E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEv tabanlı trader’lar için 4 ipucu---

Ev tabanlı trader’lar için 4 ipucu

Ev tabanlı trader’lar için 4 ipucu
27 Aralık 2023 - 17:10 borsagundem.com

Geçmişte bir dezavantaj olarak görülen evden alım satım, bugün trader'lar için önemli avantajlar sunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eskiye kıyasla çok daha avantajlı bir konumda bulunan ev tabanlı trader’lar, bugün birçok insanın uzaktan çalışmayı tercih etmesiyle birlikte çalışma programlarında esneklik ve zaman yönetimi gibi artılara sahip bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yine de evden yatırım yapmanın pek çok faydası olsa da, bu durum, ev tabanlı trader’ların işinin kolay olduğu anlamına gelmiyor.

4 ipucu

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, ev tabanlı trader’ları bekleyen tuzaklara daha yakından bakıyor ve birkaç ipucuyla evden alım satım yapmanıza ve etkili bir şekilde çalışmanıza olanak tanıyacak bir formül sunuyor. İşte Burns’ün ev tabanlı trader’lar için verdiği 4 ipucu…

İş ve ev hayatınızı mümkün olduğunca ayırın

Eviniz aynı zamanda çalıştığınız yer olduğunda işinizi ev hayatınızdan ayırmak biraz daha karmaşık olabilir. Bu nedenle her zaman oturma odanızdan veya yatak odanızdan ayrı bir odada yatırım sürecinizi yönetmeniz ve çalışmanız önerilir.

Alım satım süreci başlıbaşına karmaşıktır ve çoğu zaman ana bilgisayarınızdan uzaktayken de müdahalede bulunmanız gerekebilir. Bu nedenle evinizin diğer bölümlerindeyken yatırım süreçlerinizi yönetebileceğinizden emin olmaya çalışmak zihinsel sağlığınız için hayati öneme sahiptir.

Yatırımcı olmak tamamen ‘o an’a hakim olmakla ilgilidir ve siz işlem yaparken çocuklarınızın odaya girmesi konusunda endişelenmek istemezsiniz çünkü bu, hata yapmanıza yol açabilir.

Trade, sadece tam anlamıyla odaklanabildiğiniz, iyi dinlenebildiğiniz ve rahatınız ve dikkatinizin dağılmadığı bir yerde yapılabilir. Bu nedenle evde kuracağınız yatırım ortamını yaratırken bu kriterleri dikkate almanız önemlidir.

Çalışma saatlerini ayarlamaya çalışın

Yatırımda süreçlerinde bu zor olsa da, ev tabanlı yatırımcılar, kendi ev ofislerinde çalışırken belirli bir programa bağlı kalmaya çalışmalıdır. Alım satımın çoğu zaman günün her saatinde yapılması gerekmesine rağmen, ara vermeyi ve bilgisayardan uzakta zaman geçirmeyi unutmamanız da hayati önem taşır.

Tam zamanlı kariyeriniz trade etmek üzerineyse, bazı anlar ve dönemlerde zihinsel ve fiziksel bir molayla piyasalardan uzak durmaya ihtiyacınız olduğunu unutmamanız önemlidir.

Yatırım serüveninize demo hesabıyla başlayın

Tüm ev tabanlı yatırımcıların, gerçek parayla işlem yapmadan önce demo hesapları kullanması önemlidir. Eğer sürece henüz yeni başlamış, amatör bir trader’sanız, başlamadan önce piyasalar hakkında fikir sahibi olmanız çok önemlidir.

Bu nedenle, gerçek piyasada işlem yapmadan önce bir demo hesabı açmanız önerilir. Böylece ne yaptığınıza dair fikir sahibi olabilir ve bu süreçte sermayenizde herhangi bir olası kayba da uğramamış olursunuz.

Evinizde sorunsuz ve hızlı bir internet bağlantısı olduğundan emin olun

Ev tabanlı bir trader’ın yapabileceği en önemli şeylerden biri, evinde sorunsuz ve yüksek hıza sahip bir internet bağlantısı olmasıdır.

Özellikle başkalarıyla veya bir ofisin bir kısmıyla birlikte alım satım yapacaksanız istikrarlı bir bağlantınızın olması hayati önem taşır. Yavaş internet nedeniyle doğru alım satımları ve hayati fırsatları kaybetmek, bahanesi olmayan bir kayıptır.

Bağlantınızın mobil veri şeklinde olması mümkün olsa da önerilmez. Bunun nedeni, mobil verilerin beklenmedik bir şekilde kesilebilmesidir. Örneğin, bodrum katında bir ev ya da ofiste işlem yapıyorsanız, mobil veri sinyaliniz yeteri kadar hızlı ve verimli bir alım satım süreci için gerektiği kadar iyi olmayacaktır.

Ev ya da ofis ortamında alım satım yaparken üzgün olmaktansa tedbirli olmak her zaman daha iyidir çünkü bir şeyler ters giderse hemen hazırda bir bilgi teknolojileri ekibinin olması pek mümkün değildir.

Hangi trade stratejisi size daha uygun?

 

‘Day trader’lar için başarının 12 kuralı

 

Üst düzey yatırımcılarda ortak 10 özellik

 

Yatırımcılara kaybettiren 5 yaygın eğilim

 

Piyasalar yükselirken yatırımcıların yaptığı en büyük hata

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Aralık 2023 09:55

    saniyeler ciddi fark yapar amaç trader ve ev ortamı ise. ne kadar merkeze yakınsın okadar avantaj... atıyorum merkez ist. izmirdeki dezavantajlı... ör: istde maç izliyorsun  goll sesleri irkiliyor stadda ama tv ye gelmesi 10 saniye geç... golü görenler sevdiklerini arayarak gol olmadan onlara ulaşabiliyor :D ev de böyle merkezden uzak ise trader lık ehh