E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPeter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak---

Peter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak

Peter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak
30 Ocak 2023 - 13:35 borsagundem.com

Bitcoin’in fiyatının 23.000 doları aşması uzmanların yükseliş yönlü tahminlerini güçlendirmelerine neden oluyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu hafta ABD borsaları için hayati önem taşıyan gelişmelere gebe. Fed’in 2023 yılının ilk faiz artırımının ne kadar olacağını açıklayacağı bu haftada, geçen yılın büyük kaybedeni dev teknoloji şirketleri de üç aylık sonuçlarını paylaşıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li efsane yatırımcı Peter Brandt, bu gelişmeler ışığında Bitcoin’in nasıl bir seyir izleyeceğine dair öngörülerde bulunuyor. Brandt, piyasanın en hacimli kripto parasının, geri çekilme sonrası yukarı yönlü ivmesini sürdüreceğini düşünüyor.

Bu hafta kritik

Coingape’ten Varinder Singh’in haberine göre, ABD’li analist Peter Brandt, Fed'in ne kadarlık bir faiz artırımına gideceğini ve teknoloji devlerinin üç aylık sonuçlarını açıklayacağı bu haftanın, Bitcoin’in seyrini de belirleyeceğini söylüyor.

Bitcoin'in, son 9 gündür 23.000 dolar seviyesine yakın şekilde yatay hareket ettikten sonra yukarı yönlü bir sıçramayla 23.960 dolara ulaştığı ancak orada kalıcı olamayıp şu an için 23.300 dolar seviyesinde seyrettiği görülüyor. Yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin'in Fed'in faiz artırım kararı ve teknoloji devlerinin üç aylık kazançlarıyla birlikte kritik bir haftaya gireceğini ve bu kısa süreçte dalgalı bir seyir izleyebileceğini belirtiyor.

Geri çekilme ve ralli

Analist Brandt, 29 Ocak'ta attığı bir tweet ile haftalık Bitcoin analizini takipçileriyle paylaştı. ABD Merkez Bankası, önümüzdeki birkaç ay boyunca piyasaları yönlendirmesi muhtemel olan faiz artırım kararını açıklayacağı için bu haftayı çok önemli bulduğunu belirten Brandt, ayrıca Apple, Amazon ve Google gibi teknoloji devlerinin de üçer aylık sonuçlarını açıklamasının Bitcoin fiyatı üzerindeki etkili olacağının altını çiziyor.

Brandt, güçlü direnci kırmayı başaramayan ve yatay hareket etmeye devam eden Bitcoin fiyatında ilk aşamada bir düşüş bekliyor. Bitcoin’in Ocak ayında yaklaşık yüzde 40 oranında bir ralli gördüğünü ifade eden Brandt, Fed'in faiz artırım kararı öncesinde Bitcoin’in zayıf göründüğünün altını çiziyor. Yatırımcılar ise düşük seviyelerden alım yapmak için Bitcoin fiyatında bir geri çekilme bekliyor.

Bununla birlikte, Brandt, Bitcoin fiyatının 2023 yılı ortalarında 65.000 dolara yükselmesi konusunda iyimserliğini koruyor. Brandt'a göre, Bitcoin fiyatı 25.000 dolara ulaşacak ve ardından 19.000 dolara doğru bir düzeltmeye tanık olacağız. Brandt, bu geri çekilmenin ardından, en az 65 bin dolara doğru bir ralli görülebileceğini belirtiyor. Brandt yine de mevcut piyasa koşullarında fiyatları tahmin etmenin zor olduğuna inanıyor.

25 baz puan olasılığı yüzde 98,4

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık bir faiz artışıyla mı yoksa başka bir 50 baz puanlık artışla mı yola devam edeceğini tahmin etmeye çalışırken, son dönemdeki ekonomik gelişmeler ve enflasyon verilerinin daha düşük bir oran artışına işaret etiği konusunda uzmanlar arasında genel bir mutabakat bulunuyor. CME FedWatch, 25 baz puanlık bir oran artışı için yüzde 98,4’lük bir olasılık olduğunu gösteriyor.

Fed’in faiz artırım kararında oldukça duyarlı olan ABD Dolar Endeksi (DXY) ise 102'nin altında yatay seyrediyor. DXY'nin Fed faiz artırım kararı öncesinde dalgalı kalması muhtemel gözüküyor ancak olası bir 50 baz puanlık faiz artırımının ABD Doları endeksinden yükselişe neden olurken Bitcoin fiyatında ise belirgin bir düşüşe neden olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Goldman Sachs: Bitcoin bu yıl altını alt edebilir

 

Bitcoin, izlemesi zor bir sanat filmi gibi

 

Bitcoin bu yıl o seviyeyi geçemeyecek

 

Kriptoların yönünü Fed belirleyecek

 

Biden yönetiminin kripto para risklerini azaltmaya yönelik yol haritası açıklandı

 

Kripto kışındaki çözülmeye ‘Ocak Etkisi’ mi neden oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)