E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı---

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı
14 Kasım 2023 - 11:12 borsagundem.com

Piyasa değeri düşük şirketler bir süredir zayıf borsa performansıyla yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratıyor. Ancak BofA analistlerine göre fiyatları oldukça ucuzlayan hisseler uzun vadede kazandırabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda düşük sermayeli hisse senetleri son 14 ayın en ucuz fiyatlarına geriledi. Bank of America Global’ın haberine göre bu fiyatlar söz konusu hisseleri büyük sermayeli rakiplerine göre çok daha uygun hale getiriyor.

MarketWatch’un haberine göre, banka analistleri pazartesi günü paylaştıkları müşteri notunda son birkaç aydır özellikle hırpalanan küçük sermayeli hisse senedi fiyatlarının alım için uygun hale geldiğine işaret edildi. Analistler bu durumun hisselerin yakında yükseleceği anlamına gelmediğini ancak uzun vadede bu alanda daha yüksek getiriler beklenebileceğini yazdı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının küçük sermayeli hisse senetleri gösterge endeksi olan Russell 2000 Endeksi yılın başından bu yana diğer endekslerin önemli ölçüde altında performans gösterdi. ABD’nin piyasa değeri en düşük halka açık 2000 şirketinden oluşan endeks yılın başından bu yana %3,5 düşüş gösterdi.

Aynı dönemde ABD borsalarının gösterge endeksi niteliğindeki S&P 500 Endeksi %15 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise %32 getiri sağladı.

BofA Global’a göre yakın tarihli bir satış dalgasının ardından Russell 2000 Endeksi’ndeki ortalama fiyat bilanço oranı 14 ayın en düşük seviye olan 12,3’e kadar geriledi. Analistler düşük sermayeli hisse senetlerinin piyasa değerlerine göre en uygun segment olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Endeks tarihsel ortalamalarına göre %19 iskontoyla işlem görüyor. Orta ölçekli hisse senetlerinde ise tarihsel ortalama göre %4’lük iskonto söz konusu.

Tarihsel ortalamalarda %12 primle işlem gören büyük sermayeli hisse senetleri ise ortalamaların oldukça üzerinde. Russell Top 200 Endeksi’ne göreyse ABD borsalarındaki en büyük sermayeli 200 hisse senedi %18 primle işlem görüyor.

Analistlere göre, küçük sermayeli hisse senetlerinin nispeten düşük değerlendirilmesi, fiyatlarının yakında yükseleceği anlamına gelmez. Zira değerlemeler kısa vadede zayıf bir alım göstergesi olma eğilimindedir. Ancak analistlere göre fiyat bilanço oranları uzun vadedeki fiyat hareketlerinde daha açıklayıcı bir güce sahiptir.

BofA analistleri önümüzdeki on yılda Russell 2000 Endeksi fiyat bilanço oranının %12’lik ortalama yıllık getiri sağlayabileceğini belirtiyor. Russell 1000 Endeksi için beklenen yıllık getiri ise %7 seviyesinde.

 

ABD tahvil yatırımcılarında resesyon korkusu

 

Borsada doğru zamanı aramak işe yaramıyor

 

Goldman Sachs’tan yatırımcılara müjde: En kötüsü geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)