E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı Ken Fisher: Borsanın yükselmek için FED’e ihtiyacı yok---

Milyarder yatırımcı Ken Fisher: Borsanın yükselmek için FED’e ihtiyacı yok

Milyarder yatırımcı Ken Fisher: Borsanın yükselmek için FED’e ihtiyacı yok
11 Mart 2024 - 14:25 borsagundem.com

9 milyar dolara yakın kişisel serveti olan ünlü yatırımcı Ken Fisher borsadaki boğa piyasasının devam etmesi için FED’in faiz indirimlerinin mutlaka gerçekleşmesine gerek olmadığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fisher Investments'ın Milyarder Kurucusu ve eş CIO'su Ken Fisher'a göre, hisse senetlerinin yükselmeye devam etmesi için 2024'te ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını düşürmesine ihtiyacı yok.

Insider’ın haberine göre Fisher, firmasının müşterileriyle paylaştığı yakın tarihli bir videoda faiz indirimlerinin yıl sonundan önce gerçekleşeceğini öngördü. Ancak milyarder yatırımcı faizlerin ekonominin farklı alanlarını etkilemesi konusunda piyasaların yanlış bir anlayışa sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Fisher S&P 500 Endeksi’nin Ekim 2022’deki dip noktasından bu yana %20’den fazla yükselmesine ve 2023’te hisse senetlerinin yakaladığı güçlü performansa dikkat çekti. ABD Ticaret Bakanlığı’nın dördüncü çeyrekte %3,1’lik büyüme paylaşmasına işaret eden Fisher Amerikan ekonomisinin dirençli kalmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Milyarder yatırımcı tüm bunların faiz indirimlerinden bağımsız olarak gerçekleştiğini ve piyasaları yönlendiren daha önemli kaldıraçlar olduğunu belirtiyor:

“Faiz indirimlerine ihtiyacınız yok. 2022’nin ikinci yarısı ve 2023 bunu net bir biçimde gösterdi.”

Fisher'a göre, FED’in politika hamlelerinin ne kadar geniş çapta tartışıldığı göz önüne alındığında, yatırımcılar muhtemelen FED’in faiz indirimlerinin piyasaya etkisini halihazırda fiyatlandırdılar. CME FedWatch göstergesine göre piyasalar, FED’in 2024'ün sonuna kadar faiz oranlarını en az 100 baz puan düşürme ihtimalinin %60 olduğunu tahmin ediyor.

Ekonomideki yüksek faiz oranlarına rağmen ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının son iki çeyrekte hızlandığını belirten Fisher, “Faizlerin ekonominin geneli üzerinde ve bu bağlı olarak birçok insanın düşündüğünün aksine borsalar üzerinde bir etkisi yok. Faiz oranları çok büyük bir sistem mekanizmasının sadece bir kısmıdır” dedi.

Yatırımcılar son bir yıldır endişeyle yüksek faizlerin düşmesini bekliyor. ABD Merkez Bankası faiz oranlarını 2022’de 525 baz puanlık tarihi bir artışla yükseltti. Ekonomistler, bu artışların hisse senetleri üzerinde ağır bir yük oluşturabileceği ve ekonomiyi resesyona sokabileceği konusunda uyarıyor.

Ancak Fisher, 2023'ün sonlarında hisse senetlerindeki boğa piyasasının devam edeceğine inandığını belirterek, kendisini Wall Street'in yıl için en iddialı boğaları arasına soktu. 8,7 milyar dolarlık net serveti olan ünlü milyarder, New York Post için aralık ayında yazdığı bir köşe yazısında, S&P 500'ün 2024'te mütevazı çift haneli kazançlar görebileceğini yazdı. Milyarder yatırımcı güçlü ekonomik büyüme ve yavaşlayan enflasyonun ekonominin resesyondan kaçınacağını gösterdiğini belirtti.

Borsa uzmanı yükselişin çok net göründüğünü ve yalnızca “süper boyutlu, sürpriz” bir Siyah Kuğu şokunun hisse senetlerindeki ralliyi alt üst edebileceğini söylüyor.

Yatırımcılar da borsa konusunda iyimser bir ruh halini paylaşıyor. AAII’ın en son gerçekleştirdiği Yatırımcı Duyarlılığı Anketi’ne göre yatırımcıların %50’sinden fazlası önümüzdeki altı ay için hisse senetleri hakkında iyimse hissettiklerini söyledi. Bu arada Yale Üniversitesi’nin 2007’den bu yana gerçekleştirdiği bir ankete göre bireysel yatırımcıların %80’inden fazlası Dow Jones Endeksi’nin bu yılı yükselişle bitireceğine inandığını belirtiyor.

Fundstrat: Hisse senetleri 3 nedenle rekor kırmaya devam edecek

 

Charles Schwab: ABD borsalarına boğa değil 'ördek' piyasası hakim

 

Wall Street boğaları enflasyon engeline karşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)