E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te ‘Goldilocks’ masalı bitti---

Wall Street’te ‘Goldilocks’ masalı bitti

Wall Street’te ‘Goldilocks’ masalı bitti
01 Şubat 2024 - 17:00 borsagundem.com

Ekonomiye ilişkin tüm verilerin tam kıvamında geldiğini belirten piyasa anlatısı ünlü borsa uzmanı Jeffrey Gundlach’a göre FED Başkanı Powell’ın açıklamasının ardından boşa çıktı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

DoubleLine Capital’ın CEO’su Jeffrey Gundlach, ABD Merkez Bankası’nın (FED) son para politikası toplantısında verdiği mesajlarla riskli varlıklara yarayacak bir ‘Goldilock senaryosu’ umutlarını boşa çıkardığını söyledi. Tahvil kralı olarak tanınan ünlü yatırımcı bu yıl içerisinde gerçekleşecek bir resesyon beklentisine de bağlı kaldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bir çocuk masalından alıntılanan ‘Goldilocks’ terimi piyasalarda ekonomik verilerin beklentilere göre ne çok yüksek ne de çok düşük, tam kararında gelmesini ifade ediyor.

Gunclach çarşamba günkü açıklamasında CNBC’deki açıklamasında, “Ne zaman ‘Goldilocks’ kelimesini duysam geriliyorum. İnsanların 'Goldilocks' dediğini duyduğunuzda ve odanın dört bir yanındaki herkesin başını salladığını ve 'evet, bu Goldilocks' dediğini görüyorum. Bu her şeyin mükemmelliğe benzeyen bir şekilde fiyatlandırıldığı anlamına gelir. Bugün Jay Powell bu Goldilocks’ı alıp götürdü” ifadelerine yer verdi.

Tahvil kralı piyasaların körü körüne iyimser hale geldiğini ve Powell’ın çarşamba günkü mesajlarının ‘Goldilocks’ teorisini çökerttiğini düşünüyor.

FED çarşamba günü politika faizlerini %5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Ancak merkez bankasından yapılan açıklamalar henüz faiz indirimine hazır olunmadığını açıkça gösterdi. FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısında mart ayındaki politika toplantısında faiz indirimlerini indirmek için gerekli güven düzeyine muhtemelen sahip olunmayacağını söyledi. Powell’ın açıklamalarının ardından hisse senetleri de düşüşe geçti.

Gundlach, "Şimdilik, enflasyondaki düşüşte bir duraklama olacağını düşünüyoruz. Bu muhtemelen piyasanın birkaç hafta önce coşkulu bir şekilde savunduğu Goldilocks tablosunun görülmeyeceği anlamına gelecek" ifadelerine yer verdi.

Amerikan borsalarında, 2024'ün ilk ayına S&P 500 Endeksi’nin art arda kaydettiği rekor kapanışlar damgasını vurdu. Ancak endeks çarşamba günü %1,6 düşerek 2024’de elde ettiği yükselişi yarısını bıraktı.

Gundlach, 2024'te hala bir resesyon görmeyi beklediğini belirtiyor. Tahvil kralı hisse senetlerinde bir gerileme yaşandığında yatırımcıların satın alma fırsatlarını finanse etmek için nakit toplamak isteyebileceklerini öne sürdü.

Gundlach, "Bence ekonomi yavaşladığında ve belki de resesyona girdiğinde nakit paranın gelişmekte olan piyasa ticaretine girebilmesini isteyebilirsiniz. Küresel olarak, şu anda kesinlikle birçok resesyon var. Amerika Birleşik Devletleri'nde de resesyona girersek, bir satın alma fırsatı göreceğimizi düşünüyorum ve bunun için nakde sahip olmak isteyeceksiniz” dedi.

 

Ünlü borsa uzmanından ABD için felaket tahmini

 

Nassim Taleb: ABD ekonomisi ölüm sarmalında

 

FED tetiği çekmek için enflasyonu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)