E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMike Novogratz: 'Baby boomer’ların trilyonları Bitcoin’i altından daha değerli kılacak---

Mike Novogratz: 'Baby boomer’ların trilyonları Bitcoin’i altından daha değerli kılacak

Mike Novogratz: 'Baby boomer’ların trilyonları Bitcoin’i altından daha değerli kılacak
01 Mart 2024 - 13:53 borsagundem.com

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, spot Bitcoin ETF’lerine akan paranın Bitcoin’i altından daha değerli kılacağını söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyon döneminde yatırımcılar özellikle iki varlık arasında gidip geliyor: Altın ve Bitcoin. Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz ise, bu iki yatırım aracından Bitcoin’in yakın zamanda altından daha değerli hale geleceğini öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, baby boomer kuşağının trilyonları sayesinde Bitcoin'in ‘altından daha değerli' olacağını söylüyor.

Servet transferi

Fortune’dan Niamh Nowe’un haberine göre, Mike Novogratz, yatırımcıların yakında gerçek altın ticareti yapmak yerine ‘dijital altın’ olarak bilinen Bitcoin yatırımını tercih edeceğini öne sürüyor.

Novogratz, Bitcoin’in mevcut piyasa değeri henüz altının onda biri bile olmasa da (13,79 trilyon dolara kıyasla 1,21 trilyon dolar), piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminin, yakında dünya çapında bilinen bir servet deposunun yerini alabileceğini belirtiyor. Novogratz, “Bu olacak hem de yakın zamanda. Bitcoin altından daha büyük olacak” diyor.

Novogratz, baby boomer kuşağının tahmini 85 trilyon dolarlık servetinin çoğunluğunun kayıtlı yatırımcılar tarafından yönetildiğini ve bunların yaklaşık yarısının yakın zamanda onaylanmış 10 spot Bitcoin ETF'ine erişimi olduğunu söylüyor. Büyük ölçüde baby boomer kuşağının servetiye desteklenen BlackRock ve Fidelity gibi platformlar, müşterilerini varlıklarının minimum yüzde 1 ila yüzde 3'ünü kripto para birimine ayırmaya teşvik ederse, bu trilyonlarca yeni likidite anlamına geliyor. Novogratz, hem kurumsal hem de perakende yatırımcıların daha önce hiç erişemediği bir şekilde, “Bu muhtemelen Bitcoin tarihinde gerçek bir fiyat keşfine sahip olduğumuz ilk dönem” diyor.

Novogratz ayrıca, hızla büyüyen servet balonu bir nesilden diğerine geçtiğinde, dijital varlıklara yapılan tahsisin kaçınılmaz şekilde hızlanması gerektiğini öngörüyor. Novogratz, “Tanrı rahmet eylesin, ölen her Charlie Munger için, bu para Z kuşağına ve Y kuşağına ulaşıyor ve hepsi dijital altına sahibi olduklarında eski, hantal altından çok daha rahat hissediyor” şeklinde konuşuyor.

Fiyat düzeltmesi yaklaşıyor

Ancak Novogratz, Bitcoin fiyat düzeltmesinin önümüzdeki günlerde veya haftalarda ortaya çıkabileceği konusunda da uyarıyor. Novogratz, “Çok köpüklü seviyelere geldiğimizi söyleyebilirim. Ancak tekrar yükselmeden önce Bitcoin'in 50 bin doların ortalarının altına düşeceğini düşünmüyorum” diyor.

Son rallide Bitcoin 63.968 dolara kadar yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69.000 dolara oldukça yaklaştı. Bu hareket, uygulama ve site trafiği arttıkça kesintiler yaşayan Coinbase gibi kripto sağlayıcılarını ise oldukça yordu.

Bloomberg verilerine göre, Çarşamba günü 7,6 milyar doları aşan faaliyetle günlük işlem hacimlerinde yeni bir rekor kıran ETF'lere yönelik devasa net girişler talebi artırdı. Bir gün önce BlackRock, iShares Bitcoin Trust ETF'ine 520 milyon dolarlık bir akın gördü. Bu şimdiye kadarki en büyük günlük girişe karşılık geldi.

Dahası, 19 Nisan'da Bitcoin, yeni basılan kripto paraların günlük arzını yüzde 50 oranında azaltacak olan yarılanma (halving) sürecine hazırlanıyor ve bu da son rallinin bir başka destekleyici rüzgarı olarak kabul ediliyor. Bu olay tarihsel olarak fiyatların yükselmesine neden oluyor. Geçmiş verilere bakıldığında, halving dönemlerinde Bitcoin’in fiyatının ortalama yüzde 14 oranında arttığı görülüyor.

Halving döngüsü bozuldu mu?

Ancak Fineqia International analistlerinden Matteo Greco, döngünün performans şeklinin önceki üç yarılanmadan ‘gerçekten farklı' olduğunu çünkü etkinlikten neredeyse iki ay önce tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıldığını söylüyor. Greco, “Bu daha önce tarihsel olarak gerçekleşen bir şey değil. Bitcoin genellikle yarılanmadan 6 ila 12 ay sonra zirveye ulaşır” diye ekliyor.

Bloomberg verilerine göre ETF girişleri Pazartesi ve Salı günleri ortalama 500 milyon doları buldu. Bu, günde yaklaşık 10.000 Bitcoin'in satın alınmasına anlamına geliyor. Ancak 10x Research CEO'su Markus Thielen, Fortune'a yaptığı açıklamada madencilerin yalnızca 900 Bitcoin bastığını ve bunun yakında 450’ye ineceğini söylüyor ve ekliyor: “Talep borsalara yerleştirilen stoklarla karşılandı ancak bu stok da oldukça hızlı bir şekilde azalıyor.”

Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik tahmin

 

Bitcoin mi yoksa altın mı enflasyona karşı daha iyi koruyor?

 

Bitcoin yükselişini hızlandırdı

 

Bitcoin için 200 bin dolar tahmini

 

Bitcoin'de ralli devam ediyor! 60 bin doları aştı

 

Bitcoin’de son rallinin katalizörü ne?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)