E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Goldilocks senaryosu borsaların daha da yükselmesini sağlayabilir---

UBS: Goldilocks senaryosu borsaların daha da yükselmesini sağlayabilir

UBS: Goldilocks senaryosu borsaların daha da yükselmesini sağlayabilir
06 Şubat 2024 - 16:31 borsagundem.com

UBS, ABD ekonomisi için Goldilocks senaryosunun daha muhtemel olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bu yıl piyasaları ekonomik verilerin şekillendirmesi bekleniyor. Senaryolar muhtelif olsa da UBS, en yüksek olasılığın Goldilocks senaryosu olduğunu öne sürüyor ve bunun hisse senedi piyasalarında yükseliş anlamına geldiğini iddia ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, UBS, paylaştığı notta, “ABD ekonomisi için bir ‘Goldilocks’ senaryosu daha muhtemel görünüyor ve bu senaryonun halihazırda yükselen borsayı daha da yukarılara taşıyacağı görülüyor” diyor.

İstihdam raporu

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Ocak ayına ait güçlü istihdam raporu, geçen ay ekonomiye 353.000 yeni iş eklendiğini, bu rakamın 185.000 tahminlerin çok üzerinde olduğunu ve yaklaşık iki yılın en güçlü büyümesini temsil ettiğini gösterdi.

Güçlü rapor, Fed'in faiz indirimlerini birkaç ay daha ertelemesine yol açsa da henüz enflasyonda yeniden bir ivmelenmeyi tetiklemedi ve bu borsa için harika bir haber çünkü bu, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye devam edeceği anlamına geliyor.

UBS'in Amerika Kıtası'ndaki küresel varlık yönetimi CIO'su Solita Marcelli, “ABD verilerinin son zamanlardaki güçlülüğü, daha da parlak bir sonuç olasılığının altını çiziyor. 'Goldilocks' senaryosunda, ABD büyümesi beklenenden daha güçlü olur, enflasyon yumuşak bir şekilde yavaşlamaya devam eder ve Fed, faiz oranlarını daha agresif bir şekilde düşürebilir. Bu da 2024’ün sonuna kadar belki de altı adet 25 baz puanlık faiz indirimi anlamına gelir” diyor.

Küçük ölçekli hisse senetleri

Bu 'Goldilocks' senaryosunda, S&P 500 yıl sonuna kadar 5.300 puana yükseliyor ve bu da mevcut seviyelere göre yüzde 8'lik potansiyel yükselişi ve tüm yıl için yüzde 11'lik bir artışı temsil ediyor.

Marcelli, 2024'te doğru tahmin edilen bir ABD ekonomisi için pozisyon almak amacıyla yatırımcılara ABD'nin küçük ölçekli hisse senetlerine sahip olmalarını tavsiye ediyor çünkü faiz oranları düşerse en fazla fayda sağlanılacak alanın burası olduğunu belirtiyor.

Marcelli, “Russell 2000 şirketlerinin elindeki borcun neredeyse yarısı dalgalı faizliyken, büyük ölçekli şirketlerde bu oran yaklaşık onda bir seviyesinde. Bu nedenle küçük sermayeli şirketler, Fed politikasının daha hızlı gevşetilmesinden muhtemelen daha fazla kazanç elde edecekler” diyor.

Temel senaryo hala 'yumuşak iniş'

UBS, ABD ekonomisi için ‘Goldilocks' senaryosu öngördüğünü söylese de, temel senaryosu hâlâ büyümenin uzun vadeli eğilimin biraz altına yavaşlayacağı yumuşak bir iniş yönünde. Bu senaryo, konut satın alınabilirliğindeki kötüleşme ve pandemiden kaynaklanan bazı devlet yardımlarının sona ermesi nedeniyle tüketici açısından artan olumsuzluklardan kaynaklanıyor.

‘Yumuşak iniş’ için Marcelli, yatırımcılara ‘kaliteli’ hisse senetlerini yani yatırım sermayesinden güçlü getiri sağlayan, esnek faaliyet marjları olan ve bilançolarında nispeten düşük borç bulunan şirketler tarafından ihraç edilen hisse senetlerini satın almalarını tavsiye ediyor. Marcelli, bu şirketlerin, daha zayıf bir büyümenin söz konusu olduğu bir ortamda kar elde edebilmeleri gerektiğini söylüyor.

Wall Street’te ‘Goldilocks’ masalı bitti

 

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon 'Goldilocks' senaryosuna şüpheyle yaklaşıyor

 

Goldilocks senaryosu borsa yatırımcılarına kaybettirebilir

 

Goldilocks senaryosu gerçekleşmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)