E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüçük ölçekli hisse senetleri ralliyi gecikmeli takip ediyor---

Küçük ölçekli hisse senetleri ralliyi gecikmeli takip ediyor

Küçük ölçekli hisse senetleri ralliyi gecikmeli takip ediyor
30 Ocak 2024 - 11:02 borsagundem.com

ABD borsalarında küçük sermayeli hisse senetlerinin ralliye katılmakta gecikmesi, hisse senedi piyasalarının geneli için iyi bir haber olarak kabul ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları rekor zirvelere tırmansa da bazı ekonomistlerin ve yatırımcıların hisse senedi piyasalarının geleceğine dair kaygıları devam ediyor. Ancak bir gösterge, borsanın geleceğine dair olumlu bir tablo çiziyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, küçük ölçekli hisse senetleri, son bir yıldır olduğu gibi 2024 yılında da büyük sermayeli emsallerinin gerisinde kalıyor. Bunun borsaların genel performansı açısından olumlu olduğu düşünülüyor.

İyiye işaret

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, varlık yönetimi firması Creative Planning'in baş piyasa stratejisti Charlie Bilello, küçük sermayeli yatırımcılar için sinir bozucu olsa da, geçmiş verilere dayalı olarak, küçük ölçekli hisse senetlerinin büyük sermayeli hisse senetlerini geriden takip etmesinin borsanın gelecekteki performansı için iyiye işaret olabileceğini söylüyor.

FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi son 12 ayda yüzde 21 oranında artarken küçük ölçekli hisse senedi endeksi Russell 2000’ın aynı dönemde yalnızca yüzde 4,9 oranında kazanç sağladığı gözleniyor. Bilello, paylaştığı notta, bunun piyasa için potansiyel olarak yükseliş işareti olduğunu söylüyor. Bilello, “Tarihsel olarak hisse senetleri, küçük ölçekli Hisse senetlerinin görece düşük performans gösterdiği dönemlerin ardından ortalamanın üzerinde getiriler, küçük ölçekli hisse senetlerinin yüksek performans gösterdiği dönemlerin ardından ise ortalamanın altında getiriler elde etti ediyor” diyor. Bilello, bu durumu, ‘güçlü genişlik' ve 'zayıf genişlik’ kavramlarıyla temellendiriyor.

Bu arada, S&P 500 Endeksi şu anda rekor zirvesi yakınında işlem görürken Russell 2000 rekor kapanışının neredeyse yüzde 20 altında seyrediyor. Bilello'ya göre, bu durum, gelecek 12 aydaki hisse senedi performansı için iyiye işaret anlamına geliyor.

Tarihsel veriler

Bilello, S&P 500 Endeksi’nin rekor seviyeye ulaştığı ve Russell 2000'ın önceki en büyük üç düşüşü sırasında her iki endeksin de ertesi yıl toparlandığını belirtiyor. Bilello, örneklem büyüklüğü küçük olsa da Russell 2000'ın ertesi yıl daha iyi performans gösterdiğini ve S&P 500'e rekor zirvelerle katıldığını ekliyor.

Bilello, Russell 2000'ın Nisan 1999'daki zirvesinden yüzde 19,2'lik bir düşüş gördükten sonra, S&P 500'ün bir sonraki yıl yüzde 14,3 oranında arttığını, Russell 2000'ın ise aynı dönemde yüzde 36,5 oranında yükseldiğini not ediyor.

Yine benzer şekilde, Şubat 1991'de Russell 2000 Endeksi yüzde 13,5'lik bir düşüş yaşadıktan sonra, ertesi yıl endeks yüzde 35,5 oranında yükselirken, S&P 500’ün yüzde 12,1 oranında arttığı gözleniyor.

Bilello, Ocak 1985'te Russell 2000'ın yüzde 13,3'lük bir düşüş görmesinden sonra S&P 500'ün bir sonraki yıl yüzde 17,4 oranında arttığını ve Russell 2000'ın da yine aynı dönemde yüzde 18,2 oranında kazanç sağladığını ekliyor.

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir

 

Küçük ölçekli hisse senetlerindeki düşüş ekonomiye dair ne söylüyor?

 

Küçük sermayeli hisse senetleri toz içinde

 

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

 

Küçük sermayeli hisseler için doğru zaman yaklaşıyor

 

Boğa piyasasını küçük sermayeli hisseler başlatacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)