E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü kripto milyarderinden korkutan resesyon tahmini---

Ünlü kripto milyarderinden korkutan resesyon tahmini

Ünlü kripto milyarderinden korkutan resesyon tahmini
16 Haziran 2022 - 14:15 borsagundem.com

Milyarder kripto yatırımcısı Michael Novogratz ekonominin hızla bir resesyona doğru ilerlediğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Michael Novogratz ekonomiye ilişkin oldukça karamsar öngörülere sahip. MarketWatch’un haberine göre Novogratz ufukta hızlı bir resesyon ve önemli bir ekonomik gerileme olduğunu söyledi.

Aynı zamanda kripto yatırımcısı olarak da bilinen Novogratz, “Ekonomi çökecek. Gerçekten hızlı bir resesyona gireceğiz ve bunu birçok yönden görebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırım ortaklığı şirketi Galaxy Investment Partners’ın CEO’su olan Michael Novogratz’ın yaklaşık 2,5 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor. Novogratz’ın serveti kripto para birimi LUNA’nın çöküşüyle birlikte 8,5 milyon dolardan gerilemişti.

Novogratz açıklamasında, “Emlak piyasası ters dönmeye başlıyor. Ev stoklarında patlama yaşandı. Birden fazla sektörde işten çıkarmalar var ve ABD Merkez Bankası (FED) sıkışmış durumda. Enflasyon eğrisi tersine dönene kadar faiz artışları devam edecek” ifadelerine yer verdi.

ABD Merkez Bankası Çarşamba günü sona eren para politikası toplantısı ardından 75 baz puan faiz artırma kararını açıkladı. İki gün süren ABD Federal Açık Piyasa Toplantısı’nın ardından federal faiz oranı %1,5 ile %1,75 aralığına çekildi. Faiz artışları son kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu dizginleyebilmek amacıyla gerçekleştirildi.

75 baz puanlık artış Kasım 1994’ten bu yana FED’in yaptığı en kapsamlı faiz artışı hamlesi olarak kayda geçti.

FED’in faiz açıklamalarının hemen öncesinde konuşan Novogratz FED’in faizleri 75 baz puan artıracağını ve haberlerin ardından borsaların ralli havasına gireceğini öngördü. Ancak Novogratz hisse senetlerinin gelecek günlerde sert bir satış dalgasına uğrayacağını da tahmin etti.

Amerikalı Milyarder faiz artışlarına dikkat çekerek, “Patlamakta bir balona doğru gidiyorlar” dedi. Novogratz lüks İsviçre saatleri ve fiyatları olağanüstü bir biçimde artan benzeri varlıklara dikkat çekti.

ABD borsaları geçtiğimiz gün FED’in faiz artışlarının ardından hızlı bir yükseliş kaydetti. S&P 500 Endeksi’nin %1,5 yükseliş gösterdiği günü Dow Jones Endeksi 300 puanın üzerinde artışla kapattı. Teknoloji endeksi Nasdaq da %2,5 yükseldi.

Güncel piyasa verilerine bakıldığında Novogratz’ın tahminlerinde haklı çıkmış olabileceği görülüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre öğlen saatleri itibariyle Dow Jones Vadelileri 568 puan kayıpla yüzde 1,85 düşüş gösterdi. S&P Vadelileri %2,31 düşüşle 3.706 puanda Nasdaq Vadelileri %2,79 düşüşle 11.305 puanda işlem görüyor.

ABD vadeli endekslerinde düşüş yüzde 2'yi aştı

 

Avrupa borsaları sert düştü

 

Dev faiz artışına rağmen Wall Street nasıl yükseldi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Profosyonel borsacı 16 Haziran 2022 14:38

    Küçük yatırımcı paniklesin satsın dipten siz toplayın oh mis beleş para ya şu borsaya girecekseniz temettü hisseleri yada bist 30 u tercih eden kazanır!