E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı Fed yüzünden kısa pozisyonda---

Milyarder yatırımcı Fed yüzünden kısa pozisyonda

Milyarder yatırımcı Fed yüzünden kısa pozisyonda
23 Aralık 2022 - 13:09 borsagundem.com

Küresel boyutta merkez bankalarının izledikleri para politikası, milyarder yatırımcıların kısa pozisyonda kalmalarına neden oluyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fed başta olmak üzere dünya merkez bankaları, izledikleri para politikaları nedeniyle yatırımcıların borsalardan uzaklaşmasına ya da hisse senetlerinde kısa pozisyonlara yönelmelerine yol açıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yüksek enflasyonla mücadele kapsamında rekor faiz artırımlarına giden merkez bankaları, milyarder yatırımcıların pozisyonlarını yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.

Hizmet enflasyonu endişe verici

Barron’s’tan Tae Kim’in haberine göre, milyarder yatırımcı David Tepper, Fed yüzünden yatırımlarında kısa pozisyona geçen isimler arasında yer alıyor. Appaloosa Management'tan David Tepper, küresel merkez bankalarının para politikalarını daha da sıkılaştırmasının borsaya zarar vereceğinden endişe ettiğini söylüyor.

Serbest fon yöneticisi milyarder Tepper, “Hisse senedi piyasalarında kısa pozisyondayım. Bana ne yapacaklarını söyleyen çok sayıda merkez bankası varken, yukarı yönlü bir risk almanın mantıklı olmadığını düşünüyorum.  Bu seviyeler, S&P 500 için güçlü getirilerden bahsetmek için oldukça seviyeler” şeklinde konuşuyor.

Tepper, sektördeki en saygın ve optimist hedge fon yöneticilerinden biri olarak kabul ediliyor ve son finansal krizin ardından yaptığı doğru piyasa tahminleriyle tanınıyor. Tepper, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın yatırımcılara ileriye dönük faiz oranlarını artırmaya devam etme niyetinde olduklarının sinyalini verdiğini söylüyor. Tepper, fiziksel mallar için enflasyon düşerken, merkez bankası yetkililerinin yapısal bir iş gücü sıkıntısı nedeniyle hizmet enflasyonunun inatçılığından daha çok endişe duyduklarını belirtiyor.

Yatırımcıların çilesi devam ediyor

Tepper, “Görünen o ki merkez bankaları faiz oranlarını bir süre daha yüksek tutacak. Aksini düşünmek, yetkililerin söylediklerini görmezden gelmek olur” diyor. Milyarder fon yöneticisi aynı zamanda ABD Ulusal Futbol Ligi takımlarından Carolina Panthers'ın da sahibi konumunda bulunuyor.

S&P 500 Endeksi, Fed'in enflasyonla mücadele etmek için daha şahin bir para politikası uygulayarak faiz oranlarını yükseltmeye başlamasıyla birlikte bu yıl yaklaşık yüzde 20 oranında düştü. Daha yüksek faiz oranlarının ise gelecekte şirket kârlarının değerini azaltması ve hisse senedi değerleme çarpanları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olması bekleniyor. Tepper'e göre ise, yatırımcıların çilesi bitmiş gibi görünmüyor.

Ünlü kripto milyarderinden korkutan resesyon tahmini

 

Borsalar için ‘tarihi’ uyarı

 

Ekonomistler de resesyona 'evet' diyor

 

2023’te piyasalar bu iki senaryoya göre şekillenecek

 

Boğa piyasası ne zaman geri gelecek?

 

“Bilanço durgunluğu borsaları sarsabilir”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)