E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda tam zamanlı alım satım yapmadan önce bilmeniz gereken 10 kritik nokta---

Piyasalarda tam zamanlı alım satım yapmadan önce bilmeniz gereken 10 kritik nokta

Piyasalarda tam zamanlı alım satım yapmadan önce bilmeniz gereken 10 kritik nokta
07 Şubat 2024 - 17:27 borsagundem.com

Sermayenizi büyütmek için alım satım yapmak ile tam zamanlı olarak piyasalarda işlem açmak arasında büyük fark bulunur.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans piyasalarında farklı türden yatırımcılar, kazanç elde etmek birbirleriyle rekabet içindedir. Bu rekabette, yatırımcı türünüze göre davranmanız ve alım satım kararlarınızı buna göre vermeniz gerekir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, sermayesini büyütmek için yatırım yapan ve genellikle uzun vadeli düşünen yatırımcılar yerine, finans piyasalarında tam zamanlı olarak alım satım yapmak ve daha çok faturalarınızı ödemeyi amaçlamak tamamen farklı iki duruma karşılık gelir.

Yapılması gerekenler

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, finans piyasalarında tam zamanlı olarak alım satım yapan trader’ların ne gibi noktalara dikkat etmesi gerektiğine odaklanıyor.

Burns, bunun için trader’ların dikkate alması gereken ilk şeyin matematiğin işe yarayıp yaramadığını keşfetmeleri gerekliliği olduğunu söylüyor. Buna göre, Burns, yaşam masraflarınız ve sermayeniz arasında belli ve anlamlı bir oran olması gerektiğinin altını çiziyor. Burns’e göre, trader’ların aylık faturalarını karşılamak ve bir güvenlik marjına sahip olmak için yatırım sermayelerine ayda yüzde 10 oranında ekleme yapmaları gerektiğini söylüyor.

Burns, elbette bunun neredeyse imkansız olduğunun altını çiziyor; çünkü bu oranda bir getirinin söz konusu trader’ı dünyanın en iyi trader'larından biri haline getireceğini hatırlatıyor ve dünyanın en saygın yatırımcılarının bile yılda ortalama yüzde 20-30 aralığında getiri sağladığının altını çiziyor.

Burns yine de, finans piyasalarında tam zamanlı olarak alım satım yaparak geçimini sağlamak isteyen yatırımcı adayları için, belli başlı bazı noktalara dikkat ettikleri takdirde, bunun mümkün olduğunu belirtiyor. İşte Burns’ün dikkat edilmesi gerektiğini söylediği 10 madde…

10 madde

Başarı olasılığınızı artırmak için yeterli yatırım sermayesine ihtiyacınız olacak. Bu, getirilerinize ve yaşam masraflarınıza bağlıdır ancak çoğu insan için bu en azından beş haneli olmalıdır. Herhangi bir işletme gibi tam zamanlı bir gelir elde etmek için alım satımın uygun şekilde kapitalize edilmesi gerekir.

Yaşam masraflarınızı ne kadar en aza indirirseniz, bunu tam zamanlı yapmak için o kadar az para harcamanız gerekecektir. Evinizin borcu ödenmişse ve başka bir borcunuz veya araba ödemeniz yoksa bu, yatırım sürecinizi çok daha kolay hale getirecektir.

Vadesi gelen faturalarınız ile yatırım getirileriniz arasında bir tampon oluşturmak için yatırım hesabınıza ek olarak belki de aylar boyunca belli başlı yaşam masraflarınızdan da tasarruf etmeniz gerekir.

Piyasalardan getiri elde etmek artık sizin işiniz olduğundan, maruz kalacağınız baskıyı ve stresi hafife almamanız gerekir. Bu yeni baskının psikolojisini yönetmeyi planlamanız ve sadece istekleriniz ve duygularınızla karar vermekten kaçınmanız gerekir.

Düşüşler ve mağlubiyet serilerine hazırlıklı olmalı ve yatırıma fazlasıyla gerçekçi bir pencereden bakmayı öğrenmelisiniz. Bu, her ay, hatta bazen aylarca kazanamayacağınız anlamına gelebilir.

Finans piyasalarında alım satım oldukça hareketsiz bir yaşam tarzıdır. Bu nedenle egzersizi günlük rutininize mutlaka dahil etmeniz gerekir.

Piyasalarda alım satım fazlasıyla izole edici olabilir. Bu nedenle yatırım yolculuğunuzda size yardımcı olmak için günlük olarak konuşabileceğiniz arkadaşlarınızın olması oldukça faydalıdır.

İşvereniniz artık bu masraflarda size yardımcı olmayacağından, kendi bağımsız sağlık sigortanızı satın almanız gerekir.

Getiri anlamında belirgin bir sıçrama yapmadan önce başarılı bir şekilde alım satım yapıp yapamadığınızı anlamak için yeterince uzun bir ticaret geçmişine sahip olmamız gerekir.

Evliyseniz veya çocuklarınız varsa bu sadece sizin vereceğiniz bir karar olmamalıdır. Bunun ailenizi nasıl etkileyeceğini detaylı şekilde düşünmeli ve tüm yükümlülüklerinizi yerine getirebileceğiniz emin olmalısınız.

Başarısız trader’ların 10 ‘kötü alışkanlığı’

 

Ev tabanlı trader’lar için 4 ipucu

 

‘Day trader’lar için başarının 12 kuralı

 

Hangi trade stratejisi size daha uygun?

 

Başarılı alım satım pratiğinin 3 bileşeni

 

Yatırımda başarıyı sürekli kılmanın 6 etkili yolu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)