzerinde yükseldi.

Aşırı iyimserlik: İki ucu keskin kılıç

Yardeni ABD borsasının yükselişi için potansiyel bir uyarı işareti olarak yatırımcılarda görülen ezici iyimserliğe işaret etti.

Ünlü borsa uzmanı, “Korkacak hiçbir şey olmadığı düşüncesi dışında korktuğumuz bir şey yok. ABD Merkez Bankası (FED) parasal sıkılaştırma politikalarını bitirdi. Ekonomi iyi gidiyor. Enflasyon ılımlı durumda. Borsa rekor seviyelere yükseliyor. Peki bu resimde yanlış olan ne? Hiçbir şey. Fakat tüm bunlar bizim de paylaştığımız bir konsensüs görüşün bir yansıması” ifadelerine yer verdi.

Karşıt göstergelerdeki uyarılar dikkate alınmıyor

Rehavet riskinin altını çizen Yardeni boğa piyasası hissiyatının sürdürülemez bir zirveye ulaşmış olabileceğini gösteren bazı önemli karşıt göstergelere atıfta bulundu.

Özellikle de Investors Intelligence’ın Boğa/Ayı Oranı göstergesi kısa süre önce 3,54’e ulaştı. Bu oran boğa piyasasının başlangıcından bu yana bir zirveyi işaret ediyor. Yardeni bu oranın 3,50’nin üzerine çıktığı dönemlerin genellikle satış sinyali, 1,00’ın altının da alım sinyali olarak değerlendirildiğine dikkat çekti.

Benzer şekilde, Amerikan Bireysel Yatırımcılar Birliği tarafından ölçülen Boğa/Ayı Oranı göstergesi de 1 eşiğinin oldukça üzerinde seyrediyor ve aşırı iyimserliğe işaret ediyor.

Ünlü borsa uzmanı, bireysel yatırımcıların hisse senedi ETF'lerine yönelik son zamanlardaki coşkusunun ABD’nin en yüksek sermayeli 8 şirketine orantısız bir şekilde odaklandığını ve bir piyasa "erimesinin" habercisi olabilecek bir geri bildirim yarattığını söyledi.

Yardeni temkinli bir duruşla sözlerini bitiriyor: "S&P 500'deki küçük bir düzeltmenin yükseliş coşkusunu azaltması pek olası değil. Piyasa, bu karşıt satış sinyallerine meydan okuyarak daha da yükselirse, bu bir erimenin başlangıcına işaret edebilir."

FED’in faiz planına enflasyon darbesi

 

Mike Novogratz: 'Baby boomer’ların trilyonları Bitcoin’i altından daha değerli kılacak

 

Mart kapıdan baktırır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)