E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSociete Generale: Borsada yüksek getiri dönemi sona eriyor---

Societe Generale: Borsada yüksek getiri dönemi sona eriyor

Societe Generale: Borsada yüksek getiri dönemi sona eriyor
22 Mart 2024 - 10:52 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD borsalarındaki rallinin artan kazançlarla birlikte devam edeceğini ancak yükseliş ivmesinin bu süreçte yavaşlayacağını öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar ABD borsa rallisinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor; uzmanlar ise bunun öncelikli olarak şirket karlılıklarıyla ilgili olduğunu düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'in en büyük boğalarından Societe Generale, S&P 500 Endeksi’nin, kazanç büyümesi arttıkça bu yıl yüzde 5 daha yükselebileceğini öngörüyor.

Endeks tahmininde yukarı yönlü revizyon

Insider’dan Aruni Soni’nin haberine göre, Societe Generale, Wall Street'in yeni en büyük boğası tacını almış gözüküyor. Perşembe günü yayınlanan notta banka, S&P 500 hedefini 4.750 puandan 5.500 puana yükseltti; bu, piyasadaki en yüksek tahmin olarak öne çıkıyor.

Bu, şu anda 5.260 puan seviyesinde işlem gören gösterge endeksinde yüzde 4,6 oranında ilave artış anlamına geliyor. Peki bu revizyonun nedeni ne? Bankanın bu soruya cevabı: “Sağlam bir makroekonomik hikaye ve güçlü kâr artışı.”

Üç faktör

Stratejist Manish Kabra, “ABD ekonomisinin istisnai durumu gittikçe güçleniyor” diye yazıyor. Bu istisnacılığın, yani Kabra’nın ifade etmek istediği haliyle ABD borsasını son kırk yıldır emsallerinin önünde tutan benzersiz itici güçlerin, giderek daha fazla sayıda büyük hisse senedinde kazanç yaratması bekleniyor.

Kabra, şu anda bu hikayeyi desteklemeye devam eden üç makroekonomik temanın bulunduğunu söylüyor. Bunlardan ilki, daha fazla yerli üretimi teşvik eden ve ABD'nin ‘yeniden sanayileşme’sine olanak sağlayan ‘reshoring’ yani ‘ülke içi üretim patlaması’.

Kabra’nın ikinci büyük teması da bir patlamaya işaret ediyor: Yapay zeka. Kabra, bu gelişmeye verdiği önemi şu sözlerle ifade ediyor: “Bu teknolojik gelişme olmasaydı S&P 500 Endeksi 4.400 puan civarında olurdu.”

Ve Kabra’nın üçüncü teması, kredi koşulları ve borç verme standartlarının son zamanlarda iyileşmesiyle ABD ekonomisinin mali durumu konusunda oluşan iyimserliğe işaret ediyor.

Büyük getiri dönemi sona mı eriyor?

Kabra, “Piyasadaki yaygın iyimserliğe rağmen, kazanç büyümesinin artmaya devam etmesi ve S&P 500 için yeni rekorlar kırmaya devam etmesi nedeniyle bunu aşırı değil, rasyonel bir gelişme olarak görüyoruz” diyor. Kabra, yüzde 4,6'lık yükselişin büyük getiri döneminin sona erdiğinin de ilk işaretleri olacağını sözlerine ekliyor.

S&P 500 2024'te halihazırda yüzde 8 civarında bir artış kaydetti ve bu kazanımların kısa vadede tekrarlanması pek mümkün görünmüyor.

Şu andan itibaren piyasa için en büyük aşağı yönlü risk, Fed'in yeniden faiz artırımına gitmesi olacak. Şimdilik Societe Generale, Fed'in mesajı doğrultusunda merkez bankasının bu yıl 3 kez faiz indirimi yapmasını bekliyor.

Yukarı yönlü risk ise tam bir 'balon oluşumu’. Kabra, herhangi bir ‘dot-com balonu’ coşkusunda S&P 500'ün fiyatını yüzde 20 daha artırmak zorunda kalacağını söylüyor.

FED plana bağlı kaldı, borsaların önü açıldı

 

Borsada düzeltmenin gecikmesinin 3 nedeni

 

ABD resesyonunda borsalar I düşebilir

 

Teknoloji hisselerinin rallinin dışında kalması balon korkusunu körüklüyor mu?

 

Borsalarda momentum rallisi balon işareti mi?

 

UBS: Rallide zirvenin görüldüğüne dair bir işaret yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)