E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir---

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir
18 Ocak 2024 - 11:32 borsagundem.com

Fundstrat, ABD borsalarında küçük ölçekli hisse senedi değerlemelerinin büyük bir yükselişe işaret ettiğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasalarına damga vuran 2023 yılı rallisi hız kesmiş olsa da, borsada gözden kaçan bir başka alanın önemli bir yükseliş yakalaması muhtemel olabilir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat, ABD borsalarında, 2023 rallisi boyunca neredeyse yerinde sayan küçük ölçekli hisse senetlerinin 2024 yılında yüzde 60 oranında artabileceğini ve değerlemelerin büyük bir ilerlemeye işaret ettiğini öne sürüyor.

Küçük sermayeli hisse senetlerinde yükseliş potansiyeli

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat'tan Tom Lee'ye göre, S&P 500’e göre geçen yıl önemli ölçüde düşük performans göstermesinin ardından küçük sermayeli hisse senetlerinin 2024 yılında yükselişe geçeceğini belirtiyor.

Lee, S&P 500'e kıyasla zorlayıcı değerlemeler sayesinde küçük çaplı hisse senetlerinin bu yıl yüzde 60'a kadar yükselebileceğini öngörüyor. Lee, “Küçük ölçekli hisse senetlerinin büyük Hisse senetlerine göre daha büyük bir hamle yapabileceğini düşünüyorum. Burda bahsettiğim oran yüzde 50 yüzde 60 gibi bir oran. Russell 2000'ın yılı 3.000 puanın üzerinde bitirebileceğini düşünüyorum” diyor. Russell 2000 Endeksi dün 1.910 puan civarında işlem gördü.

12 yıllık bir döngünün başlangıç noktası

Russell 2000, 2023 yılında S&P 500'ü önemli ölçüde takip etti ve büyük sermaye endeksinin yaklaşık yüzde 24'lük kazancına kıyasla yaklaşık yüzde 17 oranında artış gösterdi. Bu düşük performans 2024'e de sıçramış gözüküyor. Yılbaşından bugüne Russell 2000, S&P 500'ün yüzde 1'lik düşüşüne kıyasla yaklaşık yüzde 7 oranında düşüş yaşadı.

Ancak Lee, değerleme ölçümlerinin küçük ölçekli Russell 2000 Endeksi'ni S&P 500 ile karşılaştırıldığında çok daha ilgi çekici hale getirdiğini söylüyor ve ekliyor: “S&P 500'e göre küçük sermaye değerleri, defter fiyatı bazında 1999'daki mutlak en düşük seviyesine geri döndü ve bu küçük sermayeler için 12 yıllık üstün performansın başlangıç noktasıydı.”

Lee, kısmen hisse senedi piyasasında devam eden ralliye katılımın iyileşmekte olduğu ve 2023'te olduğu gibi artık yalnızca mega sermayeli teknoloji hisselerine yoğunlaşmadığı fikri nedeniyle, küçük ölçekli hisse senetlerini 2024 yatırım seçenekleri arasında en iyi fikri olarak nitelendiriyor. Lee, "Eğer öngörüm doğruysa, 2024 görünümünde, borsada genişliğin artması durumunda küçük çaplı Hisse senetlerinin yoğun talep alması gerekiyor” diyor.

Üç faktör

Lee ayrıca 2024 görünümünde üç faktörün küçük ölçekli hisselerin artmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Lee’ye göre ilk olarak küçük ölçekli hisse senetlerinin daha iyi performans gösterebilmesi için borsaya fon akışı gerekiyor. Eğer perakende fonlar borsaya akmıyorsa, o zaman fonlar muhtemelen küçük çaplı hisse senetlerine akmıyor anlamına geliyor. Ancak Lee’ye göre, yatırımcılar borsaya ısınmaya başladıkça bu durum 2024 yılında değişebilir.

İkincisi, küçük ölçekli hisse senetleri yüksek oranda kaldıraçlı seyrediyor ve daha yüksek sermaye maliyetine sahip olma eğiliminde oluyor. Dolayısıyla faiz oranlarındaki bir düşüşün, küçük ölçekli hisse senetlerine büyük ölçekli Hisse senetlerinden çok daha fazla fayda sağlaması gerekiyor.

Lee son olarak ise, ekonomik büyümedeki bir genişlemenin, iç ekonomiye yüksek düzeyde maruz kalan küçük ölçekli hisse senetleri için ‘büyük bir destek rüzgârı’ anlamına geleceğini belirtiyor.

Küçük ölçekli hisse senetlerindeki düşüş ekonomiye dair ne söylüyor?

 

Küçük sermayeli hisse senetleri toz içinde

 

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

 

Küçük sermayeli hisseler için doğru zaman yaklaşıyor

 

Boğa piyasasını küçük sermayeli hisseler başlatacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)